PopUp

7/9/18

Εξαιρετική εμφάνιση του 16χρονου σκακιστή του Ο.Φ.Η. Νίκου Σερπετσιδάκη στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στο σκάκι.


Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ευγένιος Ιωαννίδης του Γαλαξία Θεσσαλονίκης.


Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στη Ρίγα της Λετονίας ο 16χρονος σκακιστής του Ο.Φ.Η. Νίκος Σερπετσιδάκης όπου συμμετείχε στο Ατομικό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού, στην κατηγορία μέχρι 18 ετών. Ο σκακιστής του ΟΦΗ με ΕΛΟ 2064 παρότι ήταν στο Νο 58 της αρχικής κατάταξης σε σύνολο 75 σκακιστών, ισοβάθμησε στην 33η θέση με 4,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, σημειώνοντας 3 σπουδαίες νίκες επί ισχυρότερων αντιπάλων. Συγκεκριμένα νίκησε τους Ισπανούς Toquero (ΕΛΟ 2071), Martzo (ΕΛΟ 2153) και τον Νορβηγό Ranaldi (ΕΛΟ 2291), ενώ ήλθε ισόπαλος με τον Ρώσο Erik Obgolts (ΕΛΟ 2330), κερδίζοντας συνολικά 60 μονάδες ΕΛΟ.

Μεγάλος νικητής στην κατηγορία αυτή με 7,5 βαθμούς ήταν ο 17χρονος Έλληνας Διεθνής Μαιτρ του Γαλαξία Θεσσαλονίκης Ευγένιος Ιωαννίδης (ΕΛΟ 2343) αν και ήταν Νο 12 στην αρχική κατάταξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι στο πανελλήνιο διασυλλογικό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων, ο Ιωαννίδης αγωνιζόταν με την ομάδα του ΣΟ Καβάλας που τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από τον Ο.Φ.Η. (2ος) και την Σ.Α.Χ. (1η).

Και άλλοι όμως σκακιστές του Ο.Φ.Η. είχαν αξιόλογες συμμετοχές στο καλοκαιρινό διεθνές τουρνουά που έγινε στον Αποκόρωνα των Χανίων με 123 συμμετοχές. Ο παίκτης και προπονητής του σκακιστικού Ο.Φ.Η. Παναγιώτης Χριστοδούλου σημείωσε ισοπαλία με τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδας GM Βασίλη Κοτρωνιά, ενώ οι νεαροί σκακιστές της ομάδας Γιάννης Κουβίδης (ΕΛΟ 1945), Νίκος Καζάκος (ΕΛΟ 1493) πιστοποίησαν την πολύ καλή αγωνιστική τους κατάσταση καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις κατηγορίες Κ-14 και Κ-12 αντίστοιχα. Επίσης πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο 13χρονος Γιώργος Παπιδάκης σημειώνοντας δύο ισοπαλίες με τον Μαρινάκη (ΕΛΟ 1955) του Ο.Α.Χανίων και με τον Ιταλό Ciampi (ΕΛΟ 1959).

Επιτυχίες είχαν όμως οι σκακιστές του Ο.Φ.Η. και στις πανελλήνιες εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Καδιάνης πέρασε στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, ο Μάνος Πετράκης στη Γεωπονική Αθήνας και ο Φώτης Καρύδης στη σχολή Φυσικοθεραπείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Τους ευχόμαστε καλές σπουδές και πάντα επιτυχίες. Συγχαίρουμε ακόμη τους παλιούς σκακιστές του Ο.Φ.Η. Νικόλα Βιτσαξάκη και Μαριλένα Βιτσαξάκη που πέρασαν στο χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη Νοσηλευτική του Τ.Ε.Ι. Κρήτης αντίστοιχα.

Το σκακιστικό τμήμα του Ο.Φ.Η. θα ξεκινήσει τη λειτουργία του για την περίοδο 2018-2019, τη Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, στην ανακαινισμένη αίθουσά του στην οδό Ισαύρων 93, δίπλα στη Θύρα 1 του κεντρικού γηπέδου του Ο.Φ.Η. στα Καμίνια. Επικεφαλής της προπονητικής ομάδας του σκακιστικού Ο.Φ.Η. θα είναι για 3η συνεχόμενη χρονιά ο FIDE-μαιτρ Παναγιώτης Χριστοδούλου (ΕΛΟ 2303), μαζί με το Νίκο Παναγιωτάκο (ΕΛΟ 2102), βασικοί συντελεστές των τελευταίων επιτυχιών της σκακιστικής ομάδας του Ο.Φ.Η. Το σκακιστικό τμήμα του Ο.Φ.Η. θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 4-8 μμ και Σάββατο από 11 π.μ. έως 1 μμ. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 6944343490 (Παναγιώτης Χριστοδούλου) και 6938236560 (Νίκος Παναγιωτάκος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου