PopUp

3/5/13

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΛΕΩΝ CANDIA ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Β ΕΘΝΙΚΗ. ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ Ο Ο.Φ.Η. 2000

Ολοκληρώθηκε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γ΄Εθνικής στο ξενοδοχείο Appolonia στην Αμμουδάρα, με μεγάλο νικητή τον ΛΕΩΝ CANDIA. Καταρχάς ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές και τους διαιτητές του πρωταθλήματος για την άρτια διοργάνωση. Όλοι τους, ένας προς έναν, συνετέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Η τελική βαθμολογία:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΠΟΝΤΟΙ
1) ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
7
14
48
2) ΟΦΗ 2000
7
12
46.5
3) ΚΑΙΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ
7
10
41.5
4) Ο.Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ
7
7
39.5
5) Σ.Α.ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
7
6
41
6) ΣΚ.Ο.ΡΙΘΥΜΝΑ
7
5
36.5
7) Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ
7
2
13
8) Ε.Γ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
7
0
14

Ας περάσουμε όμως στο αγωνιστικό κομμάτι μιας και οι αθλητές πάντα είναι οι πρωταγωνιστές σε κάθε άθλημα.

ΛΕΩΝ CANDIA
Με 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες πανηγυρίζουν δίκαια για πρώτη φορά στην ιστορία τους την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της Κρήτης. Καρδιοχτύπησαν σε αρκετά ματς, μέτρησε όμως η θέληση και ο ενθουσιασμός για την τελική νίκη. Από τα πιο υγιή σωματεία του νησιού και με μεθοδική δουλειά στις ακαδημίες.

ΚΑΪΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ
Ομάδα με τσαγανό, έχασε οριακά τα ντέρμπι με τον πρώτο και το δεύτερο. Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια της κατηγορίας. Ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο να αγωνίζονται στις ανδρικές σκακιέρες παίκτες που προέρχονται από ακαδημίες. Ένα σημάδι ότι τα παιδιά έμαθαν όχι μόνο να παίζουν αλλά και να αγαπούν το σκάκι σε αντίθεση με τη γενική αντίληψη στην Ελλάδα που, δυστυχώς, το θεωρεί ως μια απασχόληση που σταματάει με την εφηβεία ή την ενηλικίωση.

Ο.Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ
Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο Όμιλος Φίλων Σκακιού Χανίων, ο οποίος παρουσίασε μια ομοιογενή ομάδα και έκανε μια πολύ καλή πορεία με τρεις νίκες, τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Άξιο αναφοράς το εξαιρετικό αποτέλεσμα στις σκακιέρες 6-10 με 24/35!

Σ.Α.ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
Με πολύ ισχυρές γενικές σκακιέρες, η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου έκανε βλέψεις για άνοδο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για να επανέλθει στην πραγματικότητα με 4 ήττες στις 5 πρώτες αγωνιστικές. Λίγο η ατυχία, λίγο η φτωχή δουλειά στις μικρές ηλικίες, περιορίστηκαν κάτω από τη μέση της τελικής βαθμολογίας.

ΣΚ.Ο. ΡΙΘΥΜΝΑ
Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρίθυμνα πάλεψε σθεναρά όλα τα ματς, απειλώντας μάλιστα με ήττα τον ΛΕΩΝ CANDIA. Είναι ιδιαίτερα αναπτυσσόμενος σύλλογος και είναι βέβαιο ότι θα παρουσιάζεται ολοένα πιο ισχυρός χρόνο με το χρόνο.

Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ
Ότι και να γράψω είναι λίγο για να αποτυπώσει την παρουσία του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων. Αυθεντική αγάπη για το άθλημα, ασίγαστο πάθος κατά τη διάρκεια της παρτίδας, παρεϊστικη διάθεση στα διαλείμματα και πάνω από όλα ΟΜΑΔΑ. Τους ευχόμαστε καλοστέριωτοι στα σκακιστικά δρώμενα του νησιού.

Ε.Γ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Το πρωτάθλημα συμπλήρωσε ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλείου με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του σε κάθε αγωνιστική.

ΟΦΗ 2000
Αφήσαμε για το τέλος, την ομάδα μας που πάλεψε για την επάνοδό της στη Β Εθνική τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση με 6 νίκες και 1 μόνο ήττα από τον τελικό πρωταθλητή ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ. Εκτός όμως του στόχου της ανόδου, ο ΟΦΗ 2000 αποκόμισε πολλαπλά οφέλη από τη διοργάνωση. Πρώτον, διαπιστώθηκε η ανοδική πορεία που ακολοθούν οι νεαροί παίκτες της ομάδας. Δεύτερον, η είσοδος στην ομάδα νέων παικτών  (Κακάλης και Κουβίδης) ως φυσιολογική πορεία της σκακιστικής τους ανάπτυξης (και όχι ως μια άτακτη κίνηση κάλυψης κενών) δείχνει τη συνέχεια που έχει ο ΟΦΗ σε όλες τις ηλικίες. Τα παραπάνω αφήνουν ένα αίσθημα ικανοποίησης για τους κόπους της σοβαρής δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου μας.  Τέλος, η επαναδραστηριοποίηση της Λυράκη έπειτα από 15 χρόνια αποχής ενδυναμώνει αγωνιστικά την ομάδα αλλά και βρίσκει στο πρόσωπό της ένα πολύτιμο παράγοντα διάδοσης του σκάκι στο Νομό μας. Τα αποτελέσματα της ομάδας μας καθώς και τα αποτελέσματα κάθε παίκτη ανά σκακιέρα φαίνονται παρακάτω :
ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ - ΟΦΗ 2000           6,0 - 4,0
Σ.Α.ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ - ΟΦΗ 2000     4,5 - 5,5
ΟΦΗ 2000 - Ε.Γ.Ο.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ     9,0 - 1,0 
ΟΦΗ 2000 - Ο.Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ            6,5 - 3,5
ΣΚ.Ο.ΡΙΘΥΜΝΑ - ΟΦΗ 2000          3,0 - 7,0 
ΟΦΗ 2000 - Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ           9,0 - 1,0 
ΚΑΙΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ - ΟΦΗ 2000        4,5 - 5,5

Γενικές σκακιέρες:
Φραγκιαδάκης Μανόλης 3 (6)
Λυράκης Σταύρος 3 (6)
Χατζάκης Γιώργος 3 (5)
Κριτσωταλάκης Στέλιος 4 (6)
Καδιάνης Ιάκωβος 3.5 (4)
Πρεδευτάκης Γιώργος 3 (3)
Μαρκομιχελάκης Δημήτρης 2.5 (3)
Βιτσαξάκης Νίκος 1 (1)
Μπροκαλάκης Χρήστος 0.5 (1)
Σύνολο 23.5 (35)
Αναπτυξιακές σκακιέρες:
Λυράκη Αθανασία 0.5 (7)
Χατζάκη Μιχαέλα 4 (7)
Βιτσαξάκης Νίκος 5 (6)
Αγγελάκης Ηλίας 5 (5)
Μαρκομιχελάκης Δημήτρης 4 (4)
Μπροκαλάκης Χρήστος 2.5 (3)
Κακάλης Νίκος 1 (2)
Κουβίδης Γιάννης 1 (1)
Σύνολο 23 (35)

Τι θέλω να θυμάμαι από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής:
  • Την όρεξη και την αφοσίωση όλων των παικτών στην ομάδα μας.
  • Τα γέλια που κάναμε με τους Ανωγειανούς όταν εμφανίστηκα με πράσινο (το χρώμα τους) μπλουζάκι και με το λογότυπο KRANA FC στην πλάτη.
  • Τη δήλωση του μικρού Κακάλη: 'Τώρα που ανέβηκε ο ΛΕΩΝ CANDIA, εμείς είμαστε η καλύτερη ομάδα!".
  • Το καρδιοχτύπι στον τελευταίο αγώνα με την ΚΑΪΣΣΑ Χανίων με το σκορ 3.5-3.5 και πίεση σε όλες τις σκακιέρες.
  • Όλους όσους βλέπω μόνο στα διασυλλογικά και θα ήθελα να τους βλέπω συχνότερα.
Τι θέλω να ξεχάσω από το πρωτάθλημα Γ' Εθνικής:
  • Όσους προσπάθησαν με τη συμπεριφορά τους να χαλάσουν το όμορφα κλίμα που επικρατούσε κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Η απομόνωσή τους από τον υπόλοιπο σκακιστικό κόσμο είναι ήδη αρκετή τιμωρία.
  • Τις λάθος συνθέσεις πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων και γενικότερα την εικόνα εγκατάλειψης που έδειχναν ορισμένα σωματεία από τη διοίκησή τους.
Λυράκης Σταύρος




1 σχόλιο:

  1. Σταύρο θέλω καταρχήν να σε ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των παιδιών του Σ.Ο. Ανωγείων για τα όμορφα λόγια με τα οποία περιγράφεις την παρουσία μας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να ευχηθώ και σε σένα αλλά και σε όλη την οικογένεια του ΟΦΗ (σκακιστικού και μη) ότι το καλύτερο και πάντα επιτυχίες.
    Ο ΟΦΗ 2000 είχε μια εξαιρετική παρουσία στο πρωτάθλημα και το κυριότερο είναι το γεγονός ότι παρατάχθηκε με πολλά διαφορετικά μικρά παιδιά τα οποία έδειξαν την συνεχή τους πρόοδο, πράγμα που δηλώνει την πολύ καλή δουλειά που κάνετε όλοι σας και σας αξίζουν συγχαρητήρια. Πολλά δε απ’ αυτά έπαιξαν και στις αντρικές σκακιέρες, όπως ο μικρός Μπροκαλάκης με τον οποίο παίξαμε αντίπαλοι και μου έκανε εξαιρετική εντύπωση όχι μονάχα για τις σκακιστικές του ικανότητες, αλλά και για την συμπεριφορά του. Σοβαρός, ευγενικός και μετρημένος, είναι ένας μικρός σκακιστής που …έρχεται! Την ίδια ακριβώς εντύπωση αποκόμισα και από τα υπόλοιπα μικρά και νεαρά παιδιά του σωματείου σας, αλλά και από τα παιδιά που παίζουν στον ΟΦΗ και έχω συναντηθεί ή και παίξει μαζί τους στα τουρνουά. Αυτό δείχνει ότι κάτι πολύ καλό συμβαίνει εκεί. Μπράβο σας!
    Θέλω επίσης και μέσα από το ιστολόγιο του ΟΦΗ, να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στην πρωταθλήτρια ομάδα της Γ’ Εθνικής και να τους ευχηθώ τα καλύτερα και του χρόνου στη Β’. Νιώθω όλα τα παιδιά του ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ ως φίλους, καθώς επισκέπτομαι τακτικότατα το φιλόξενο στέκι τους και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι πρόκειται για ένα σωματείο που σφύζει από υγεία. Ένα ξεχωριστώ «ευχαριστώ» στον FM Γιάννη Μαρή – με τον οποίο αναλύσαμε για πολλές ώρες το χειμώνα που μας πέρασε – ο οποίος δεν αρνήθηκε, μεταξύ δύο γύρων, να αναλύσουμε εξαντλητικά μια παρτίδα μου για πάνω από 2 ώρες.
    Εύχομαι να είστε πάντα καλά, με επιτυχίες και φυσικά σας περιμένουμε όλους στο 2ο διεθνές τουρνουά «Ιδαίον Άντρον» στα Ανώγεια:
    http://anogiachess.com/2013/05/02/ideon-andron-international-chess-tournament-anogia-107-177-2013/
    (Είχα σκοπό να κάνω στο δικό μας ιστολόγιο μια ανάρτηση για την Γ’ Εθνική στο στιλ το δικό σου, με αναφορά στην κάθε ομάδα, αλλά τα τρεχάματα με το τουρνουά – και την δουλειά – για την ώρα δεν με αφήνουν).

    ΥΓ. Όταν σε είδα να έρχεσαι προς το μέρος μας με τη μπλούζα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κράνας, η οποία είναι ακριβώς ίδια στο χρώμα με τις δικές μας και από μακριά έμοιαζε και το λογότυπο, σκέφτηκα: «Ώπα! Πότε πήραμε τον Λυράκη μεταγραφή και δεν το ξέρω; Κάτσε να τον βάλω στην σύνθεση!» Ήταν πράγματι ένα από τα πολλά όμορφα μικρά «στιγμιότυπα» που ζήσαμε αυτές τις 2 μέρες.

    Μανόλης Νταγιαντάς
    εκ μέρους του ΣΟ Ανωγείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή