PopUp

4/12/13

ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΤΟΥ Ο.Φ.Η. ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/12/2013 ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΟ 6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Μετά την κατάκτηση για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με 5 άνετες νίκες σε ισάριθμους αγώνες, της 1ης θέσης στο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων κορασίδων Ανατολικής Κρήτης, η νεανική σκακιστική ομάδα του Ο.Φ.Η. θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων κορασίδων που θα διεξαχθεί στην Καβάλα από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια ακόμα επιτυχία που αποδεικνύει την συνεχή ανοδική πορεία του σκακιστικού Ο.Φ.Η. τα τελευταία χρόνια. Με την ευκαιρία θέλουμε από το βήμα αυτό να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην AEGEAN AIRLINES για την ευγενική της χορηγία να προσφέρει στην ομάδα μας 10 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο-Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο. Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες του σήμερα, η προσφορά της  AEGEAN ήταν καθοριστική για να μπορέσει η νεανική ομάδα μας να συμμετάσχει στην πολύ σημαντική αυτή σκακιστική διοργάνωση. Με την ενέργεια της αυτή η AEGEAN αποδεικνύει την ευαισθησία της, το ενδιαφέρον της για το σκάκι και ελπίζουμε στο μέλλον να υπάρξει συνέχεια στην συνεργασία της με το σκακιστικό τμήμα του Ο.Φ.Η.     

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 16 ομάδες με 6μελείς συνθέσεις και η Κρήτη χάρις στις πετυχημένες ενέργειες της Ε.Σ.Σ.Κ. θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά από τρεις ομάδες. Συγκεκριμένα θα ταξιδέψουν στην Καβάλα εκτός από τον Ο.Φ.Η., η πρωταθλήτρια Κρήτης Σκακιστική Ακαδημία Χανίων που θα διεκδικήσει για μια ακόμα φορά ένα μετάλλιο που ευχόμαστε να είναι το χρυσό, και η ομάδα του Α.Σ.Ε. Ο.Τ.Ε. Ν.Χανίων. Με την ομάδα του Ο.Φ.Η. θα αγωνιστούν οι παρακάτω μικροί σκακιστές και σκακίστριες :

1
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ     (κατηγορία παίδων μέχρι 16 ετών)
2
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΔΙΑΝΗΣ        (κατηγορία παίδων μέχρι 14 ετών)
3
ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗΣ   (κατηγορία παίδων μέχρι 12 ετών)
4
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΑΝΕΡΗΣ        (κατηγορία παίδων μέχρι 10 ετών)
5
ΕΥΑ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗ        (κατηγορία κορασίδων μέχρι 16 ετών)
6
ΙΡΙΔΑ ΒΙΤΣΑΞΑΚΗ           (κατηγορία κορασίδων μέχρι 12 ετών)

Τους σκακιστές του Ο.Φ.Η. θα συνοδεύσει ο επικεφαλής προπονητής του συλλόγου μας ομοσπονδιακός μαιτρ Στέφανος Γρατσέας. Στόχος της ομάδας μας είναι μια καλή θέση στην τελική βαθμολογία, μετά από τις 5 αγωνιστικές του πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν συνολικά. Η ομάδα του ΟΦΗ έχει την 8η θέση στην αρχική κατάταξη, βάσει του μέσου όρου του διεθνούς βαθμού αξιολόγησης (ELO) των σκακιστών της, από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν, Σύμφωνα με την κλήρωση, οι αγώνες του πρώτου γύρου θα είναι οι εξής:

Π.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
-
Ε.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Ο. ΞΑΝΘΗΣ
-
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Σ.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ
-
Ο.Σ. ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
Ο.Φ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ
-
Σ.Α. ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ Ο.Σ.
-
Α.Σ.Ε. Ο.Τ.Ε. Ν.ΧΑΝΙΩΝ
Λ.Π. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
-
Σ.Ο. ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Ε.Ο.Α.Ο. ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
-
Σ.Π.Ζ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ε.Σ.Ο. ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
-
Ο.Φ.Η.

Μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση είναι η ομάδα της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2010 και το 2011 και ήταν πέρυσι δεύτερη, με ισχυρότατους ανταγωνιστές την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων που ήταν πέρυσι τρίτη και δεύτερη το 2011 και τον περυσινό πρωταθλητή όπως και το 2008 και 2009 Σ.Ο. Καβάλας. Περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη των αγώνων και για την ζωντανή μετάδοση των κυριότερων παρτίδων στην ιστοσελίδα του Σ.Ο. Καβάλας.  (http://www.chesskavala.gr/)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου