PopUp

28/2/17

Μεγάλες επιτυχίες των σκακιστών του Ο.Φ.Η. στην τελική φάση των ατομικών νεανικών Κρήτης.

Πρωταθλητές Κρήτης οι Νικόλας Βιτσαξάκης, Νίκος Σερπετσιδάκης, Γιώργος Παπιδάκης και Νίκος Καζάκος. Δεύτερη θέση και πρόκριση και για τον Χρήστο Μπροκαλάκη - Γούναρη. Οι τέσσερεις πρώτες θέσεις και οι πέντε προκρίσεις στα πανελλήνια νεανικά είναι νέο ρεκόρ για τον σκακιστικό Ο.Φ.Η.
Ο Νικόλας Βιτσαξάκης
Ο Νίκος Καζάκος με τον
προπονητή μας
Παναγιώτη Χριστοδούλου

Αριστερά ο Χρήστος Μπροκαλάκης
Δεξιά ο Γιώργος Παπιδάκης
Αριστερα ο Νίκος Σερπετσιδ'άκης




Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία την Κυριακή 12/2/2015 στο ξενοδοχείο VANISKO στην Αμμουδάρα Γαζίου η τελική φάση των ατομικών νεανικών Κρήτης 2017 που διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (Ε.Σ.Σ.Κ.) σε συνεργασία με την Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Μαλεβυζίου.

Το επίπεδο των αγώνων όπως κάθε χρόνο ήταν ιδιαίτερα υψηλό και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος. Χαρακτηριστικό του έντονου ανταγωνισμού είναι ότι για μια ακόμα χρονιά σε 3 από τις 14 κατηγορίες η πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα κρίθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ (παρτίδες μειωμένου χρόνου 10 λεπτών με προσαύξηση 10 δευτερολέπτων ανά κίνηση) ενώ αγώνες μπαράζ έγιναν ακόμα για την πρώτη και την τρίτη θέση σε δύο ακόμα κατηγορίες. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι μικροί σκακιστές της Ανατολικής Κρήτης κατάφεραν να ανταγωνιστούν με σαφώς μεγαλύτερη επιτυχία από τα προηγούμενα χρόνια τους συνομήλικους τους από την Δυτική Κρήτης κατακτώντας αρκετές πρώτες θέσεις και προκρίσεις. Συγκεκριμένα από το σύνολο των πρώτων θέσεων οι σκακιστές των Χανίων πήραν 7 (5 η Σ.Α.Χ., 1 ο Κύδων και 1 ο Ο.Α.Χ.), 1 πήρε σκακίστρια του ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου και 4 σκακιστές του Ηρακλείου όλοι από τον Ο.Φ.Η. Από πλευράς προκρίσεων είχαμε 11 προκρίσεις από τα Χανιά (8 η Σ.Α.Χ., 2 ο Κύδων και 1 ο Ο.Α.Χ.) 1 από το Ρέθυμνο (ΣΚ.Ο.Ρ.), και 6 από Ηράκλειο (5 ο Ο.Φ.Η. και 1 ο Ο.Α.Χ.). Εντυπωσιακό είναι ότι όλες τις πρωτιές και τις προκρίσεις από την Ανατολική Κρήτη πέτυχαν σκακιστές του Ο.Φ.Η. με μόνη εξαίρεση τον Άγγελο Μοσχοβάκη που μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στο Γάζι και φέτος πήρε μεταγραφή για τον Ο.Α.Χανίων.

Ιδιαίτερα στα αγόρια οι σκακιστές της Ανατολικής Κρήτης και συγκεκριμένα αυτοί του Ο.Φ.Η. πήραν 4 πρώτες θέσεις στο σύνολο των 6 με τις άλλες 2 να καταλήγουν σε σκακιστές των Χανίων από μία σε Σ.Α.Χ. και Ο.Α.Χ. Συγκεκριμένα πρωταθλητές Κρήτης αναδείχθηκαν ο πάντα μέσα στις διακρίσεις Νικόλας Βιτσαξάκης (Σ.Α.Γαζίου δανεικός από τον Ο.Φ.Η.) στα αγόρια έως 18 ετών δείχνοντας τα πλούσια σκακιστικά του προσόντα, ο Νίκος Σερπετσιδάκης (Ο.Φ.Η.) στα αγόρια έως 16 ετών που αποτελεί τα τελευταία χρόνια την σταθερή αξία του σκακιστικού Ο.Φ.Η., ο Γιώργος Παπιδάκης (Ο.Φ.Η.) στα αγόρια έως 12 ετών επιβεβαιώνοντας την μεγάλη και συνεχή αγωνιστική του άνοδο και ο ιδιαίτερα ταλαντούχος Νίκος Καζάκος (Ο.Φ.Η.) στα αγόρια έως 10 ετών που αποτελεί την νέα μεγάλη ελπίδα του συλλόγου μας και εντυπωσίασε για μια ακόμα φορά με την απόδοση του. Την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά κέρδισε επίσης με πολύ καλές εμφανίσεις ο πάντα σταθερός στην απόδοση του Χρήστος Μπροκαλάκης-Γουναρης (Ο.Φ.Η.) που πήρε την δεύτερη θέση στα αγόρια έως 14 ετών καθώς και άλλος ένας Ηρακλειώτης σκακιστής που θα αγωνίζεται φέτος σε ομάδα των Χανίων ο Άγγελος Μοσχοβάκης (Ο.Α.Χ.) στα αγόρια έως 18 ετών. Από τους άλλους σκακιστές του Ηρακλείου που συμμετείχαν στους αγώνες διακρίθηκαν ακόμα ο Γιάννης Κυριακάκης (Ο.Α.Α.Η.) που πήρε την τρίτη θέση στα αγόρια έως 16 ετών και ο Γιάννης Μανιός (Ο.Φ.Η.) που ισοβάθμησε στην τρίτη θέση στα αγόρια έως 8 ετών. Καλές εμφανίσεις και από τους δύο άλλους σκακιστές του Ο.Φ.Η. που συμμετείχαν στους αγώνες δηλαδή τον Ηλία Αγελάκη (Ο.Φ.Η. 2000) και τον Γιώργο Τερζάκη (Ο.Φ.Η. 2000) πήραν την πέμπτη θέση στα αγόρια έως 14 και έως 8 ετών αντίστοιχα.

Στα κορίτσια είχαμε επικράτηση των σκακιστριών της Δυτικής Κρήτης με τις σκακίστριες των Χανίων να παίρνουν 5 πρώτες θέσεις στο σύνολο των 6 κατηγοριών με την έκτη να καταλήγει σε σκακίστρια του Ρεθύμνου. Από τα κορίτσια του Ο.Φ.Η. ξεχώρισαν η Νεφέλη Ματθαιάκη (Ο.Φ.Η 2000) που με πολύ καλές εμφανίσεις πήρε την τρίτη θέση στα κορίτσια έως 14 ετών χάνοντας την πρόκριση στις λεπτομέρειες, η Ίριδα Βιτσαξάκη (Ο.Φ.Η.) που ισοβάθμησε στην τρίτη θέση στα κορίτσια έως 16 ετών, η Ειρήνη Έργαζάκη (Ο.Φ.Η.) και η Αναστασία Αναστασάκη (Ο.Φ.Η 2000) που πήραν την τέταρτη θέση στα κορίτσια έως 12 και έως 8 ετών αντίστοιχα και η Μελίνα Καρούζου (Ο.Φ.Η 2000) με την Ελένη Σακλαμπανάκη (Ο.Φ.Η.) που πήραν την πέμπτη θέση στα κορίτσια έως 10 και έως 8 ετών αντίστοιχα. Από τις άλλες σκακίστριες του Ηρακλείου διακρίθηκαν η Εβίτα Στρατήγη (Ο.Α.Χ.) που όπως ο Μοσχοβάκης πήρε μεταγραφή για το 2017 από το Γάζι στον Ο.Α.Χανίων και πήρε την δεύτερη θέση στα κορίτσια έως 18 ετών και η ιδιαίτερα ταλαντούχα εννιάχρονη Ασημένια Τσαπάκη (Ε.Γ.Ο.Η.) που πήρε την τρίτη θέση στα κορίτσια έως 10 ετών. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η Καλλιόπη Ορφανάκη (Σ.Ο. Αγίου Νικολάου Καμάρα) που πήρε το  μόνο μετάλλιο του Νομού Λασιθίου κερδίζοντας την τρίτη θέση στα κορίτσια έως 8 ετών και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το σκακιστικό της μέλλον.

Για μια ακόμα φορά πρέπει να επισημάνουμε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των σκακιστών του Ο.Φ.Η. που έκαναν ρεκόρ επιτυχιών σε παγκρήτια νεανικά. Η ομάδα μας έχει καθιερωθεί σαν η δεύτερη δύναμη στο νεανικό σκάκι στο νησί μας μετά από τη Σ.Α.Χανίων. Θυμίζουμε ότι η Σ.Α.Χ. έχει τις περισσότερες διακρίσεις από όλους τους συλλόγους στην Ελλάδα στα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια. Οι επιτυχίες των σκακιστών του Ο.Φ.Η. είναι το επιστέγασμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας από τους προπονητές της ομάδας μας τον ομοσπονδιακό μαιτρ Παναγιώτη Χριστοδούλου, τον Fide Instructor Σταύρο Λυράκη και τον Κώστα Αναγνωστόπουλο χωρίς να παραλείψουμε την συμβολή του Στέφανου Γρατσέα που ήταν ο επικεφαλής της προπονητικής μας ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. Οι βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες φαίνονται παρακάτω :

Στην κατηγορία των αγοριών έως 8 ετών την πρόκριση πήραν σχετικά άνετα δύο νέα ταλέντα του Κρητικού σκακιού από τα Χανιά. Συγκεκριμένα ο Μάνος Μαυρίδης (Ο.Α.Χ.) πήρε την πρώτη θέση με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες συνεχίζοντας το εντυπωσιακό του σερί μετά το 7 στα 7 στο πρωτάθλημα των Χανίων. Την δεύτερη θέση πήρε ο Κυριάκος Λεβάκης (Σ.Α.Χ.) με 4 βαθμούς που όπως και στα Χανιά έχασε μόνο από τον Μαυρίδη. Στην τρίτη θέση ακολούθησε ο Οδυσσέας Φαρσάρης (ΣΚ.Ο.Ρ.) με 2 βαθμούς χάρις στην νίκη του επί του Μανιού και παρά το κακό του ξεκίνημα με ήττα στον πρώτο γύρο από τον Μαρνέλο. Ακολούθησε με τους ίδιους βαθμούς ο Γιάννης Μανιός (Ο.Φ.Η.) που έχασε τον αγώνα με τον Φαρσάρη παρά το σημαντικό πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει σε μεγάλο διάστημα της παρτίδας. Την πέμπτη θέση πήρε ο Γιώργος Τερζάκης (Ο.Φ.Η. 2000) με 1 βαθμό που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας στους τελευταίους αγώνες και ακολούθησε ο Γιώργος Μαρνέλος (Λατώ) με επίσης 1 βαθμό που κατάφερε να νικήσει τον τρίτο της βαθμολογίας Φαρσάρη. Οι δύο μικροί σκακιστές του Ο.Φ.Η. πιστεύουμε ότι είχαν δυνατότητες να διεκδικήσουν με περισσότερες αξιώσεις την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 8 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Μαυρίδης Εμμανουήλ
Ο.Α.Χανίων
5,0
2
Λεβάκης Κυριάκος
Σ.Α.Χανίων
4,0
3
Φαρσάρης Οδυσσέας
ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου
2,0
4
Μανιός Ιωάννης
Ο.Φ.Η.
2,0
5
Τερζάκης Γεώργιος
Ο.Φ.Η. 2000
1,0
6
Μαρνέλος Γεώργιος
Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου
1,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 10 ετών επικράτησε με το εντυπωσιακό των 5 νικών σε ισάριθμους αγώνες, δείχνοντας τις μεγάλες του σκακιστικές δυνατότητες μια μεγάλη ελπίδα του Ηρακλειώτικου σκακιού ο Νίκος Καζάκος (Ο.Φ.Η.). Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η άνεση με την οποία ο Καζάκος επικράτησε σε όλους τους αγώνες. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο εννιάχρονος Αναστάσης Βιολάκης (Σ.Α.Χ.) με 4 βαθμούς κερδίζοντας την πρόκριση από τον Γρηγόρη Τζεμανάκη (Κύδων) που με 3 βαθμούς ακολούθησε στην τρίτη θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο Μιχάλης Φαρσάρης (Ο.Α.Α.Η.) με 2 βαθμούς στην πρώτη του εμφάνιση σε παγκρήτια νεανικά αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το σκακιστικό του μέλλον ενώ ο Ορέστης Τσαλίκος (Λατώ) και ο Μάνος Δασκαλάκης (ΣΚ.Ο.Ρ.) ακολούθησαν στην βαθμολογία.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Καζάκος Νικόλαος
Ο.Φ.Η.
5,0
2
Βιολάκης Αναστάσιος
Σ.Α.Χανίων
4,0
3
Τζεμανάκης Γρηγόριος
Κύδων Χανίων
3,0
4
Φαρσάρης Μιχαήλ
Ο.Α.Α.Ηρακλείο
2,0
5
Τσαλίκος Ορέστης
Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου
1,0
6
Δασκαλάκης Εμμανουήλ
ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών η πρώτη θέση κρίθηκε σε αγώνες μπαράζ με τον Γιώργο Παπιδάκη (Ο.Φ.Η.) να επικρατεί του Νίκου Γαλανάκη (Κύδων) στην τρίτη παρτίδα, παρά το ότι έχασε στην πρώτη, δείχνοντας εκτός από την σκακιστική του ποιότητα ιδιαίτερη μαχητικότητα. Οι δύο ταλαντούχοι σκακιστές ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 4,5 βαθμούς με τον Παπιδάκη να επαναλαμβάνει την επιτυχία του 2015 κατακτώντας την πρώτη θέση και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις με την απόδοση του για διάκριση στα πανελλήνια νεανικά. Στην τρίτη θέση και εκτός πρόκρισης έμεινε ο Κυριάκος Φυντριλάκης (Σ.Α.Χ.) που ακολούθησε στην τρίτη θέση με 3 βαθμούς. Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Μιχαήλ Γεωργακάκης (Σ.Α.Γαζίου) με 2 βαθμούς δείχνοντας με τις εμφανίσεις του, όπως στο πρωτάθλημα του Ηρακλείου, ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα σκακιστικής προόδου. Ο Γιώργος Καβούνης (ΣΚ.Ο.Ρ.) και ο Γιώργος Μουλιανιτάκης (Λατώ) ακολούθησαν στην βαθμολογία.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Παπιδάκης Γεώργιος
Ο.Φ.Η.
4,5
2
Γαλανάκης Νικόλαος
Α.Ο. Κύδων Χανίων
4,5
3
Φυντριλάκης Κυριάκος
Σ.Α.Χανίων
3,0
4
Γεωργακάκης Μιχαήλ
Σ.Α.Γαζίου
2,0
5
Καβουνης Γεώργιος
ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου
1,0
6
Μουλιανιτάκης Γεώργιος
Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 14 ετών μια κατηγορία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αφού και οι έξη σκακιστές θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την πρόκριση είχαμε μια σχετικά εύκολη επικράτηση ενός πολύ αξιόλογου νέου σκακιστή που βρίσκεται σε συνεχή αγωνιστική άνοδο τα τελευταία χρόνια του Βαγγέλη Πατρελάκη (Σ.Α.Χ) με 4,5 βαθμούς. Ακολούθησε στην δεύτερη θέση κερδίζοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά ο Χρήστος Μπροκαλάκης–Γούναρης (Ο.Φ.Η.) με 3 βαθμούς χάρις στην πολύ σημαντική νίκη του στον κρίσιμο αγώνα απέναντι στον Μαρινάκη. Ο Χρήστος έχει μια αξιοσημείωτη σταθερότητα στην απόδοση του τα τελευταία χρόνια και καταφέρνει να ανταπεξέρχεται με επιτυχία στους κρίσιμους αγώνες. Με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησαν στην τρίτη θέση ο Μιχάλης Πελαντάκης (ΣΚ.Ο.Ρ.) που βελτιώνεται συνέχεια τα τελευταία χρόνια και στην τέταρτη ο Χρήστος Μαρινάκης (Ο.Α.Χ) που έκανε ισοπαλία με τον Πατρελάκη αλλά έχασε την πρόκριση μετά την ήττα στον κρίσιμο αγώνα απέναντι στον Μπροκαλάκη. Ο Ηλίας Αγγελάκης (Ο.Φ.Η. 2000) και ο δεκατριάχρονος Ηλίας Κοζύρης (Λατώ) που ακολούθησαν στην βαθμολογία προσπάθησαν και κατάφεραν σε πολλές περιπτώσεις να δυσκολέψουν τους αντιπάλους τους.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Πατρελάκης Ευάγγελος
Σ.Α.Χανίων
4,5
2
Μπροκαλάκης Χρήστος
Ο.Φ.Η.
3,0
 3 
Πελαντάκης Μιχαήλ
ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου
3,0
4
Μαρινάκης Χρήστος
Ο.Α.Χανίων
3,0
5
Αγγελάκης Ηλίας
Ο.Φ.Η. 2000
1,0
6
Κοζύρης Ηλίας
Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου
0,5

Στην κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών επικράτησε πολύ πειστικά ο Νίκος Σερπετσιδάκης (Ο.Φ.Η.) με 4 βαθμούς (4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες) με πολύ καλές εμφανίσεις. Ο Νίκος επανήλθε στην πρώτη θέση όπως το 2014, το 2013, το 2012 και το 2010 μετά από δύο χρόνια μέτριων εμφανίσεων στα παγκρήτια νεανικά. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο πάντα σταθερός Στέλιος Πετράκης (Κάϊσσα) με 2,5 βαθμούς κερδίζοντας την πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά και στην τρίτη ο πάντα αξιόμαχος Γιάννης Κυριακάκης (Ο.Α.Α.Η.) με 1,5 βαθμούς. Με τους ίδιους βαθμούς και χωρίς νίκη στους αγώνες του (τρεις ισοπαλίες) τερμάτισε στην τέταρτη θέση η αρνητική έκπληξη της κατηγορίας ο Νίκος Γεωργακόπουλος (Σ.Α.Χ.) που ήταν το θεωρητικό φαβορί πριν από τους αγώνες καθώς είχε το μεγαλύτερο ΕΛΟ και προερχόταν από πολύ καλές εμφανίσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτω των είκοσι ετών πριν από ένα περίπου μήνα. Είναι σίγουρο ότι για τον Νίκο που διαθέτει μια αναμφισβήτητη σκακιστική ποιότητα απλά ήταν μια κακή παρένθεση και ότι θα επιστρέψει σύντομα στον δρόμο των επιτυχιών. Ακολούθησε στην βαθμολογία ο Νίκος Μαγουλιανός (Λατώ) με καλές εμφανίσεις που δεν συνοδεύτηκαν από ανάλογα αποτελέσματα.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Σερπετσιδάκης Νικόλαος
Ο.Φ.Η.
4,0
2
Πετράκης Στυλιανός
Α.Ο. Κάϊσσα Χανίων
2,5
 
Κυριακάκης Ιωάννης
Ο.Α.Α.Ηρακλείο
1,5
4
Γεωργακόπουλος Νικόλαος
Σ.Α.Χανίων
1,5
5
Μαγουλιανός Νικόλαος
Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου
0,5

Στην κατηγορία των αγοριών έως 18 ετών έγινε πολύ μεγάλη μάχη μεταξύ τριών ιδιαίτερα έμπειρων και ποιοτικών σκακιστών που αρχικά ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 1 βαθμό. Τελικά όλα κρίθηκαν μετά από έξη συγκλονιστικούς αγώνες μπαράζ και την πρώτη θέση πήρε ο Νικόλας Βιτσαξάκης (Σ.Α.Γαζίου δανεικός από Ο.Φ.Η.) με 2,5 βαθμούς στην βαθμολογία των μπαράζ όπως φαίνεται στην τελευταία στήλη του παρακάτω πίνακα. Ο Νικόλας που θα αγωνιστεί στο Γάζι δανεικός από τον Ο.Φ.Η για το 2017 προπονείται μόνιμα στον Ο.Φ.Η. και εξαργύρωσε την πολύ καλή δουλειά που κάνει τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με τους προπονητές του, ξεδιπλώνοντας το πλούσιο σκακιστικό του ταλέντο. Την δεύτερη θέση στους αγώνες μπαράζ κερδίζοντας την πρόκριση στα πανελλήνια νεανικά πήρε άλλος ένας Ηρακλειώτης σκακιστής ο Άγγελος Μοσχοβάκης (Ο.Α.Χ) με 2 βαθμούς ενώ ο Σταύρος Φυντριλάκης (Κάϊσσα) με 1,5 βαθμό ήταν ο μεγάλος άτυχος της κατηγορίας καθώς έμεινε στην τρίτη θέση με 1,5 βαθμό.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ ΕΩΣ 18 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
Β.
1
Βιτσαξάκης Νικόλαος
Σ.Α. Γαζίου
1,0
2,5
2
Μοσχοβάκης Άγγελος
Ο.Α. Χανίων
1,0
2,0
3
Φυντριλάκης Σταύρος
Α.Ο. Κάϊσσα Χανίων
1,0
1,5

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 8 ετών έγινε μεγάλη μάχη για την πρόκριση μεταξύ τριών ιδιαίτερα ελπιδοφόρων νεαρών σκακιστριών. Τελικά την πρώτη θέση και την πρόκριση πήρε η σκακίστρια με την περισσότερη αγωνιστική εμπειρία η Χρυσή Χασουράκη (Σ.Α.Χ) με 4 βαθμούς. Η Χρυσή βρέθηκε σε ιδιαίτερη δύσκολη θέση στον αγώνα με την Ορφανάκη αλλά τελικά κατάφερε να κρατήσει την ισοπαλία. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε η μόλις επτάχρονη Ευγενία Πλατσάκη (Σ.Α.Χ.) με 3,5 βαθμούς που εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της και έχασε τη πρόκριση λόγω της απρόσμενης ήττας της στον δεύτερο γύρο από την Φαρσάρη που τελικά πήρε την έκτη θέση στην τελική βαθμολογία. Τρίτη τερμάτισε μια μεγάλη ελπίδα μαζί με την Κατερίνα Κοζύρη του σκακιού στον Άγιο Νικόλαο η Καλλιόπη Ορφανάκη (Λατώ) με επίσης 3,5 βαθμούς που έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση όταν στον αγώνα με την Χασουράκη είχε αποκτήσει σαφή υπεροχή. Η ισοπαλία όμως στον συγκεκριμένο αγώνα και η μετέπειτα ήττα από την Ορφανάκη στον τελευταίο γύρο την περιόρισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στην τέταρτη θέση ακολούθησε η ιδιαίτερα ταλαντούχα επτάχρονη Αναστασία Αναστασάκη (Ο.Φ.Η. 2000) με 2 βαθμούς και στην πέμπτη η Ελένη Σακλαμπανάκη (Ο.Φ.Η.) με 1 βαθμό. Οι δύο μικρές σκακίστριες του Ο.Φ.Η. με την πολύ μικρή αγωνιστική εμπειρία έδωσαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Τέλος η Μελίνα Φαρσάρη (ΣΚ.Ο.Ρ) με 1 βαθμό δεν κατάφερε κάτι περισσότερο μετά την νίκη της επί της Πλατσάκη την δεύτερη αγωνιστική.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 8 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Χασουράκη Χρυσή
Σ.Α. Χανίων
4,0
2
Πλατσάκη Ευγενεία
Σ.Α. Χανίων
3,5
 3 
Ορφανάκη Καλλιόπη
Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου
3,5
4
Αναστασάκη Αναστασία
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
5
Σακλαμπανάκη Ελένη
Ο.Φ.Η.
1,0
6
Φαρσάρη Μελίνα
ΣΚ.Ο.Ρίθυμνα
1,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 10 ετών έγινε επίσης μεγάλη μάχη με 5 σκακίστριες να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και να δείχνουν ότι θα μπορούσαν να πάρουν την πρώτη θέση και την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά. Τελικά επικράτησε η Χριστίνα Ακρίβα (Ο.Τ.Ε. Ν. Χανίων) με 4 βαθμούς χάρις στην μεγαλύτερη σταθερότητα που έδειξε σε σχέση με τις αντιπάλους της. Ακολούθησαν με 3 βαθμούς τρεις ιδιαίτερα αξιόλογες νεαρές σκακίστριες με την Αντωνία Καραβιτάκη (Σ.Α.Χ) να παίρνει την δεύτερη θέση παρά την νίκη της επί της Ακρίβα καθώς έχασε και από τις αντιπάλους της από το Ηράκλειο, την εννιάχρονη Ασημένια Τσαπάκη (Ε.Γ.Ο.Η.) να ακολουθεί στην τρίτη δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι έχει λαμπρό σκακιστικό μέλλον και την Ευαγγελία Γουμενάκη (ΣΚ.Ο.Ρ) να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση νικώντας τις δύο σκακίστριες από το Ηράκλειο αλλά χάνοντας από τις δύο σκακίστριες από τα Χανιά. Την πέμπτη θέση πήρε η Μελίνα Καρούζου (Ο.Φ.Η. 2000) που νίκησε στον τελευταίο γύρο την  Καραβιτάκη στερώντας της την πρωτιά και δείχνοντας τις μεγάλες της δυνατότητες αλλά δείχνοντας ότι δεν έχει ακόμα την απαιτούμενη σταθερότητα για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Στην έκτη θέση είχαμε την Ευσεβία Τσιχλή (Λατώ) που ήταν με διαφορά η λιγότερο έμπειρη σε σχέση με τις αντιπάλους της. 

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Ακρίβα Χριστίνα
ΑΣΕ ΟΤΕ Ν. Χανίων
4,0
2
Καραβιτάκη Αντωνία
Σ.Α. Χανίων
3,0
3
Τσαπάκη Ασημένια
Ε.Γ.Ο.Η.
3,0
4
Γουμενάκη Ευαγγελία
ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου
3,0
5
Καρούζου Μελίνα Ανδρομάχη
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
6
Τσιχλή Ευσεβεία
Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου
0,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 12 ετών την πρώτη θέση και την πρόκριση πήρε με χαρακτηριστική άνεση η μια μεγάλη ελπίδα του Ελληνικού σκακιού στα κορίτσια η Ευαγγελία Καραβιτάκη (Σ.Α.Χ) με 4 βαθμούς (4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες) συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις από το πανελλήνιο πρωτάθλημα κάτω των 20 όπου εντυπωσίασε όλη την σκακιστική κοινότητα με την απόδοση της. Ακολούθησαν στην βαθμολογία τρεις πολύ ελπιδοφόρες σκακίστριες που κάθε χρόνο παρουσιάζονται περισσότερο δυνατές. Συγκεκριμένα την δεύτερη θέση πήρε η Κατερίνα Αλειφέρη (Ο.Α.Χ. 2000) με 2,5 βαθμούς, την τρίτη η Στέλλα Φοινικιανάκη (Π.Ο.Α.) με 2 βαθμούς και την τέταρτη η Ειρήνη Εργαζάκη (Ο.Φ.Η. 2000) με 1,5 βαθμό. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε η Άννα Αλεξαντωνάκη (ΣΚ.Ο.Ρίθυμνα) που κέρδισε χρήσιμες σκακιστικές εμπειρίες από την συμμετοχή της στους αγώνες. 

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Καραβιτάκη Ευαγγελία
Σ.Α. Χανίων
4,0
2
Αλειφέρη Αικατερίνη
Ο.Α.Χανίων 2000
2,5
3
Φοινικιανάκη Στυλιανή
Π.Ο.Α.
2,0
4
Εργαζάκη Ειρήνη
Ο.Φ.Η.
1,5
 
Αλεξαντωνάκη Άννα
ΣΚ.Ο.Ρίθυμνα
0,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 14 ετών έγινε πολύ μεγάλη μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και της πρόκρισης μεταξύ τεσσάρων σχετικά ισοδύναμων σκακιστριών. Τελικά η ιδιαίτερα ταλαντούχα και περισσότερο έμπειρη Χρυσή Κουκουράκη (ΣΚ.Ο.Ρ) πήρε την πρώτη θέση με 2 βαθμούς χάρις στην μεγάλη ψυχραιμία που έδειξε στην πίεση χρόνου που βρέθηκε σχεδόν σε όλες της τις παρτίδες. Ακολούθησε η πολύ μαχητική Ασημένια Χατζηπαναγιώτου (Κύδων) με επίσης 2 βαθμούς που έχασε στον κρίσιμο αγώνα από την Κουκουράκη παρά το γεγονός ότι είχε αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα στο μέσο της παρτίδας. Την τρίτη θέση πήρε η Νεφέλη Ματθαιάκη (Ο.Φ.Η. 2000) με 1,5 βαθμό καθώς δεν κατάφερε να μετατρέψει σε νίκες τις πολύ καλές θέσεις που είχε τόσο απέναντι στην Κουκουράκη (ισοπαλία) όσο και απέναντι στην Χατζηπαναγιώτου όταν τελικά έχασε την παρτίδα. Ανεξάρτητα αποτελεσμάτων η μεγάλη σκακιστική πρόοδος της Νεφέλης το τελευταίο διάστημα είναι κάτι παραπάνω από φανερή. Τέλος η Αριάδνη Κουτσουράκη (Λέων Κάντια) που τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 0,5 βαθμό (ισοπαλία με την πρωτοπόρο Κουκουράκη) προσπάθησε αλλά δεν επανέλαβε την πολύ καλή της εμφάνιση στα νεανικά του Ηρακλείου.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Κουκουράκη Χρυσή
ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου
2,0
2
Χατζηπαναγιώτου Ασημένια
Α.Ο. Κύδων Χανίων
2,0
3
Ματθαιάκη Νεφέλη
Ο.Φ.Η. 2000
1,5
4
Κουτσουράκη Αριάδνη
Σ.Ο. Λέων Κάντια
0,5

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 16 ετών η πρώτη θέση και η πρόκριση κρίθηκε σε αγώνες μπαράζ καθώς η Ανθή Βοζινάκη και η Αργυρώ Πετράκη ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 2,5 βαθμούς επικρατώντας σχετικά εύκολα των αντιπάλων τους. Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ επικράτησε στον τρίτο αγώνα η πιο έμπειρη και ιδιαίτερα ποιοτική Ανθή Βοζινάκη (Σ.Α.Χ.) παίρνοντας την πρώτη θέση και την πρόκριση και αφήνοντας στην δεύτερη την πάντα πολύ μαχητική Αργυρώ Πετράκη (Κάϊσσα). Η τρίτη θέση κρίθηκε ξανά σε αγώνες μπαράζ καθώς η Ιωάννα Στρατήγη και η Ίριδα Βιτσαξάκη ισοβάθμησαν με 0,5 βαθμό η κάθε μία. Τελικά η Ιωάννα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) παίρνοντας την ρεβάνς από τα νεανικά του Ηρακλείου πήρε την τρίτη θέση αφήνοντας στην τέταρτη την Ίριδα Βιτσαξάκη (Ο.Φ.Η.) που στους συγκεκριμένους αγώνες δεν είχε απόδοση ανάλογη των δυνατοτήτων της.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 16 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
 
Βοζινάκη Ανθή
Σ.Α. Χανίων
2,5
 
Πετράκη Αργυρώ
Α.Ο. Κάισσα Χανίων
2,5
3
Στρατήγη Ιωάννα
Σ.Α.Γαζίου
0,5
4
Βιτσαξάκη Σπυριδούλα
Ο.Φ.Η.
0,5

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 18 ετών η πρώτη θέση και η πρόκριση κρίθηκε για μια ακόμα φορά στην διαδικασία των μπαράζ καθώς η Δανάη Φιλοξένη και η Εβίτα Στρατήγη ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 1,5 βαθμό. Τελικά η πάντα ποιοτική Δανάη Φιλοξένη (Κύδων) επικράτησε και πήρε την πρώτη θέση και την πρόκριση ενώ η πάντα αξιόμαχη Εβίτα Στρατήγη (Ο.Α.Χ) περιορίστηκε στην δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Αντωνία Δαγκωνάκη (Λέων Κάντια) που προσπάθησε να ανταγωνιστεί τις πιο έμπειρες αντιπάλους της. 

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΕΩΣ 18 ΕΤΩΝ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Φιλοξένη Δανάη
Α.Ο. Κύδων Χανίων
1,5
2
Στρατήγη Ευαγγελία
Ο.Α. Χανίων
1,5
3
Δαγκωνάκη Αντωνία
Σ.Ο. Λέων Κάντια
0,0

Τελειώνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι σε πολλές από τις μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες δεν είχαμε συμμετοχές από Λασίθι και Ρέθυμνο ενώ και από Ηράκλειο και Χανία η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μικρή γεγονός που αξίζει να προβληματίσει τους παράγοντες του σκακιού στο νησί μας. Στους αγώνες δεν συμμετείχαν ο Γιώργος Αντωνιουδάκης (Σ.Α.Χ.) και η Μυρτώ Καντεράκη (Κύδων) οι οποίοι έχοντας αναδειχθεί πρωταθλητές Ελλάδας το 2016 έχουν ήδη κερδίσει την πρόκριση τους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2017. Υπενθυμίζουμε ότι τα δύο πρώτα αγόρια και το πρώτο κορίτσι από κάθε κατηγορία πήραν την πρόκριση για τα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα 2017 που θα γίνουν πιθανότατα στο Ρίο της Αχαΐας από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2017. Θυμίζουμε το παράδοξο ότι στα πανελλήνια νεανικά δεν υπάρχουν περιορισμοί συμμετοχών και ότι η πρόκριση απλά σημαίνει δωρεάν διαμονή και διατροφή στο ξενοδοχείο των αγώνων.  

1 σχόλιο:

  1. Έχω ένα κεφάλαιο των 6.950.000€ θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ειδικών δανείων από το 3000 έως 500.000€ σε οποιονδήποτε θέλει σοβαρή και ειλικρινής για αυτό το δάνειο. 3 συμφέρον% ετησίως, ανάλογα με το δάνεισε ποσό, επειδή είναι ιδιαίτερα δεν θέλω να παραβιάζουν το νόμο τοκογλυφίας. Μπορείτε να ξεπληρώσετε σε 5 έως 25 ετών κατ 'ανώτατο όριο, ανάλογα με το δάνεισε ποσό. Είναι στο χέρι σας να τις μηνιαίες πληρωμές.
    Επικοινώνησε μαζί μου με e-mail το οποίο είναι: finansoldgroup@gmail.com

    Εν αναμονή διαβάσετε Είστε βέβαιοι ότι ενέκρινε τις καλύτερες ευχές μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή