11/2/15

Οι μικροί σκακιστές του Ο.Φ.Η. κυριάρχησαν στα ατομικά νεανικά Ηρακλείου 2015.

Την πρώτη θέση κατέκτησαν ο Γιώργος Καδιάνης (Ο.Φ.Η.), ο Νίκος Σερπετσιδάκης (Ο.Φ.Η.), ο Ανδρέας Λιανέρης (Ο.Φ.Η.), ο Γιώργος Παπιδάκης (Ο.Φ.Η.) ο Θέμης Μανιός (Ο.Φ.Η.), η Εβίτα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου), η Ίριδα Βιτσαξάκη (Ο.Φ.Η.), η Άσπα Δαγκωνάκη(Σ.Ο. Λέων Κάντια), η Ειρήνη Εργαζάκη (Ο.Φ.Η. 2000) και η Καλλιρρόη Αγγελέτου (Ε.Γ.Ο.Η.). Την δεύτερη θέση και την πρόκριση για τα παγκρήτια νεανικά πήραν ακόμα ο Άγγελος Μοσχοβάκης (Σ.Α.Γαζίου), ο Γιάννης Κυριακάκης (Ο.Α.Α.Η.), ο Ηλίας Αγγελάκης (Ο.Φ.Η. 2000), ο Δημήτρης Δαγκωνάκης (Σ.Ο. Λέων Κάντια) και ο Θανάσης Αλεξανδράκης  (Σ.Α.Γαζίου)

Με την επικράτηση των σκακιστών του Ο.Φ.Η. στις περισσότερες κατηγορίες ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 1/2/2015 τα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα σκακιού στο Νομό Ηρακλείου. Συγκεκριμένα οι σκακιστές του Ο.Φ.Η. πήραν 7 πρώτες θέσεις σε σύνολο 10 κατηγοριών, με τις υπόλοιπες 3 να μοιράζονται στους σκακιστές της Σ.Α.Γαζίου, του Σ.Ο. Λέων Κάντια και της Ε.Γ.Ο.Η. Από πλευράς προκρίσεων πάλι οι σκακιστές του Ο.Φ.Η. πήραν την μερίδα του λέοντος κατακτώντας 8 προκρίσεις σε σύνολο 15 τις περισσότερες με διαφορά από κάθε άλλο σύλλογο της πόλης μας. Τις άλλες προκρίσεις πήραν 3 οι σκακιστές της Σ.Α.Γαζίου, 2 οι σκακιστές του Λέων Κάντια και από 1 οι σκακιστές της Ε.Γ.Ο.Η. και του Ο.Α.Α.Η.

Οι αγώνες που αποτελούν τον προκριματικό γύρο για την τελική φάση των παγκρήτιων ατομικών νεανικών, έγιναν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε ενιαίο χώρο και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών Ηρακλείου με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Όπως κάθε χρόνο οι αγώνες έγιναν σε 10 κατηγορίες, 5 αγοριών και 5 κοριτσιών (έως 8 ετών, έως 10 ετών, έως 12 ετών, έως 14 ετών, έως 16 ετών). Για την τελική φάση των παγκρήτιων νεανικών προκρίθηκαν στις κατηγορίες των αγοριών δύο αγόρια ενώ στις κατηγορίες των κοριτσιών ένα κορίτσι.

Ο αριθμός των μικρών σκακιστών που έλαβαν μέρος στους αγώνες, ήταν λίγο μικρότερος από πέρυσι και συγκεκριμένα έφτασε τους 75 έναντι των 77 πέρυσι και των 83 του 2013 όταν είχε σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών. Συγκεκριμένα είχαμε 39 σκακιστές από τον Ο.Φ.Η. και τον Ο.Φ.Η. 2000, 10 από τον Ο.Α.Α.Η., 9 από το Λέων Κάντια, 7 από την Σ.Α.Γαζίου και τον Ε.Γ.Ο.Η., μόλις 2 από τους Νέους Ηροδότου, 1 από την Σ.Α.Χερσονήσου ενώ δυστυχώς δεν είχαμε καμία συμμετοχή από τον Σ.Ο.Η ένα σύλλογο που αγωνίζεται στην Α Εθνική κατηγορία και έχει εγγεγραμμένους στις τάξεις του ένα μεγάλο αριθμό νέων σκακιστών. Από πλευράς Ο.Φ.Η. ο αριθμός των συμμετοχών ήταν για μία ακόμα χρονιά ο μεγαλύτερος από όλες τις ομάδες του Ηρακλείου. Αυτή την χρονιά ο αριθμός αυτός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού υπερέβη το μισό του συνόλου των αγωνιζομένων. Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να έχουμε περαιτέρω δραστηριοποίηση και των άλλων συλλόγων της πόλης μας ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετοχών, που σίγουρα είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες για την ανάπτυξη του σκακιού σε μία περιοχή. Η πολύ καλή παρουσία των μικρών σκακιστών του Ο.Φ.Η. πιστοποιεί για μια ακόμα φορά το πλούσιο φυτώριο που υπάρχει στον σκακιστικό Ο.Φ.Η. και την πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας από τους προπονητές της ομάδας μας τον ομοσπονδιακό μαιτρ Στέφανο Γρατσέα, τον Fide Instructor Σταύρο Λυράκη αλλά και τον Γιώργο Πρεδευτάκη που έχει αναλάβει τον ευαίσθητο τομέα της διάδοσης του σκακιού στα σχολεία της πόλης του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα σε κάθε κατηγορία είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα.

Στην κατηγορία των αγοριών έως 8 ετών επικράτησε άνετα με 5 νίκες σε 5 αγώνες ένα νέο μεγάλο ταλέντο του Ηρακλειώτικου σκακιού ο οκτάχρονος Θέμης Μανιός  (Ο.Φ.Η.). Την δεύτερη θέση και την πρόκριση πήρε ο Θανάσης Αλεξανδράκης (Σ.Α.Γαζίου) με 4,0 βαθμούς επικρατώντας στα κριτήρια ισοβαθμίας του Νίκου Καζάκου (Σ.Α.Γαζίου) που πήρε την τρίτη θέση με τους ίδιους βαθμούς. Το γεγονός ότι οι δύο μικροί σκακιστές που ισοβάθμησαν στην δεύτερη θέση δεν αγωνίστηκαν μεταξύ τους πρέπει να προβληματίσει την Ε.Σ.Σ.Κ. όσον αφορά τον αριθμό των αγώνων. Σίγουρα θα είχαμε δικαιότερη διαμόρφωση της βαθμολογίας εάν διεξήγοντο επτά αγώνες αντί για πέντε. Το ίδιο συνέβη και στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών. Θεωρούμε ότι δεν είναι λογικό στην περίπτωση των 8 συμμετοχών να έχουμε 7 αγώνες και από 9-12 συμμετοχές οι αγώνες να περιορίζονται σε πέντε. Άλλωστε οι μικροί σκακιστές φαίνεται ότι διψούν για επίσημους αγώνες, οι οποίοι θεωρούνται από όλους τους ειδικούς του σκακιού η καλύτερη προπόνηση σε αυτές τις ηλικίες. Το μέλλον ανήκει και στους άλλους μικρούς σκακιστές του Ο.Φ.Η. 2000 που συμμετείχαν σ’ αυτήν την κατηγορία αποκομίζοντας χρήσιμες σκακιστικές εμπειρίες και ακολούθησαν στην βαθμολογία, όπως ο  Μάνος Ροδιτάκης που πήρε την τέταρτη θέση με 3 βαθμούς, ο επτάχρονος Κώστας Τσαγκαράκης που ακολούθησε στην πέμπτη θέση με τους ίδιους βαθμούς και ιδιαίτερα ελπιδοφόρες εμφανίσεις, ο Γιώργος Καπνιστός, ο Γιάννης Βλαχάκης, ο Στέλιος Κατεργιαννάκης, ο Μάριος Μανουσάκης, ο Μιχάλης Σπυριδακής και ο βενιαμίν της κατηγορίας εξάχρονος Αγαθάγγελος Τσαγκαράκης

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 8 ετών

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Μανιός Θεμιστοκλής
Ο.Φ.Η.
5,0
2
Αλεξανδράκης Αθανάσιος
Σ.Α.Γαζίου
4,0
3
Καζάκος Νικόλαος
Σ.Α.Γαζίου
4,0
4
Ροδιτάκης Εμμανουήλ
Ο.Φ.Η. 2000
3,0
5
Τσαγκαράκης Κωνσταντίνος
Ο.Φ.Η. 2000
3,0
6
Καπνιστός Γεώργιος
Ο.Φ.Η. 2000
2,5
7
Βλαχάκης Ιωάννης
Ο.Φ.Η. 2000
2,5
8
Κατεργιαννάκης Στυλιανός
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
9
Κεαλάρ Ιωάννης
Ε.Γ.Ο.Η.
2,0
10
Μανουσάκης Μάριος
Ο.Φ.Η. 2000
1,0
11
Σπυριδάκης Μιχαήλ
Ο.Φ.Η. 2000
1,0
12
Τσαγκαράκης Αγαθάγγελος
Ο.Φ.Η. 2000
0,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 8 ετών την πρώτη θέση και την πρόκριση πήρε με πολύ καλές εμφανίσεις και 4 νίκες σε 4 αγώνες η Καλλιρρόη Αγγελέτου (Ε.Γ.Ο.Η.). Στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν η ιδιαίτερα ταλαντούχα περυσινή νικήτρια Μελίνα Καρούζου (Ο.Φ.Η. 2000) και η Ασημένια Τσαπάκη (Ε.Γ.Ο.Η.) με 2,5 βαθμούς. Τα άλλα δύο κορίτσια του Ο.Φ.Η. 2000 που ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις της βαθμολογίας, η μαχητική Μαρίζα Μαλλιαράκη και η πρωτόπειρη Ειρήνη Σκανδαλάκη μάζεψαν χρήσιμες εμπειρίες από την συμμετοχή τους στους αγώνες.

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 8 ετών

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Αγγελέτου Καλλιρρόη Αναστασία
Ε.Γ.Ο.Η.
4,0
2
Καρούζου Μελίνα-Ανδρονίκη
Ο.Φ.Η. 2000
2,5
2
Τσαπάκη Ασημένια
Ε.Γ.Ο.Η.
2,5
4
Μαλλιαράκη Μαρίζα
Ο.Φ.Η. 2000
1,0
5
Σκανδαλάκη Ειρήνη
Ο.Φ.Η. 2000
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 10 ετών, την μαζικότερη από πλευράς συμμετοχών, έγιναν πολύ μεγάλες μάχες. Το θεωρητικό φαβορί ο Γιώργος Παπιδάκης (Ο.Φ.Η.) επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του και πήρε τελικά την πρώτη θέση με 5,5 βαθμούς, δείχνοντας εκτός από τα πλούσια σκακιστικά του προσόντα και αγωνιστικό χαρακτήρα, αφού ξεπερασε ανώδυνα την απρόσμενη ήττα του στον δεύτερο γύρο από τον πολύ αξιόμαχο Δημήτρη Κατσαρό (Νέοι Ηροδότου). Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη με τον Δημήτρη Δαγκωνάκη (Σ.Ο. Λέων Κάντια) να παίρνει την πρόκριση με 5 βαθμούς επιβεβαιώνοντας, μετά την πρώτη θέση που πήρε στον Β όμιλο του 13ου τουρνουά Grand Prix Chess Festival πριν από λίγες ημέρες, την σημαντική αγωνιστική του πρόοδο. Ο Δαγκωνάκης εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ιδιαίτερα ταλαντούχου εννιάχρονου Στέλιου Μαλλιαράκη (Ο.Φ.Η.) στον τελευταίο γύρο από έναν άλλο ελπιδοφόρο σκακιστή του Ο.Φ.Η. τον Μιχαήλ Γεωργακάκη. Έτσι ο Μαλλιαράκης (Ο.Φ.Η.) έμεινε στην τρίτη θέση με 4,5 βαθμούς και ο Γεωργακάκης (Ο.Φ.Η. 2000) πήρε την τέταρτη με 4 βαθμούς. Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησε άλλος ένας ταλαντούχος εννιάχρονος σκακιστής του Ο.Φ.Η. ο Νίκος Φραγκιαδάκης (Ο.Φ.Η. 2000) που είχε συγκεντρώσει 3,5 βαθμούς στους 4 πρώτους αγώνες αλλά δεν τα κατάφερε στους τελευταίους τρεις αγώνες. Στους 3 βαθμούς έμεινε ο πάντα μαχητικός Ιάσωνας Σταμαθιουδάκης (Ο.Φ.Η. 2000). Τέλος  χρήσιμες εμπειρίες μάζεψαν οι άλλοι δύο εννιάχρονοι μικροί σκακιστές του Ο.Φ.Η. 2000 που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες κανονικού χρόνου ο Ορέστης Κριτσωτάκης και ο Αντώνης Τσαγκαράκης.

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 10 ετών

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Παπιδάκης Γεώργιος
Ο.Φ.Η.
5,5
2
Δαγκωνάκης Δημήτριος
Σ.Ο. Λέων Κάντια
5,0
3
Μαλλιαράκης Στυλιανός
Ο.Φ.Η.
4,5
4
Γεωργακάκης Μιχαήλ
Ο.Φ.Η. 2000
4,0
5
Αλεξανδράκης Αθανάσιος
Σ.Α.Γαζίου
4,0
6
Φαραζάκης Ιωάννης
Σ.Ο. Λέων Κάντια
4,0
7
Φραγκιαδάκης Νικόλαος
Ο.Φ.Η. 2000
3,5
8
Κόρογλου Νικόλαος
Ο.Α.Α.Η.
3,5
9
Κατσαρός Δημήτριος
Α.Σ. Νέοι Ηροδότου
3,0
10
Σταμαθιουδάκης Ιάσωνας
Ο.Φ.Η. 2000
3,0
11
Καπετανάκης Αδάμ
Σ.Ο. Λέων Κάντια
3,0
12
Κριτσωτάκης Ορέστης
Ο.Φ.Η. 2000
3,0
13
Χιωτάκης Παναγιώτης
Ο.Α.Α.Η.
3,0
14
Τσαγκαράκης Αντώνιος
Ο.Φ.Η. 2000
1,0
15
Γκέος Ηρακλής
Ε.Γ.Ο.Η.
1,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 10 ετών την πρώτη θέση και την πρόκριση πήρε με πολύ καλές εμφανίσεις μια νέα ελπίδα του σκακιστικού Ο.Φ.Η. στα κορίτσια η Ειρήνη Εργαζάκη (Ο.Φ.Η. 2000) με 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε η πάντα μαχητική Στέλλα Φοινικιανάκη (Ο.Α.Α.Η.) με 3 βαθμούς, στην τρίτη αφήνοντας καλές εντυπώσεις η Μαρία Καπνιστού (Ο.Φ.Η. 2000) με 1,5 βαθμό όσους και η Φερενίκη Αγγελέτου (Ε.Γ.Ο.Η.). Η πιο άπειρη της κατηγορίας Μαριάνθη Τσαφαντάκη (Ο.Φ.Η. 2000) απεκόμισε χρήσιμες σκακιστικές εμπειρίες.

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 10 ετών

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Εργαζάκη Ειρήνη
Ο.Φ.Η. 2000
4,0
2
Φοινικιανάκη Στυλιανή
Ο.Α.Α.Η.
3,0
3
Καπνιστού Μαρία
Ο.Φ.Η. 2000
1,5
3
Αγγελέτου Φερενίκη
Ε.Γ.Ο.Η.
1,5
5
Τσαφαντάκη Μαριάνθη
Ο.Φ.Η. 2000
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ πολλών μικρών σκακιστών με μικρή διαφορά δυναμικότητας. Τελικά ο εμπειρότερος και ο περισσότερο σταθερός Ανδρέας Λιανέρης (Ο.Φ.Η.) επικράτησε αήττητος με 4 βαθμούς σε 5 αγώνες. Την δεύτερη θέση με τους ίδιους βαθμούς πήρε ο Ηλίας Αγγελάκης (Ο.Φ.Η. 2000) που για μία ακόμα φορά έδειξε τα πλούσια σκακιστικά του προσόντα που δυστυχώς δεν συνδυάζονται από αρκετή προπόνηση επικρατώντας τόσο του Χρήστου Μπροκαλάκη όσο του Αριστοτέλη Τσέλου και χάνοντας μόνο από τον τελικό νικητή Ανδρέα Λιανέρη. Στην τρίτη θέση ακολούθησε με 3,5 βαθμούς ο ιδιαίτερα ταλαντούχος εντεκάχρονος Αριστοτέλης Τσέλος (Ο.Φ.Η.) που δεν εκμεταλλεύτηκε την πολύ θεαματική νίκη με ανατροπή της θέσης απέναντι στον Χρήστο Μπροκαλάκη, χάνοντας τον τελευταίο αγώνα από τον Ηλία Αγγελάκη. Με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησε στην τέταρτη θέση ο επίσης εντεκάχρονος και σε συνεχή αγωνιστική άνοδο Γιάννος Κουτσουράκης (Σ.Ο. Λέων Κάντια) που ήταν ο μόνος που μπήκε ανάμεσα στους σκακιστές του Ο.Φ.Η. που κυριάρχησαν στην συγκεκριμένη κατηγορία, με τον πρωτόπειρο Κώστα Πανούση (Ο.Φ.Η. 2000) να δείχνει αξιοσημείωτη σκακιστική ωριμότητα και να παίρνει την πέμπτη θέση με 3 βαθμούς όσους και ο πάντα μαχητικός Χρήστος Μπροκαλάκης (Ο.Φ.Η.) του οποίου οι μεγάλες σκακιστικές δυνατότητες δεν αμφισβητούνται. Ο Γιάννης Κουβίδης (Ο.Φ.Η. 2000), ο Νίκος Κακάλης (Ο.Φ.Η. 2000) και ο Μιχάλης Τζωρτζουλάκης (Ο.Φ.Η.) ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις της βαθμολογίας.

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 12 ετών

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Λιανέρης Ανδρέας
Ο.Φ.Η.
4,0
2
Αγγελάκης Ηλίας
Ο.Φ.Η. 2000
4,0
3
Τσέλος Αριστοτέλης
Ο.Φ.Η.
3,5
4
Κουτσουράκης Ιωάννης
Σ.Ο. Λέων Κάντια
3,5
5
Πανούσης Κωνσταντίνος
Ο.Φ.Η. 2000
3,0
6
Μπροκαλάκης Χρήστος
Ο.Φ.Η.
3,0
7
Κουβίδης Ιωάννης
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
8
Κακάλης Νικόλαος
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
9
Κουτσάφτης Ευστράτιος
Ο.Α.Α.Η.
2,0
10
Τζωρτζουλάκης Μιχαήλ
Ο.Φ.Η.
1,0
11
Τσαπάκης Μιχαήλ
Σ.Ο. Λέων Κάντια
1,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 12 ετών την πρώτη θέση κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά σε νεανικά πρωταθλήματα νομού Ηρακλείου η πολύ μαχητική  Άσπα Δαγκωνάκη (Σ.Ο. Λέων Κάντια) με 6,5 βαθμούς. Ακολούθησε στην δεύτερη θέση η Μαρία Σαριδάκη (Ο.Α.Α.Η.) με 6 βαθμούς και στην τρίτη η εντεκάχρονη Αριάδνη Κουτσουράκη (Λέων Κάντια) με 5 βαθμούς. Η Νεφέλη Ματθαιάκη (Ο.Φ.Η.) που πήρε την τέταρτη θέση με 4,5 βαθμούς έμεινε με την ικανοποίηση ότι ήταν η μόνη που απέσπασε ισοπαλία από την τελική νικήτρια Δαγκωνάκη ενώ χρήσιμες εμπειρίες απεκόμισε η πρωτόπειρη Ειρήνη Μανουσάκη (Ο.Φ.Η. 2000).

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 12 ετών

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Δαγκωνάκη Ασπασία
Σ.Ο. Λέων Κάντια
6,5
2
Σαριδάκη Μαρία
Ο.Α.Α.Η.
6,0
3
Κουτσουράκη Αριάδνη
Σ.Ο. Λέων Κάντια
5,0
4
Ματθαιάκη Νεφέλη
Ο.Φ.Η.
4,5
5
Λαντζουράκη Όλγα
Ο.Α.Α.Η
3,0
6
Ζειμπεκάκη Ελένη
Ε.Γ.Ο.Η.
2,0
7
Ζειμπεκάκη Μαρία
Ε.Γ.Ο.Η.
1,0
8
Μανουσάκη Ειρήνη
Ο.Φ.Η. 2000
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 14 ετών πρώτευσε για έβδομη συνεχόμενη φορά σε νεανικά πρωταθλήματα νομού Ηρακλείου γεγονός ιδιαίτερα εντυπωσιακό ο πάντα σταθερός Νίκος Σερπετσιδάκης (Ο.Φ.Η.) με έξη νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Την δεύτερη θέση και την πρόκριση πήρε ο συνεχώς ανερχόμενος Γιάννης Κυριακάκης (Ο.Α.Α.Η.) με 5 βαθμούς και την τρίτη ο Ararat Mardoyan (Σ.Α.Χερσονήσου) με 3,5 βαθμούς. Επίσης καλή παρουσία από πλευράς Ο.Φ.Η. είχαν ιδιαίτερα ο Μάνος Ξηρουχάκης (Ο.Φ.Η.) αλλά και ο Αλέξανδρος Τσέλος (Ο.Φ.Η. 2000) των οποίων τα αναμφισβήτητα σκακιστικά τους προσόντα δεν συνδυάζονται με την ανάλογη προπόνηση, ενώ ο Γιώργος Μαρκάκης (Ο.Φ.Η. 2000) αρρώστησε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει πρόωρα από τους αγώνες.

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 14 ετών
1
Σερπετσιδάκης Νικόλαος
Ο.Φ.Η.
6,0
2
Κυριακάκης Ιωάννης
Ο.Α.Α.Η.
5,0
3
Mardoyan Ararat
Σ.A. Χερσονήσου
3,5
4
Σαριδάκης Νικόλαος
Σ.Ο. Λέων Κάντια
3,0
5
Ξηρουχάκης Εμμανουήλ
Ο.Φ.Η.
2,5
6
Τσέλος Αλέξανδρος
Ο.Φ.Η. 2000
1,0
7
Μαρκάκης Γεώργιος
Ο.Φ.Η. 2000
0,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 14 ετών επικράτησε άνετα με τέσσερεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες μια σκακίστρια που βρίσκεται σε συνεχή αγωνιστική άνοδο τα τελευταία χρόνια η Ίριδα Βιτσαξάκη (Ο.Φ.Η.). Ακολούθησε στην δεύτερη θέση η Ιωάννα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) με 2 βαθμούς και στην τρίτη η Αντιγόνη Λιναρδάκη (Σ.Α.Γαζίου).

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 14 ετών

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Βιτσαξάκη Σπυριδούλα
Ο.Φ.Η.
4,0
2
Στρατήγη Ιωάννα
Σ. Α. Γαζίου
2,0
3
Λιναρδάκη Αντιγόνη
Σ. Α. Γαζίου
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών επικράτησε πολύ πειστικά με 4,5 βαθμούς σε 5 αγώνες ο πάντα πολύ αξιόπιστος Γιώργος Καδιάνης (Ο.Φ.Η.) επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή του φόρμα που φάνηκε στο 13ο τουρνουά Grand Prix Chess Festival όπου έκανε εντυπωσιακά αποτελέσματα κερδίζοντας 104 μονάδες ΕΛΟ. Την δεύτερη  θέση κερδίζοντας την πολυπόθητη πρόκριση για τα παγκρήτια πήρε τελικά ο Άγγελος Μοσχοβάκης (Σ.Α.Γαζίου) με 3 βαθμούς όσους και ο Μάρκος Βαγιωνάκης (Σ.Ο.Λέων Κάντια) που έχασε την πρόκριση λόγω της ήττας του από τον Μοσχοβάκη. Ο Νικόλας Βιτσαξάκης (Ο.Φ.Η.) παρά το ότι δεν βρέθηκε στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση σε σχέση με τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του πήρε με 1,5 βαθμό την τέταρτη θέση επικρατώντας στα κριτήρια ισοβαθμίας του Γιάννη Στειακάκη (Ο.Α.Α.Η.) και του Μάνου Λαντζουράκη (Ο.Α.Α.Η.). Σημειώνουμε ότι ο Νικόλας ήταν ο μόνος που κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία από τον τελικό νικητή Γιώργο Καδιάνη.

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 16 ετών

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Καδιάνης Γεώργιος
Ο.Φ.Η.
4,5
 
Μοσχοβάκης Άγγελος
Σ.Α.Γαζίου
3,0
3
Βαγιωνάκης Μάρκος
Σ.Ο. Λέων Κάντια
3,0
4
Βιτσαξάκης Νικόλαος
Ο.Φ.Η.
1,5
5
Στειακάκης Ιωάννης
Ο.Α.Α.Η.
1,5
6
Λαντζουράκης Εμμανουήλ
Ο.Α.Α.Η.
1,5

Τέλος στην κατηγορία των κοριτσιών έως 16 ετών επικράτησε για μια ακόμα φορά σε νεανικούς αγώνες στο νομό Ηρακλείου η πολύ δυνατή τα τελευταία χρόνια Εβίτα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) με 3,5 βαθμούς. Την δεύτερη θέση πήρε Αγγελική Γραμματικάκη (Ο.Α.Α.Η.) με 1,5 βαθμό, με τρίτη την Τόνια Δαγκωνάκη (Α.Σ. Νέοι Ηροδότου) με 1 βαθμό.

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 16 ετών

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Στρατήγη Ευαγγελία
Σ.Α.Γαζίου
3,5
2
Γραμματικάκη Αγγελική
Ο.Α.Α.Η.
1,5
3
Δαγκωνάκη Αντωνία
Α.Σ. Νέοι Ηροδότου
1,0

Η τελική φάση στην οποία θα συμμετέχουν οι προκριθέντες από όλους τους νομούς της Κρήτης δηλαδή έξη αγόρια (δύο από Χανιά, Ηράκλειο και ένα από Ρέθυμνο, Λασίθι) και τέσσερα κορίτσια (ένα από κάθε νομό) ξεκίνησε ήδη το Σάββατο 7/2 και θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 14-15/2 στην συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείο Vanisko που βρίσκεται στην περιοχή της Αμμουδάρας Γαζίου απέναντι από το Carrefour Ηρακλείου. Από την τελική φάση θα προκριθούν δύο αγόρια και ένα κορίτσι από κάθε κατηγορία για τα Πανελλήνια Νεανικά πρωταθλήματα 2015 που θα διεξαχθούν σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.) από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου σε μέρος που θα ανακοινωθεί σύντομα από την Ε.Σ.Ο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου