PopUp

21/11/13

ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΦΗΒΩΝ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2013

ΠΡΩΤΕΥΣΑΝ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΓΙΩΝΑΚΗΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΒΙΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΗ ΤΟΥ ΓΑΖΙΟΥ.
ΕΞΗ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Ο.Φ.Η. ΚΑΙ ΤΟΥ Ο.Φ.Η. 2000 ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΚΤΑΔΑ. 
Ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΓΙΩΝΑΚΗΣ
Η ΕΒΙΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΗ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 10/11/2012 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών τα ατομικά πρωταθλήματα εφήβων νεανίδων (έως 18 ετών) 2013 για το νομό Ηρακλείου. Στους αγώνες έλαβαν μέρος 18 αγόρια και 10 κορίτσια από τα οποία 10 αγόρια και 3 κορίτσια ήταν σκακιστές του Ο.Φ.Η. και του Ο.Φ.Η. 2000.

Στους εφήβους το πρωτάθλημα αποδείχθηκε ιδιαίτερα αμφίρροπο με πολλούς σκακιστές να διεκδικούν μέχρι τους τελευταίους γύρους την κατάκτηση της 1ης θέσης. Τελικά αυτή κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα και την κατέκτησε μετά την ισοπαλία του απέναντι στον Νίκο Σερπετσιδάκη, ο ιδιαίτερα ταλαντούχος 14χρονος Μάρκος Βαγιωνάκης του Λέων Κάντια με 5,5 βαθμούς σε 7 αγώνες. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Μάρκος είχε πάρει πέρυσι την 3η θέση, ενώ το 2011 είχε καταταγεί 2ος. Στην 2η θέση τερμάτισε όπως και πέρυσι ο 13χρονος Γιώργος Καδιάνης του Ο.Φ.Η. με 5 βαθμούς, ο οποίος δεν αξιοποίησε την νίκη του στον προτελευταίο γύρο επί του μετέπειτα πρωταθλητή Βαγιωνάκη, αφού έχασε στον τελευταίο αγώνα από τον συνομήλικο του Νικόλα Βιτσαξάκη του Ο.Φ.Η. 2000, που με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησε στην 3η θέση, επιβεβαιώνοντας την συνεχή ανοδική του πορεία τον τελευταίο χρόνο, που οδήγησε στην μεταγραφή του στον Ο.Φ.Η. όπου θα αγωνίζεται από 1/1/2014. Στην 4η θέση με τους ίδιους βαθμούς τερμάτισε η Εύα Σερπετσιδάκη του Ο.Φ.Η. που επέλεξε να αγωνιστεί στην κατηγορία των αγοριών, για να συμμετάσχει σε ένα πρωτάθλημα περισσότερο ανταγωνιστικό, επιλογή της που δικαιώθηκε από τις πολύ καλές εμφανίσεις της.

Στην 5η θέση ακολούθησε ο 11χρονος Νίκος Σερπετσιδάκης του Ο.Φ.Η. με 4,5 βαθμούς που ξεκίνησε με το μεγαλύτερο ΕΛΟ των αγώνων, αλλά μετά τις ήττες του στον 1ο γύρο από τον δεκάχρονο Ανδρέα Λιανέρη και στον 5ο από τον Γιώργο Καδιάνη, έμεινε μακριά από την διεκδίκηση της πρωτιάς. Στην 6η θέση με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησε ο Γιάννης Στειακάκης του Ο.Α.Α.Η. ενώ 7ος με 4 βαθμούς τερμάτισε ο Γιώργος Μαργαρίτης του Ο.Φ.Η. που μέχρι τον 6ο γύρο διεκδικούσε ακόμα και την πρώτη θέση. Με τους ίδιους βαθμούς ο δεκάχρονος Χρήστος Μπροκαλάκης του Ο.Φ.Η. 2000 πήρε την 8η θέση και ο  Μάνος Λαντζουράκης του Ο.Α.Α.Η. την 9η. Από τους άλλους μικρούς σκακιστές του Ο.Φ.Η. ο Ανδρέας Λιανέρης πήρε την 12η θέση με 3 βαθμούς μη αξιοποιώντας την μεγάλη του νίκη επί του Σερπετσιδάκη στον πρώτο γύρο. Τους ίδιους βαθμούς συγκέντρωσε ο συνεχώς ανερχόμενος εννιάχρονος Νίκος Κακάλης που κατετάγη 13ος. Ο Ηλίας Αγγελάκης με 2,5 βαθμούς κατετάγη 16ος ενώ ο Γιάννης Κουβίδης και ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιάννης Λεβεντάκης με 2 βαθμούς πήραν την 17η και την 19η θέση αντίστοιχα, μαζεύοντας χρήσιμες αγωνιστικές εμπειρίες. Η παρουσία 6 σκακιστών του Ο.Φ.Η. στις 8 πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος αποδεικνύει για μία ακόμα φορά το πλούσιο φυτώριο του σκακιστικού τμήματος του συλλόγου μας και την συστηματική και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής από τον επικεφαλής προπονητή ομοσπονδιακό μαιτρ Στέφανο Γρατσέα και τους άλλους προπονητές Σταύρο Λυράκη, Μανόλη Φραγκιαδάκη και Γιώργο Πρεδευτάκη.

Στις νεάνιδες αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τις τρεις πρώτες θέσεις πήραν οι αδερφές Στρατήγη της Σκακιστικής Ακαδημίας Γαζίου που για πολλά χρόνια πρωταγωνιστούν στο νεανικό γυναικείο σκάκι του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα την 1η θέση κατέκτησε η δεκατριάχρονη Εβίτα Στρατήγη με 4 βαθμούς αφού νίκησε στον τελευταίο αγώνα την αδερφή της Μαρία Στρατήγη που με τους ίδιους βαθμούς πήρε την 2η θέση. Ακολούθησε στην 3η θέση η 11χρονη Ιωάννα Στρατήγη με 3 βαθμούς, στην 4η η Όλγα Λατζουράκη του Ο.Α.Α.Η. με 2,5 βαθμούς όσους και η Ίριδα Βιτσαξάκη του Ο.Φ.Η. που κατετάγη 5η χωρίς να επαναλάβει τις πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε τους τελευταίους μήνες. Την 6η θέση με 2 βαθμούς και με νίκες που έδειξαν για μία ακόμα φορά τις μεγάλες της δυνατότητες πήρε η εννιάχρονη Νεφέλη Ματθαιάκη του Ο.Φ.Η.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έλαβε μέρος στους αγώνες ο περυσινός πρωταθλητής εφήβων Νίκος Πετράκης του Ο.Φ.Η. ενώ η πρωταθλήτρια νεανίδων του 2012 και του 2010 Εύα Σερπετσιδάκη του Ο.Φ.Η. επέλεξε να αγωνιστεί στην κατηγορία των εφήβων. Τέλος ο αριθμός των συμμετοχών έφτασε τους 28, λίγο μικρότερος από πέρυσι, και για μια ακόμα φορά σημαντικά μικρότερος από τις συμμετοχές στα Χανιά που έφτασαν τους 53 σκακιστές. Επίσης πρέπει να παρατηρήσουμε ότι στους εφήβους είχαμε συμμετοχές μόνο από τον Ο.Φ.Η. (11) και τον Ο.Α.Α.Η. (7), με την εξαίρεση του τελικού νικητή Μάρκου Βαγιωνάκη του ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ. Στις νεανίδες είχαμε 4 συμμετοχές της Σκακιστικής Ακαδημίας Γαζίου, 2 από τον Ο.Φ.Η. και τον Ο.Α.Α.Η. και 1 από τους Νέους Ηροδότου. Νομίζουμε ότι τόσο ο αριθμός των συμμετεχόντων, όσο και η πολύ μικρή έως και μηδενική συμμετοχή από πολλούς από τους συλλόγους που καλλιεργούν το νεανικό σκάκι στο Ηράκλειο πρέπει να μας προβληματίσει πολύ σοβαρά. Ελπίζουμε με την συμβολή όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με το νεανικό σκάκι στο Ηράκλειο στο μέλλον να έχουμε περισσότερες συμμετοχές από περισσότερους συλλόγους στις επίσημες διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Κ. Άλλωστε η συμμετοχή ιδιαίτερα των νέων σκακιστών σε αγώνες θεωρείται η καλύτερη προπόνηση από όλους τους ειδικούς του σκακιού. Σημειώνουμε ότι στο Νομό Ηρακλείου έχουμε 9 ενεργούς σκακιστικούς συλλόγους.  

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΦΗΒΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΒΑΓΙΩΝΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
5,5
2
ΚΑΔΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Φ.Η.
5,0
3
ΒΙΤΣΑΞΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Φ.Η. 2000
5,0
4
ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗ ΕΥΑΝΘΙΑ
Ο.Φ.Η.
5,0
5
ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Φ.Η.
4,5
6
ΣΤΕΙΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Ο.Α.Α.Η.
4,5
7
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Φ.Η.
4,0
8
ΜΠΡΟΚΑΛΑΚΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο.Φ.Η. 2000
4,0
9
ΛΑΝΖΟΥΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ο.Α.Α.Η.
4,0
10
ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο.Α.Α.Η.
3,5
11
ΠΑΠΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Α.Α.Η.
3,5
12
ΛΙΑΝΕΡΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
Ο.Φ.Η.
 3,0
13
ΚΑΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Φ.Η. 2000
 3,0
14
ΤΣΕΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ
Ο.Α.Α.Η.
3,0
15
ΗΛΙΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ο.Α.Α.Η.
 3,0
16
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
Ο.Φ.Η.
 2,5
17
ΚΟΥΒΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο.Φ.Η. 2000
 2,0
18
ΜΑΛΛΙΑΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Ο.Α.Α.Η.
 2,0
19
ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο.Φ.Η.
 2,0

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΣΤΡΑΤΗΓΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΚΑΚΙΣΤ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ
4,0
2
ΣΤΡΑΤΗΓΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ
ΣΚΑΚΙΣΤ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ
4,0
3
ΣΤΡΑΤΗΓΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΣΚΑΚΙΣΤ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ
3,0
4
ΛΑΤΖΟΥΡΑΚΗ ΟΛΓΑ
Ο.Α.Α.Η.
2,5
5
ΒΙΤΣΑΞΑΚΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
Ο.Φ.Η.
2,5
6
ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ ΝΕΦΕΛΗ
Ο.Φ.Η.
2,0
7
ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΣΚΑΚΙΣΤ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ
2,0
8
ΦΟΙΝΙΚΙΑΝΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
Ο.Α.Α.Η.
2,0
9
ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ ΑΘΗΝΑ
ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
1,0

Στο Νομό Χανίων στην κατηγορία των εφήβων ο 11χρονος Νίκος Γεωργακόπουλος της Σ.Α.Χανίων έκανε την μεγάλη έκπληξη και με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες πήρε με άνεση την 1η θέση. Τη 2η θέση κατέκτησε με 5,5 βαθμούς ο Στέλιος Πετράκης πάλι από την Σ.Α.Χανίων ενώ 3ος ήταν ο Άρης Ονταμπασίδης του ΚΥΔΩΝΑ με 5 βαθμούς. Με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησαν στη 4η θέση η Ανθή Βοζινάκη της Σ.Α.Χανίων στην 5η το μεγάλο φαβορί πριν από την έναρξη των αγώνων ο Αργύρης Παπαδόπουλος ξανά της Σ.Α.Χανίων και στη 6η ο Δημήτρης Πισσαδάκης του ΚΥΔΩΝΑ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στους αγώνες δεν έλαβαν μέρος ο περυσινός πρωταθλητής Χανίων και Κρήτης Σπύρος Ναούμ της Σ.Α.Χανίων και ο περυσινός δευτεραθλητής Χανίων Γιάννης Καλογερής του ΚΥΔΩΝΑ.

Στην κατηγορία νεανίδων έγινε μεγάλη μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο και την 1η θέση κατέκτησε τελικά η Ευαγγελία Πετράκη του Ο.Τ.Ε. Χανίων με 6 βαθμούς. Ακολούθησε στην 2η θέση με 5,5 βαθμούς η Δανάη Φιλοξένη του ΚΥΔΩΝΑ, που έχασε την πρωτιά μετά την ήττα της στον τελευταίο της αγώνα από την 4η της βαθμολογίας Ειρήνη Βρανά της ΚΑΙΣΣΑ Χανίων. Την 3η θέση με τους ίδιους βαθμούς πήρε η Σοφία Δασκαλάκη του Ο.Α.Χανίων. Σημειώνουμε ότι και στις νεανίδες δεν έλαβαν μέρος οι δύο πρώτες του 2012 δηλαδή η Ανθή Βοζινάκη που αγωνίστηκε στην κατηγορία των εφήβων και η Σοφία Μαρκάκη της Σ.Α.Χανίων.  

Στο Νομό Ρεθύμνου στους εφήβους πρώτευσε ο δεκατριάχρονος Γιάννης Φραγκιαδάκης του Σ.Κ.Ο.Ρεθύμνου με 7 βαθμούς σε 7 αγώνες. Στις νεανίδες πρώτη ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εντεκάχρονη Άννα Μαρία Πολιουδάκη ξανά του Σ.Κ.Ο.Ρεθύμνου. Στους αγώνες δεν έλαβε μέρος ο περυσινός πρωταθλητής Ρεθύμνου Νικόλας Θεοδώρου. Στο Νομό Λασιθίου στους εφήβους δεν έγιναν αγώνες, ενώ στις νεανίδες πρώτευσε η Αιμιλία Βασιλείου του ΛΑΤΩ Αγίου Νικολάου επικρατώντας της νικήτριας του 2012 Ελένης Μανιώτη του Ο.Α.Α.Η.

Τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι αγώνες μεταξύ των πρωταθλητών Ηρακλείου-Λασιθίου και Χανίων-Ρεθύμνου. Οι νικητές των συναντήσεων αυτών θα αναμετρηθούν στη συνέχεια για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής και η πρωταθλήτρια Κρήτης 2013 οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν την Κρήτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων (έως 18 ετών) που θα γίνει φέτος στην Θεσσαλονίκη. Περισσότερες λεπτομέρειες για τους αγώνες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Κ. (www.essk.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου