PopUp

11/2/17

Εντυπωσιακή κυριαρχία των μικρών σκακιστών του Ο.Φ.Η. στα ατομικά νεανικά Ηρακλείου 2016.

Πρώτη θέση για τους Χρήστο Μπροκαλάκη-Γούναρη (Ο.Φ.Η.), Γιώργο Παπιδάκη (Ο.Φ.Η.), Γιώργο Τερζάκη (Ο.Φ.Η. 2000), Ίριδα Βιτσαξάκη (Ο.Φ.Η.), Αναστασία Αναστασάκη (Ο.Φ.Η. 2000), Άγγελο Μοσχοβάκη (Ο.Α.Χανίων), Γιάννη Κυριακάκη (Ο.Α.Α.Η.), Μιχάλη Φαρσάρη (Ο.Α.Α.Η.), Εβίτα Στρατήγη (Ο.Α.Χανίων), Αριάδνη Κουτσουράκη (Λέων Κάντια), Στέλλα Φοινικιανάκη (Π.Ο.Α.),  Ασημένια Τσαπάκη (Ε.Γ.Ο.Η.).
Δεύτερη θέση και πρόκριση για τους Νικόλα Βιτσαξάκη (Σ.Α.Γαζίου δανεικός από Ο.Φ.Η.), Νίκο Σερπετσιδάκη (Ο.Φ.Η.), Ηλία Αγγελάκη (Ο.Φ.Η. 2000), Νίκο Καζάκο (Ο.Φ.Η.), Γιάννης Μανιό (Ο.Φ.Η.), Νεφέλη Ματθαιάκη (Ο.Φ.Η. 2000), Ειρήνη Εργαζάκη (Ο.Φ.Η.), Μελίνα Καρούζου (Ο.Φ.Η. 2000), Ειρήνη Σακλαμπανάκη (Ο.Φ.Η.), Μιχαήλ Γεωργακάκη (Σ.Α.Γαζίου), Τόνια Δαγκωνάκη (Λέων Κάντια), Ιωάννα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου).

Με μεγάλες επιτυχίες των σκακιστών του Ο.Φ.Η. σε όλες τις κατηγορίες ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 29/1/2017 τα ατομικά νεανικά πρωταθλήματα σκακιού στο Νομό Ηρακλείου. Οι αγώνες που αποτελούν τον προκριματικό γύρο για την τελική φάση των παγκρήτιων ατομικών νεανικών, έγιναν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε ενιαίο χώρο και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών Ηρακλείου με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Την φετινή χρονιά οι αγώνες έγιναν σε 12 κατηγορίες, 6 αγοριών και 6 κοριτσιών (έως 8 ετών, έως 10 ετών, έως 12 ετών, έως 14 ετών, έως 16 ετών και έως 18 ετών). Για την τελική φάση των παγκρήτιων νεανικών προκρίθηκαν οι δύο πρώτοι από κάθε κατηγορία. Από το σύνολο των προκρίσεων οι μικροί σκακιστές του Ο.Φ.Η. πήραν για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια την μερίδα του λέοντος κατακτώντας 14 προκρίσεις σε σύνολο 24. Τις άλλες προκρίσεις πήραν από 2 οι σκακιστές του Ο.Α.Α.Η., του Ο.Α.Χανίων (Ηρακλειώτες σκακιστές που πήραν φέτος μεταγραφή στην ομάδα των Χανίων), του Λέων Κάντια και της Σ.Α.Γαζίου και από 1 οι σκακιστές του Ε.Γ.Ο.Η και του νεοσύστατου σκακιστικού τμήματος του Π.Ο.Α. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι σκακιστές του Ο.Φ.Η. κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση σε όλες τις κατηγορίες με μόνη εξαίρεση τα κορίτσια έως 18 ετών όπου είχαμε μόνο δύο συμμετοχές (χωρίς συμμετοχή σκακίστριας του Ο.Φ.Η.) ενώ σε 3 κατηγορίες και οι δύο προκρίσεις πήγαν σε σκακιστές του Ο.Φ.Η.

Ο αριθμός των μικρών σκακιστών που έλαβαν μέρος στους αγώνες έφθασε τους 77 αριθμός λίγο μικρότερος από τους 85 της περυσινής χρονιάς όταν είχαμε ρεκόρ συμμετοχών για το Ηράκλειο. Στο σύνολο της Κρήτης ο αριθμός των συμμετοχών έφτασε τους 273 (126 στα Χανιά, 77 στο Ηράκλειο, 36 στο Ρέθυμνο και 34 στο Λασίθι) ξανά λίγο μικρότερος σε σχέση με πέρυσι όταν είχαμε ρεκόρ συμμετοχών με 285 (117 στα Χανιά, 85 στο Ηράκλειο, 50 στο Λασίθι και 33 στο Ρέθυμνο). Στο Ηράκλειο συμμετείχαν 43 σκακιστές από τον Ο.Φ.Η. και τον Ο.Φ.Η. 2000, 8 από τον Ο.Α.Α.Η., 7 από την Σ.Α.Γαζίου, 6 από τον Λέων Κάντια και από τον νεοσύστατο Π.Ο.Α., 2 από τον Ε.Γ.Ο.Η. και τον Ο.Α.Χανίων και μόλις 1 από τον Σ.Ο.Η., τους Νέους Ηροδότου, και την Σ.Α.Χερσονήσου. Η μεγάλη συμμετοχή αλλά και οι πολλές επιτυχίες των μικρών σκακιστών του Ο.Φ.Η. πιστοποιεί για μια ακόμα φορά το πλούσιο φυτώριο που υπάρχει στον σύλλογο μας και την πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής από τους προπονητές της ομάδας μας τον ομοσπονδιακό μαιτρ Παναγιώτη Χριστοδούλου, τον Fide Instructor Σταύρο Λυράκη τον Κώστα Αναγνωστόπουλο και τον Γιάννη Χαλκιά αλλά και τον Γιώργο Πρεδευτάκη που μαζί με τον Στέλιο Βαρδάκη, τον Σταύρο Ελευθεράκη και τον Σταύρο Κωνσταντινομανωλάκη έχουν αναλάβει τον ευαίσθητο τομέα της διάδοσης του σκακιού στα σχολεία της πόλης του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα σε κάθε κατηγορία είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα.

Στην κατηγορία των αγοριών έως 8 ετών προκρίθηκαν όπως και πέρυσι με διαφορετική όμως σειρά δύο ιδιαίτερα ταλαντούχοι σκακιστές του Ο.Φ.Η. ο Γιώργος Τερζάκης (Ο.Φ.Η. 2000) και ο Γιάννης Μανιός (Ο.Φ.Η.) με 4 βαθμούς. Ακολούθησε στην τρίτη θέση ο Μάνος Τζανετής (Σ.Α.Γαζίου) με 3,5 βαθμούς παρά την νίκη του στον τελευταίο γύρο επί του Τερζάκη. Ο Μάνος που μέχρι πέρυσι έκανε προπονήσεις στον Ο.Φ.Η. έδειξε ότι έχει κάνει σημαντική σκακιστική πρόοδο το τελευταίο διάστημα. Καλή εμφάνιση και πολλές ελπίδες για το μέλλον για τους επτάχρονους Σπύρο Γραμμένο (Ο.Α.Α.Η.), Μανούσο Ζαχαριουδάκη (Ε.Γ.Ο.Η.) και Χαράλαμπο Φαρσάρη (Ο.Α.Α.Η.) που ακολούθησαν στην βαθμολογία. Χρήσιμες σκακιστικές εμπειρίες απεκόμισαν και οι δύο άλλοι σκακιστές του Ο.Φ.Η. που έλαβαν μέρος στην κατηγορία ο Γιάννης Ψυκάκος και ο Αντώνης Βλαχάκης.   

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 8 ετών


ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Τερζάκης Γιώργος
Ο.Φ.Η. 2000
4,0
2
Μανιός Ιωάννης
Ο.Φ.Η.
4,0
3
Τζανετής Εμμανουήλ
Σ.Α.Γαζίου
3,5
4
Γραμμένος Σπυρίδων
Ο.Α.Α.Η.
3,0
5
Ζαχαριουδάκης Μανούσος
Ε.Γ.Ο.Η.
3,0
6
Φαρσάρης Χαράλαμπος
Ο.Α.Α.Η.
2,5
7
Ψυκάκος Ιωάννης
Ο.Φ.Η. 2000
2,5
8
Κλάδος Γεώργιος
Π.Ο.Α.
2,0
9
Βλαχάκης Αντώνιος
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
10
Δασκαλάκης Άγγελος
Σ.Α.Γαζίου
1,5
11
Συριγωνάκης Κωνσταντίνος
Π.Ο.Α.
1,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 8 ετών είχαμε μόνο 3 συμμετοχές και την πρώτη θέση πήρε η μόλις επτάχρονη και ιδιαίτερα ελπιδοφόρα Αναστασία Αναστασάκη (Ο.Φ.Η. 2000) με 3,5 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε η Ελένη Σακλαμπανάκη (Ο.Φ.Η.) με 2,5 βαθμούς κερδίζοντας την πρόκριση και δείχνοντας σημαντική σκακιστική πρόοδο. Η ιδιαίτερα άπειρη επτάχρονη Μαρία Μανουρά (Σ.Α.Γαζίου) έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε σκακιστικούς αγώνες.

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 8 ετών


ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Αναστασάκη Αναστασία
Ο.Φ.Η. 2000
4,0
2
Σακλαμπανάκη Ελένη
Ο.Φ.Η.
3,0
2
Μανουρά Μαρία
Σ.Α.Γαζίου
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 10 ετών, που ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική, συμμετείχαν αρκετοί αξιόλογοι μικροί σκακιστές που διεκδίκησαν μέχρι τέλους τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούσαν στην πρόκριση στα παγκρήτια νεανικά. Τελικά ο πολύ ταλαντούχος Μιχάλης Φαρσάρης (Ο.Α.Α.Η.) παρά το κακό του ξεκίνημα (ήττα από τον Σακλαμπανάκη) εξαργύρωσε την μεγάλη του νίκη απέναντι στον Καζάκο στον πέμπτο γύρο και με την ισοπαλία του στον τελευταίο γύρο με τον Αλεξανδράκη εξασφάλισε την πρώτη θέση με 5,5 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε με τους ίδιους βαθμούς η μεγάλη ελπίδα του σκακιστικού Ο.Φ.Η. ο Νίκος Καζάκος (Ο.Φ.Η.) που ξεκίνησε εντυπωσιακά με 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, αλλά μετά την ήττα του από τον Φαρσάρη και την δύσκολη ισοπαλία με τον Σακλαμπανάκη, σε ένα αγώνα με πολλές ανατροπές, χρειάστηκε την νίκη στον τελευταίο αγώνα με τον Αργυριάδη για να κατοχυρώσει την πρόκριση. Στην τρίτη θέση με 5 βαθμούς ακολούθησε ο πάντα σταθερός Γιάννης Κεαλάρ με τον εννιάχρονο Δημήτρη Σακλαμπανάκη, που εντυπωσίασε με την αγωνιστική του άνοδο, να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 4,5 βαθμούς όσους και ο πάντα πολύ μαχητικός Νάσος Αλεξανδράκης (Σ.Α.Γαζίου) που πήρε την πέμπτη θέση. Στην έκτη θέση ακολούθησε με 4 βαθμούς ένας σκακιστής με πολύ καλά στοιχεία ο Μάνος Ροδιτάκης (Ο.Φ.Η.) ο οποίος έφτασε σε θέση πρόκρισης μετά τον πέμπτο γύρο και τις νίκες του απέναντι σε Σακλαμπανάκη και Αλεξανδράκη αλλά έχασε στους δύο τελευταίους κρίσιμους αγώνες από Φαρσάρη και Μανιό. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν άλλοι δύο πολύ ελπιδοφόροι αλλά σχετικά άπειροι εννιάχρονοι σκακιστές του Ο.Φ.Η. ο Νίκος Αργυριάδης (Ο.Φ.Η. 2000) και ο Γιάννης Σερπετσιδάκης (Ο.Φ.Η.) που ακολούθησαν στην βαθμολογία επίσης 4 βαθμούς στην πρώτη τους εμφάνιση σε νεανικά πρωταθλήματα. Επίσης καλές εντυπώσεις άφησε ο Άγγελος Διαμαντής (Σ.Α.Χερσονήσου) ενώ ο Θέμης Μανιός (Ο.Φ.Η.) έδειξε επηρεασμένος από την αποχή του από τους αγώνες και δεν επανέλαβε τις επιτυχίες των δύο προηγούμενων ετών όταν είχε πάρει την πρώτη θέση. Καλές εμφανίσεις και πολλές εμπειρίες και για τους υπόλοιπους 7 μικρούς σκακιστές του Ο.Φ.Η. 2000 που έλαβαν μέρος στην κατηγορία, τον Σήφη Λιανέρη, τον Μιχάλη Σπυριδάκη, τον Νικήτα Ψυκάκο, τον Γιάννη Βλαχάκη, τον Βασίλη Αναστασάκη, τον Γιώργο Διακάκη και τον Μύρωνα Μαθιουδάκη.

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 10 ετών


ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Φαρσάρης Μιχαήλ
Ο.Α.Α.Η.
5,5
2
Καζάκος Νικόλαος
Ο.Φ.Η.
5,5
3
Κεαλάρ Ιωάννης
Ο.Α.Α.Η.
5,0
4
Σακλαμπανάκης Δημήτριος
Ο.Φ.Η.
4,5
5
Αλεξανδράκης Αθανάσιος
Σ.Α.Γαζίου
4,5
6
Ροδιτάκης Εμμανουήλ
Ο.Φ.Η.
4,0
7
Αργυριάδης Νικόλαος
Ο.Φ.Η. 2000
4,0
8
Σερπετσιδάκης Ιωάννης
Ο.Φ.Η.
4,0
9
Διαμαντής Άγγελος
Σ.Α.Χερσονήσου
4,0
10
Μανιός Θεμιστοκλής
Ο.Φ.Η.
4,0
11
Λιανέρης Ιωσήφ
Ο.Φ.Η. 2000
3,0
12
Σπυριδάκης Μιχαήλ
Ο.Φ.Η. 2000
3,0
13
Ψυκάκος Νικήτας
Ο.Φ.Η. 2000
3,0
14
Κλάδος Μίνωας
Π.Ο.Α.
2,0
15
Βλαχάκης Ιωάννης
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
16
Αναστασάκης Βασίλειος
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
17
Διακάκης Γεώργιος
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
18
Μαθιουδάκης Μύρων
Ο.Φ.Η. 2000
0,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 10 ετών οι δύο σκακίστριες που προκρίθηκαν έδειξαν ότι βρίσκονται σε αρκετά ψηλότερο επίπεδο από τις αντιπάλους τους. Τελικά την πρώτη θέση κέρδισε σχετικά άνετα με 7 βαθμούς (7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες) ένα πολύ μεγάλο ταλέντο του Ηρακλειώτικου σκακιού η εννιάχρονη Ασημένια Τσαπάκη (Ε.Γ.Ο.Η.). Στην δεύτερη θέση ακολούθησε η επίσης ιδιαίτερα ταλαντούχα Μελίνα Καρούζου (Ο.Φ.Η. 2000) με 6 βαθμούς παίρνοντας επίσης σχετικά άνετα την πρόκριση στα παγκρήτια νεανικά. Πολύ καλή εμφάνιση από τις πρωτόπειρες Ουρανία Φραγκιαδάκη (Ο.Φ.Η. 2000) που ακολούθησε στην τρίτη θέση με 4,5 βαθμούς και Δανάη Κοτσυφάκη (Π.Ο.Α.) που με 4 βαθμούς πήρε την τέταρτη θέση. Χρήσιμες σκακιστικές εμπειρίες για τις εννιάχρονες σκακίστριες του Ο.Φ.Η. 2000 Ειρήνη Σκανδαλάκη και Μαριάννα Μαθιουδάκη που έλαβαν μέρος στην κατηγορία.

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 10 ετών


ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Τσαπάκη Ασημένια
Ε.Γ.Ο.Η.
7,0
2
Καρούζου Μελίνα-Ανδρονίκη
Ο.Φ.Η. 2000
6,0
3
Φραγκιαδάκη Ουρανία
Ο.Φ.Η. 2000
4,5
4
Κοτσυφάκη Δανάη
Π.Ο.Α.
4,0
5
Κουτράκη Άρτεμις
Σ.Ο.Η.
3,0
6
Φοινικιανάκη Αικατερίνη
Π.Ο.Α.
2,5
7
Σκανδαλάκη Ειρήνη
Ο.Φ.Η. 2000
1,0
8
Μαθιουδάκη Μαριάννα
Ο.Φ.Η. 2000
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών επικράτησε με σχετική άνεση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Γιώργος Παπιδάκης (Ο.Φ.Η.) με 6,5 βαθμούς πιστοποιώντας για μια ακόμα φορά την μεγάλη σκακιστική του ποιότητα. Ο Γιώργος που είναι βασικό στέλεχος της ομάδας του Ο.Φ.Η. παίρνει την πρόκριση για τα παγκρήτια νεανικά για έκτη συνεχόμενη φορά με τέσσερεις φορές να καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ πολλών μικρών σκακιστών με μικρή διαφορά δυναμικότητας. Τελικά ο ιδιαίτερα βελτιωμένος το τελευταίο διάστημα Μιχαήλ Γεωργακάκης (Σ.Α.Γαζίου) έδειξε μεγαλύτερη σταθερότητα από τους αντιπάλους του και με 5 βαθμούς πήρε την δεύτερη θέση και την πρόκριση για τα παγκρήτια νεανικά παρά την ήττα του στον πρώτο γύρο από τον Μαλλιαράκη. Στην τρίτη θέση ακολούθησε με 4,5 βαθμούς ο πολύ μαχητικός Νίκος Φραγκιαδάκης (Ο.Φ.Η. 2000) που νίκησε τον Μαλλιαράκη αλλά έχασε από τον Γεωργακάκη και στην τέταρτη ο πάντα κοντά ή και μέσα στις διακρίσεις Στέλιος Μαλλιαράκης (Ο.Φ.Η.) με τους ίδιους βαθμούς παρά την νίκη του επί του Γεωργακάκη. Οι Γιώργος Αλεξανδράκης (Σ.Α.Γαζίου) και ο Δημήτρης Δαγκωνάκης (Λέων Κάντια) ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί ενώ ο άπειρος Μανώλης Χατζηδάκης (Λέων Κάντια) και ο Ιάσωνας Σταμαθιουδάκης (Ο.Φ.Η. 2000) δεν κατάφεραν να δυσκολέψουν ιδιαίτερα τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας.

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 12 ετών


ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Παπιδάκης Γεώργιος
Ο.Φ.Η.
6,5
2
Γεωργακάκης Μιχαήλ
Σ.Α.Γαζίου
5,0
3
Φραγκιαδάκης Νικόλαος
Ο.Φ.Η. 2000
4,5
4
Μαλλιαράκης Στυλιανός
Ο.Φ.Η.
4,5
5
Αλεξανδράκης Γεώργιος
Σ.Α.Γαζίου
3,0
6
Δαγκωνάκης Δημήτριος
Σ.Ο. Λέων Κάντια
2,0
7
Χατζηδάκης Εμμανουήλ
Σ.Ο. Λέων Κάντια
1,5
8
Σταμαθιουδάκης Ιάσωνας
Ο.Φ.Η. 2000
1,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 12 ετών έγινε μεγάλη μάχη με τρεις σκακίστριες να διεκδικούν τις δύο θέσεις πρόκρισης. Τελικά η Στέλλα Φοινικιανάκη (Π.Ο.Α.) με 4,5 βαθμούς πήρε την πρώτη θέση επιβεβαιώνοντας την μεγάλη της πρόοδο τον τελευταίο χρόνο και δείχνοντας χαρακτήρα καθώς δεν επηρεάστηκε από το κακό της ξεκίνημα. Με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησε στην δεύτερη θέση η πάντα πολύ αξιόπιστη Ειρήνη Εργαζάκη (Ο.Φ.Η.) ενώ η πολύ ανερχόμενη το τελευταίο διάστημα Μαρία Καπνιστού (Ο.Φ.Η. 2000) πήρε τελικά την τρίτη θέση με 3 βαθμούς παρά την νίκη της στον τρίτο γύρο επί της Φοινικιανάκη. Αξιοσημείωτη η προσπάθεια σε όλους τους αγώνες της εντεκάχρονης Ιωάννας Μακρή (Ο.Φ.Η. 2000) που ήταν με διαφορά πιο άπειρη από τις αντιπάλους της.

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 12 ετών


ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Φοινικιανάκη Στυλιανή
Π.Ο.Α.
4,5
2
Εργαζάκη Ειρήνη
Ο.Φ.Η.
4,5
3
Καπνιστού Μαρία
Ο.Φ.Η. 2000
3,0
4
Μακρή Ιωάννα
Ο.Φ.Η. 2000
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 14 ετών είχαμε τρεις σκακιστές του ΟΦΗ στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Την πρώτη θέση πήρε ο περισσότερο σταθερός και με διαρκή σκακιστική πρόοδο Χρήστος Μπροκαλάκης (Ο.Φ.Η.) με 4,5 βαθμούς. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε μετά την μεγάλη του νίκη επί του Λιανέρη στον πέμπτο και τελευταίο γύρο ο πάντα πολύ υπολογίσιμος Ηλίας Αγγελάκης (Ο.Φ.Η. 2000) με 3,5 βαθμούς κερδίζοντας την πρόκριση από τον Ανδρέα Λιανέρη (Ο.Φ.Η.) που ακολούθησε στην τρίτη θέση με τους ίδιους βαθμούς. Σημειώνουμε ότι ο Λιανέρης μετά την ισοπαλία του με τον Μπροκαλάκη και τις νίκες του επί του Κουτσουράκη και του Κουτσάφτη με πολύ καλές εμφανίσεις φαινόταν ότι είχε προβάδισμα για την πρόκριση. Ακολούθησαν στην βαθμολογία οι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί Στράτος Κουτσάφτης (Ο.Α.Α.Η.) και Γιάννος Κουτσουράκης (Λέων Κάντια) ενώ οι δεκατριάχρονοι σκακιστές του Ο.Φ.Η. Αλέξανδρος Κοτσίνης, Γιάννης Κουβίδης, Νίκος Κακάλης και Χρήστος Μπαγλατζής έδειξαν ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία την επόμενη χρονιά. 

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 14 ετών


ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Μπροκαλάκης Χρήστος
Ο.Φ.Η.
4,5
2
Αγγελάκης Ηλίας
Ο.Φ.Η. 2000
3,5
3
Λιανέρης Ανδρέας
Ο.Φ.Η.
3,5
4
Κουτσάφτης Ευστράτιος
Ο.Α.Α.Η.
3,0
5
Κουτσουράκης Ιωάννης
Σ.Ο. Λέων Κάντια
2,5
6
Κοτσίνης Αλέξανδρος
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
7
Κουβίδης Ιωάννης
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
8
Κακάλης Νικόλαος
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
9
Μπαγλατζής Χρήστος
Ο.Φ.Η. 2000
1,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 14 ετών, την πρώτη θέση κατέκτησε εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις της η δεκατριάχρονη Αριάδνη Κουτσουράκη (Λέων Κάντια) με 5 βαθμούς (5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες). Ακολούθησε με επίσης πολύ καλές εμφανίσεις η πάντα σταθερή δεκατριάχρονη Νεφέλη Ματθαιάκη (Ο.Φ.Η. 2000) με 4 βαθμούς παίρνοντας την δεύτερη θέση και την πρόκριση στα παγκρήτια νεανικά και αφήνοντας στην τρίτη θέση και εκτός πρόκρισης το θεωρητικό φαβορί της κατηγορίας την Άσπα Δαγκωνάκη (Λέων Κάντια). Η Άσπα είχε πάρει τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια την πρώτη θέση στις κατηγορίες που συμμετείχε. Ακολούθησαν στην βαθμολογία η Μαρία Σαριδάκη (Ο.Α.Α.Η.), η Κωνσταντίνα Ηγουμενάκη (Νέοι Ηροδότου) και η Διονυσία Μπαντά (Ο.Φ.Η.) που κατάφεραν πολλές φορές να δυσκολέψουν με τις εμφανίσεις τους τις περισσότερο έμπειρες αντιπάλους της.

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 14 ετών


ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Κουτσουράκη Αριάδνη
Σ.Ο. Λέων Κάντια
5,0
2
Ματθαιάκη Νεφέλη
Ο.Φ.Η. 2000
4,0
3
Δαγκωνάκη Ασπασία
Σ.Ο. Λέων Κάντια
3,0
4
Σαριδάκη Μαρία
Ο.Α.Α.Η.
2,0
5
Ηγουμενάκη Κωνσταντίνα
Α.Σ. Νέοι Ηροδότου
1,0
6
Μπαντά Διονυσία
Ο.Φ.Η.
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών επικράτησε με 5,0 βαθμούς ο Γιάννης Κυριακάκης (Ο.Α.Α.Η.) ξεπερνώντας το θεωρητικό φαβορί Σερπετσιδάκη που είχε πάρει την πρώτη θέση για 8 συνεχόμενες φορές τα προηγούμενα χρόνια. Ο Κυριακάκης κέρδισε στον ένα από τους δύο αγώνες τους τον Σερπετσιδάκη και εκμεταλλεύτηκε την απρόσμενη ισοπαλία του Σερπετσιδάκη με τον ιδιαίτερα αξιόμαχο Βασίλη Δαμιανάκη. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο Νίκος Σερπετσιδάκης (Ο.Φ.Η.) με 4,5 βαθμούς παίρνοντας την πρόκριση, στην τρίτη ο Βασίλης Δαμιανάκης (Ο.Φ.Η. 2000) με 1,5 βαθμό και στην τέταρτη ο Γιώργος Μπαρούτης (Ο.Α.Α.Η.) με 1 βαθμό.

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 16 ετών

1
Κυριακάκης Ιωάννης
Ο.Α.Α.Η.
5,0
2
Σερπετσιδάκης Νικόλαος
Ο.Φ.Η.
4,5
3
Δαμιανάκης Βασίλειος
Ο.Φ.Η. 2000
1,5
4
Μπαρούτης Γεώργιος
Ο.Α.Α.Η.
1,0

Στην κατηγορία των κοριτσιών έως 16 ετών είχαμε την συμμετοχή μόνο δύο σκακιστριών που προκρίθηκαν στα παγκρήτια νεανικά με τη Ίριδα Βιτσαξάκη (Ο.Φ.Η.) επιβεβαιώνοντας την σκακιστική της άνοδο το τελευταίο διάστημα να κατακτά σχετικά άνετα με 2 νίκες την πρώτη θέση απέναντι στην Ιωάννα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου).

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 16 ετών


ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Βιτσαξάκη Σπυριδούλα
Ο.Φ.Η.
2,0
2
Στρατήγη Ιωάννα
Σ. Α. Γαζίου
0,0

Στην κατηγορία των αγοριών έως 18 ετών είχαμε επίσης την συμμετοχή μόνο δύο ιδιαίτερα έμπειρων και με μεγάλη σκακιστική ποιότητα σκακιστών που προκρίθηκαν στα παγκρήτια νεανικά. Εδώ η πρώτη θέση κρίθηκε σε αγώνες μπαράζ μειωμένου χρόνου καθώς στους αγώνες κανονικού χρόνου είχαμε από μία νίκη από κάθε σκακιστή. Τελικά την πρώτη θέση κατέκτησε ο Άγγελος Μοσχοβάκης (Ο.Α.Χανίων) με δεύτερο τον Νικόλα Βιτσαξάκη (Σ.Α.Γαζίου). Σημειώνουμε ότι ο Άγγελος μεταγράφηκε φέτος στον Ο.Α.Χ. από την Σ.Α.Γαζίου ενώ ο Βιτσαξάκης ανήκει στον Ο.Φ.Η. και θα αγωνιστεί σαν δανεικός στην Σ.Α.Γαζίου για το 2017.

Τελική βαθμολόγια αγοριών έως 18 ετών


ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
 
Μοσχοβάκης Άγγελος
Ο.Α.Χανίων
1,0
2
Βιτσαξάκης Νικόλαος
Σ.Α.Γαζίου
1,0

Τέλος στην κατηγορία των κοριτσιών έως 18 ετών είχαμε επίσης την συμμετοχή μόνο δύο σκακιστών με την Τόνια Δαγκωνάκη (Λέων Κάντια) να παίρνει την πρώτη θέση και την Εβίτα Στρατήγη (Ο.Α.Χανίων), που όπως ο Μοσχοβάκης μεταγράφηκε φέτος από το Γάζι στον Ο.Α.Χ., να παίρνει επίσης την πρόκριση για τα παγκρήτια νεανικά.

Τελική βαθμολόγια κοριτσιών έως 18 ετών


ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
Δαγκωνάκη Αντωνία
Σ.Ο. Λέων Κάντια
1,0
2
Στρατήγη Εβίτα
Ο.Α.Χανίων
1,0

Η τελική φάση στην οποία θα συμμετέχουν οι προκριθέντες από όλους τους νομούς της Κρήτης (δύο από Χανιά, Ηράκλειο και ένας από Ρέθυμνο, Λασίθι) ξεκίνησε ήδη το Σάββατο 4/2 και θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 11-12/2 στο ξενοδοχείο Vanisko στο Ηράκλειο. Από την τελική φάση θα προκριθούν δύο αγόρια και ένα κορίτσι από κάθε κατηγορία για τα Πανελλήνια Νεανικά πρωταθλήματα 2017 που θα διεξαχθούν σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.) από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου σε τοποθεσία που θα ανακοινωθεί σύντομα (πιθανότατα στο Ρίο της Αχαΐας). 

1 σχόλιο:

  1. Έχω ένα κεφάλαιο των 6.950.000€ θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ειδικών δανείων από το 3000 έως 500.000€ σε οποιονδήποτε θέλει σοβαρή και ειλικρινής για αυτό το δάνειο. 3 συμφέρον% ετησίως, ανάλογα με το δάνεισε ποσό, επειδή είναι ιδιαίτερα δεν θέλω να παραβιάζουν το νόμο τοκογλυφίας. Μπορείτε να ξεπληρώσετε σε 5 έως 25 ετών κατ 'ανώτατο όριο, ανάλογα με το δάνεισε ποσό. Είναι στο χέρι σας να τις μηνιαίες πληρωμές.
    Επικοινώνησε μαζί μου με e-mail το οποίο είναι: finansoldgroup@gmail.com

    Εν αναμονή διαβάσετε Είστε βέβαιοι ότι ενέκρινε τις καλύτερες ευχές μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή