7/6/17

Σχολικό πρωτάθλημα σκάκι από τον Ο.Φ.Η.

Καλοκαιρινά μαθήματα σκακιού στον Ο.Φ.Η.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Σαββατοκύριακο 27-28/5/2017 το 1ο Σχολικό πρωτάθλημα που διοργάνωσε το σκακιστικό τμήμα του Ο.Φ.Η σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. στον πολύ φιλόξενο χώρο του Τhalassamagic στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

Στους αγώνες συμμετείχαν παιδιά Νηπιαγωγείων και όλων των τάξεων του Δημοτικού που μαθαίνουν σκάκι αποκλειστικά στα σχολεία τους από σκακιστές του Ο.Φ.Η. Η ιδέα για ένα τέτοιο πρωτάθλημα προήλθε από το γεγονός ότι στα επίσημα σχολικά πρωταθλήματα τα παιδιά που διδάσκονται το σκάκι σε συλλόγους έχουν πολύ μεγάλο αγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση τα παιδιά που μαθαίνουν σκάκι μόνο στα σχολεία τους. Η συμμετοχή παρά την κακοκαιρία ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική και έφτασε τον αριθμό των 90 μικρών σκακιστών που χωρίστηκαν σε 3 ομίλους ένα για μαθητές νηπιαγωγείων και Α Δημοτικού, ένα για μαθητές Β και Γ Δημοτικού και ένα για μαθητές Δ Ε και ΣΤ Δημοτικού.  Η μεγάλη συμμετοχή δείχνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα σχολεία της πόλης μας αλλά και της επαρχίας του Νομού Ηρακλείου από τους προπονητές του σκακιστικού τμήματος του Ο.Φ.Η. Γιώργο Πρεδευτάκη, Στέλιο Βαρδάκη, Σταύρο Ελευθεράκη, Γιάννη Χαλκιά και Σταύρο Κωνσταντινομανωλάκη. Όλα τα παιδιά χάρηκαν αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν σκάκι αλλά και να διασκεδάσουν στους πολύ όμορφους χώρους του Τhalassamagic. Φιλοδοξούμε ένα σημαντικό μέρος των παιδιών που πήραν μέρος στους αγώνες να συνεχίσουν την εκμάθηση του σκακιού στον σύλλογο του Ο.Φ.Η. που σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών αναγνωρίζεται σαν μια από τις καλύτερες ακαδημίες σκακιού σε πανελλήνιο επίπεδο.  Επίσης ευχόμαστε η συγκεκριμένη διοργάνωση να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και να καθιερωθεί σαν ένα σημαντικό σκακιστικό γεγονός στην πόλη του Ηρακλείου.  Οι απονομές των βραβείων στους νικητές των τριών ομίλων έγινε από τον πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. Γιώργο Βουρεξάκη που επισήμανε ότι ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει έμπρακτα όλες τις σκακιστικές διοργανώσεις που διεξάγονται στην πόλη μας.

Το σκακιστικό τμήμα του Ο.Φ.Η. ανακοινώνει την έναρξη καλοκαιρινών μαθημάτων στον σύλλογο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 16:00-17:30, 17:30-19:00 και 19:00-20:30. Εκδήλωση ενδιαφέροντος και πληροφορίες στους προπονητές: Πρεδευτάκη Γιώργο τηλ. 6951417031, Βαρδάκη Στέλιο τηλ. 6978223278 και Ελευθεράκη Σταύρο τηλ. 6955505195. Ανάλογα με τις συμμετοχές θα υπάρξουν επιπλέον ημέρες και ώρες. Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι τα χειμερινά μαθήματα του συλλόγου θα ξεκινήσουν για τη νέα χρονιά την Δευτέρα 11/09/2017.

Με ανακοίνωση του, ο Ερασιτέχνης Ο.Φ.Η. και το σκακιστικό τμήμα του Ο.Φ.Η., εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον δεκαπεντάχρονο σκακιστή μας Μάνο Ξηρουχάκη, για τον χαμό της μητέρας του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου