7/1/15

Ξεκινούν το Σάββατο 10 Ιανουαρίου τα προκριματικά ατομικά νεανικά Κρήτης για το 2015.

Στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Κ. (www.essk.gr) η προκήρυξη

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Κ. η προκήρυξη για τα προκριματικά ατομικά νεανικά Κρήτης που ξεκινούν  το Σάββατο 10/1 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 15/2 σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Οι αγώνες ξεκινούν μια εβδομάδα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό της Ε.Σ.Σ.Κ. λόγω των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν όπως είναι  γνωστό στις 25 Ιανουαρίου.  Οι σύλλογοι της Κρήτης και ειδικότερα αυτοί του Ηρακλείου πρέπει να κινητοποιηθούν για να ενημερωθούν έγκαιρα όλοι οι μικροί σκακιστές.

Όπως κάθε χρόνο οι αγώνες γίνονται σε 10 κατηγορίες, 5 αγοριών και 5 κοριτσιών (έως 8 ετών, έως 10 ετών, έως 12 ετών, έως 14 ετών, έως 16 ετών). Για την τελική φάση της Κρήτης προκρίνονται στις κατηγορίες των αγοριών δύο αγόρια από Χανιά και Ηράκλειο και ένα από Ρέθυμνο και Λασίθι, ενώ στις κατηγορίες των κοριτσιών ένα κορίτσι από κάθε νομό. Από την τελική φάση που θα ξεκινήσει το Σάββατο 7/2 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15/2 θα προκριθούν πιθανότατα δύο αγόρια και ένα κορίτσι σε κάθε κατηγορία για τα Πανελλήνια Νεανικά πρωταθλήματα 2015. Θυμίζουμε ότι για τα Πανελλήνια Νεανικά πρωταθλήματα πρόκριση σημαίνει δωρεάν φιλοξενία για 6 ημέρες στο ξενοδοχείο των αγώνων. Οποιοδήποτε παιδί έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει γύρω στα 300 ευρώ, δηλαδή την διαμονή του και ένα μικρό παράβολο, μπορεί να συμμετάσχει στα Πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα χωρίς να έχει προκριθεί. Το σύστημα που μόλις περιγράψαμε παρά την κριτική και την έντονη αμφισβήτηση που έχει δεχθεί από πολλούς, παραμένει σε ισχύ τα τελευταία χρόνια.

Για τον Νομό Ηρακλείου οι αγώνες θα γίνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε ενιαίο χώρο και στις 10 κατηγορίες. Ο χώρος αυτός είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών Ηρακλείου (700 μέτρα νότια του ΠΕ.ΠΑ.Γ.ΝΗ.). Για να φτάσετε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών πηγαίνετε προς το νοσοκομείο ΠΕ.ΠΑ.Γ.ΝΗ. Φτάνοντας έξω από την κεντρική πόρτα του Νοσοκομείου, συνεχίζετε για 200 μέτρα ακόμα και μπαίνοντας στον κυκλικό κόμβο που θα δείτε, πηγαίνετε αριστερά προς Σταυράκια. Προχωράτε για 500 περίπου μέτρα και στη δεξιά πλευρά του δρόμου θα συναντήσετε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών. Για την εξυπηρέτηση των αγωνιζόμενων και των συνοδών τους το κυλικείο του Σχολείου θα παραμείνει ανοιχτό, καθόλη την διάρκεια των αγώνων, με ιδιαίτερα οικονομικές τιμές.

Ελπίζουμε σε μεγάλη συμμετοχή των μικρών σκακιστών της Κρήτης και ιδιαίτερα αυτούς του Ηρακλείου στην παραπάνω διοργάνωση που είναι γι’ αυτούς η σημαντικότερη ατομική διοργάνωση για το 2015. Ειδικότερα καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους  σκακιστές του Ο.Φ.Η. και του Ο.Φ.Η. 2000 για να συνεχίσουν την μεγάλη παράδοση επιτυχιών που έχει το σκακιστικό τμήμα της ομάδας μας τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στο νομό Ηρακλείου. Περισσότερες λεπτομέρειες για την προκριματική και τελική φάση της διοργάνωσης, το πρόγραμμα των αγώνων, δηλώσεις συμμετοχής κ.λ.π. στην αναλυτική προκήρυξη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Κ (www.essk.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου