PopUp

8/5/18

Οι σκακιστές του Ο.Φ.Η. ξεχώρισαν στο 23ο διεθνές τουρνουά του Ηρακλείου.


Στην τρίτη θέση ο Τίμης Λυριτζάκης. Στην πρώτη θέση κάτω των 18 ετών ο Χρήστος Μπροκαλάκης-Γούναρης, κάτω των 14 ετών ο  Αλέξανδρος Κοτσίνης και κάτω των 10 ετών ο  Δημήτρης Σακλαμπανάκης στα αγόρια και η Ουρανία Φραγκιαδάκη στα κορίτσια. Πρώτος στο Β γκρουπ ο Μάριος Βουρλιωτάκης.
Αριστερά ο Τίμης Λυριτζάκης
Από αριστερά Δημήτρης Σακλαμπανάκης,
Γιάννης Σερπετσιδάκης
Στη μέση η Ουρανία Φραγκιαδάκη

Γιώργος Παπιδάκης, Χρήστος Μπροκαλάκης
Με το κύπελλο ο 13χρόνος Ινδός
Rameshbabu Praggnanandhaa
Αριστερά ο Μάριος Βουρλιωτάκης










Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία και πολύ μεγάλες επιτυχίες των σκακιστών του Ο.Φ.Η. ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Απριλίου το 23ο τουρνουά του Ηρακλείου που διεξήχθη με επιτυχία στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Galaxy Hotel. Την πρώτη θέση στο τουρνουά πήρε Ολλανδός διεθνής μαιτρ Miguoel Admiraal με 8 βαθμούς ενώ την 2η και 3η θέση μοιράστηκαν ο 21χρονος Χανιώτης Σπύρος Ναούμ (Σ.Α.Χανίων) που σπουδάζει Ιατρική στην πόλη μας και ο πολύπειρος Ηρακλειώτης Διεθνής Μετρ Τίμης Λυριτζάκης που από φέτος θα ενισχύσει την ομάδα του Ο.Φ.Η. 2000 με 7,5 βαθμούς έκαστος. Στην 4η και 5η θέση βρέθηκε ο Λετονός διεθνής μαιτρ Andrejs Strebκovs και η 15χρονη Άσπα Δαγκωνάκη (Λεων Κάντια) με 6,5 βαθμούς η οποία κέρδισε το έπαθλο της πρώτης γυναίκας του τουρνουά. Ακολούθησε στην έκτη θέση ο πάντα πολύ μαχητικός Μανώλης Φραγκιαδάκης με 6,0 βαθμούς που αγωνίζεται επίσης στην ομάδα του Ο.Φ.Η. 2000. Με τους ίδιους βαθμούς τερμάτισαν τρεις ιδιαίτερα ταλαντούχοι νεαροί σκακιστές του Ο.Φ.Η. που συνέχισαν την παράδοση των πολύ καλών εμφανίσεων στα τουρνουά του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα ο 15χρονος Χρήστος Μπροκαλάκης-Γούναρης που πήρε παράλληλα την 1η θέση στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, ο 14χρονος Αλέξανδρος Κοτσίνης που πήρε την 1η θέση στην κατηγορία κάτω των 14 ετών κερδίζοντας 54 μονάδες ΕΛΟ και ο 13χρονος Γιώργος Παπιδάκης που πήρε την δεύτερη θέση στην κατηγορία κάτω των 18 ετών. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ένα νέο μεγάλο ταλέντο του σκακιστικού Ο.Φ.Η. ο 10χρονος Δημήτρης Σακλαμπανάκης που πρώτευσε στην κατηγορία κάτω των 10 ετών με 5,0 βαθμούς, σημειώνοντας μερικά πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα απέναντι σε πολύ πιο έμπειρους αντιπάλους του, κερδίζοντας 74 μονάδες ΕΛΟ. Την δεύτερη θέση στην ίδια κατηγορία πήρε άλλη μια μεγάλη ελπίδα του σκακιστικού Ο.Φ.Η. ο Γιάννης Σερπετσιδάκης με 4,0 βαθμούς. Στα κορίτσια κάτω των 10 ετών πρώτευσε από τον Ο.Φ.Η. η Ουρανία Φραγκιαδάκη με 3,0 βαθμούς ενώ μετάλλια στις κατηγορίες των κοριτσιών κέρδισαν επίσης η 11χρονη Μελίνα Καρούζου και η 14χρονή Νεφέλη Ματθαιάκη.

Χαρακτηριστικό της κυριαρχίας των νεαρών σκακιστών του Ο.Φ.Η. ιδιαίτερα στα αγόρια, είναι ότι κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες κάτω των 18 ετών. Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι άλλοι νεαροί σκακιστές του Ο.Φ.Η. που έλαβαν μέρος στο τουρνουά όπως ο 15χρονος Ανδρέας Λιανέρης, ο 16χρονος Μάνος Ξηρουχάκης, ο 14χρονος Γιάννης Κουβίδης, ο 15χρονος Ηλίας Αγγελάκης, ο 11χρονος Νίκος Καζάκος, ο 12χρονος Νίκος Φραγκιαδάκης, ο 11χρονος Μάνος Ροδιτάκης, η 13χρονη Ειρήνη Εργαζάκη, η 14χρονη Διονυσία Μπαντά και ο 8χρονος Γιώργος Γοραντωνάκης.

Στο Β γκρουπ του τουρνουά όπου συμμετείχαν ως επί το πλείστον παιδιά μέχρι 10 ετών στην πρώτη θέση τερμάτισε άλλος ένας μικρός σκακιστής του Ο.Φ.Η. ο 12χρονος Μάριος Βουρλιωτάκης με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες. Μαζί του ισοβάθμησε ο Αριστοφάνης Ζαμπετάκης (Σ.Α. Γαζίου). Την τρίτη και τέταρτη θέση κατέκτησαν ο Σπύρος Γραμμένος (Ο.Α.Α.Η.) και ο Γιώργος Στρατιδάκης (Ο.Α.Α.Η.)  με 5,5 βαθμούς. Στα κορίτσια πρώτη αναδείχθηκε η Μυρτώ Μανιαδάκη (Ο.Α.Α.Η.)  με 4,5 βαθμούς ενώ την δεύτερη και τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Φοινικιανάκη Κατερίνα (Π.Ο.Α.) και Χρυσού Ιωάννα (ΣΚ.Ο. Ρεθύμνου) με 4 βαθμούς όσους και η Ελένη Σακλαμπανάκη (Ο.Φ.Η.) με την Μαριλένα Μιχελακάκη (Πήγασος). Πολύ καλή εμφάνιση από πλευράς Ο.Φ.Η. του 8χρονου Κωνσταντίνου Μπακάλη και του Γιάννη Βλαχάκη που συγκέντρωσαν 5 βαθμούς ενώ έλαβαν ακόμη μέρος από τον Ο.Φ.Η. ο Αντώνης Χατζάκης η Μαρία Ελένη Χατζάκη και ο Νικηφόρος Καντιδάκης. Οι διακρίσεις των νεαρών σκακιστών του Ο.Φ.Η. που ξεχώρισαν για μια ακόμα φορά από τους σκακιστές της πόλης του Ηρακλείου επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την πολύ καλή δουλεία που γίνεται στα φυτώρια του σκακιστικού Ο.Φ.Η. από τους προπονητές της ομάδας μας τον FM Παναγιώτη Χριστοδούλου και τον Νίκο Παναγιωτάκο.

Παράλληλα με τα παραπάνω τουρνουά έγιναν δύο πολύ σημαντικά κλειστά τουρνουά με την συμμετοχή στο καθένα 10 πολύ ισχυρών σκακιστών (συνολικά συμμετείχαν 12 σκακιστές από το εξωτερικό) που έδινε την δυνατότητα για επίτευξη νόρμας διεθνούς ή και γκραν μετρ. Την πρώτη θέση στο πρώτο τουρνουά πήρε ο φημισμένος 13χρόνος Ινδός Rameshbabu Praggnanandhaa που κατέχει το ρεκόρ του νεότερου διεθνή μαιτρ στην ιστορία του σκακιού, τίτλο τον οποίο κατέκτησε σε ηλικία 10 ετών και 8 μηνών και φυσικά είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στις νεανικές κατηγορίες. Δεύτερος τερμάτισε ο πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Νικολαΐδης με τρίτο τον 17χρονο Ινδό Nadar Anand. Στο δεύτερο τουρνουά πρώτευσε ο Γερμανός διεθνής μαιτρ Hagen Poetsch, με δεύτερο τον Άγγλο γκραν μετρ Daniel Howard Fernandez και τρίτο τον 22χρονο σκακιστή του Σ.Ο.Ηλούπολης Παναγιώτη Κουτουκίδη. Τα τουρνουά σημείωσαν μεγάλη οργανωτική αλλά και αγωνιστική επιτυχία καθώς πέντε από τους σκακιστές που συμμετείχαν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους που ήταν μια νόρμα για διεθνή τίτλο. Συγκεκριμένα ο 13χρονος Ινδός Rameshbabu Praggnanandhaa πέτυχε την δεύτερη νόρμα GM, o 17χρονος Ινδός Nadar Anand και ο Παναγιώτης Κουτουκίδης πέτυχαν την πρώτη τους νόρμα διεθνούς μετρ, Ο 14χρονος Ρώσος Stefan Pogosyan πέτυχε την 3η και τελευταία νόρμα διεθνούς μετρ και έτσι έγινε διεθνής μετρ στο Ηράκλειο ενώ ο 16χρονος Γιώργος Μήτσης που ανήκει στον Σ.Ο. Θωμάς Γεωργίου πέτυχε την δεύτερη του νόρμα διεθνούς μετρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου