PopUp

12/1/17

Στην 6η θέση του πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων ο Ο.Φ.Η. πήρε από φέτος την πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2017.

Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Σ.Α.Χανίων
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


 ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ
















Νέα μεγάλη επιτυχία σημείωσε η σκακιστική ομάδα του Ο.Φ.Η. που κατέκτησε την έκτη θέση ανάμεσα σε 18 ομάδες στο πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων που έγινε στην Θεσσαλονίκη από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου. Το πρωτάθλημα αυτό θεωρείται η σημαντικότερη διασυλλογική νεανική διοργάνωση που διεξάγεται στη χώρα μας κάθε χρόνο. Η ομάδα του Ο.Φ.Η. έκανε τρεις άνετες νίκες (4-2 με την Χ.Α.Ν.Καλαμαριάς, 5-1 με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και 4,5-1,5 με την Σκακιστική Παρέμβαση Τριανδρίας) μία ισοπαλία (3-3 με τον Κεραυνό Ωραιοκάστρου) και δύο ήττες (1,5-4,5 από την πρωταθλήτρια Σ.Α.Χανίων και 2-4 από τον Φυσιολάτρη Νίκαιας που κατέκτησε την τρίτη θέση στην τελική βαθμολογία).

Με τον Ο.Φ.Η. αγωνίστηκαν ο Γιώργος Καδιάνης (3,5/6), ο Νίκος Σερπετσιδάκης (5/6), ο Γιώργος Παπιδάκης (2/6), ο Στέλιος Μαλλιαράκης (1,5/6), η Ίριδα Βιτσαξάκη (3/6) και η Νεφέλη Ματθαιάκη (5/6). Στις παρενθέσεις φαίνονται οι βαθμοί που συγκέντρωσε κάθε σκακιστής στο σύνολο των αγώνων που πήρε μέρος. Αν και όλοι οι σκακιστές συνέβαλλαν αποφασιστικά στην μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην δωδεκάχρονη Νεφέλη Ματθαιάκη που εντυπωσίασε με την απόδοση της με 5 νίκες σε 6 αγώνες. Η Νεφέλη δεν πτοήθηκε ούτε από την γαστρεντερίτιδα που την έπληξε κατά την διάρκεια των αγώνων. Πολύ καλή εμφάνιση είχαμε και από τον ιδιαίτερα έμπειρο Νίκο Σερπετσιδάκη με επίσης 5 νίκες σε 6 αγώνες, ενώ ο Γιώργος Καδιάνης στην τελευταία του εμφάνιση λόγω ηλικίας με την συγκεκριμένη ομάδα έδωσε για μια ακόμα φορά τον καλύτερο του εαυτό. Ο Γιώργος ήταν από τα βασικότερα στελέχη αυτής της ομάδας με μεγάλη προσφορά στην εντυπωσιακή της πορεία από το 2009 μέχρι και σήμερα. Πολύ καλή εμφάνιση είχαμε και από τη Ίριδα Βιτσαξάκη που συνεχίζει την αγωνιστική της πρόοδο το τελευταίο διάστημα. Τέλος ο Γιώργος Παπιδάκης και ο Στέλιος Μαλλιαράκης έδωσαν πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα μας αν και πιστεύουμε ότι βάσει των ικανοτήτων τους έχουν δυνατότητες για πολύ καλύτερη απόδοση. Την ομάδα συνόδευσαν οι προπονητές του συλλόγου μας Παναγιώτης Χριστοδούλου και Κώστας Αναγνωστόπουλος που μαζί με τον Σταύρο Λυράκη έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην μεγάλη πρόοδο των ταλαντούχων μικρών σκακιστών μας.

Η ομάδα του Ο.Φ.Η. έλαβε μέρος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και κατάφερε για μια ακόμα φορά να κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση και να διατηρηθεί στις κορυφαίες θέσεις της τελικής βαθμολογίας (3η το 2013, 5η το 2014, 8η το 2015) αποδεικνύοντας ότι έχει καθιερωθεί στις καλύτερες ομάδες παίδων-κορασίδων σε πανελλήνιο επίπεδο. Η φετινή έκτη θέση έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς ήταν ο μεγάλος στόχος της ομάδας μας γιατί δίνει αυτόματα την πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2017. Η καθιέρωση του Ο.Φ.Η. στην ελίτ του Ελληνικού νεανικού σκακιού επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής από όλους τους προπονητές του σκακιστικού τμήματος του συλλόγου μας. Με την ευκαιρία θα πρέπει να απευθύνουμε για ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Ηρακλείου και ιδιαίτερα στον Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. για την στήριξη που παρέχει στο Ηρακλειώτικο σκάκι και ειδικότερα στις ομάδες παίδων-κορασίδων που εκπροσωπούν επάξια την πόλη μας σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η μεγάλη όμως επιτυχία για τις ομάδες της Κρήτης ήρθε από την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων που αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ελλάδας μετά από την 2η θέση το 2014 και το 2013 και την 3η το 2012. Η ομάδα του Κώστα Τσαρουχά απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι διαθέτει την καλύτερη σκακιστική ακαδημία σε Πανελλήνιο επίπεδο. Πρέπει να σημειώσουμε ότι από τις έξι πρώτες ομάδες που πήραν απευθείας την πρόκριση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2017 δύο είναι από την Κρήτη (Σ.Α.Χανίων και Ο.Φ.Η.) μία από την Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική (Σ.Α.Συκεών Νεάπολης), μία από την Αττική (Ε.Ο.Α.Ο. Φυσιολάτρης Νίκαιας) μία από την Δυτική Ελλάδα (Σ.Π.Ζ.Κέρκυρας) και μία από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (Σ.Ο.Καβάλας). Οι διακρίσεις των δύο ομάδων από την Κρήτη αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη ανάπτυξη που έχει το νεανικό σκάκι στο νησί μας τα τελευταία χρόνια. Η απευθείας πρόκριση των δύο ομάδων από την Κρήτη δίνει την δυνατότητα σε μια επιπλέον ομάδα του νησιού μας να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Το φετινό πρωτάθλημα ήταν πολύ συναρπαστικό με όλες σχεδόν τις ομάδες να παρουσιάζονται ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Η αύξηση του αριθμού των γύρων από 5 σε 6 συνέβαλλε στην δικαιότερη διαμόρφωση της βαθμολογίας  ενώ από το 2017 όταν οι ομάδες αυξηθούν σε 20 και οι γύροι γίνουν 7 το πολύ σημαντικό αυτό πρωτάθλημα για το ελληνικό αναπτυξιακό σκάκι θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο. Η ομάδα του Ο.Φ.Η. ξεκίνησε τους αγώνες με νίκη 4-2 απέναντι στην ιδιαίτερα αξιόμαχη ομάδα της Χ.Α.Ν.Καλαμαριάς σε ένα αγώνα που αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολος μετά τις ήττες των Παπιδάκη και Μαλλιαράκη. Η εύκολη νίκη του Καδιάνη και η δύσκολη του Σερπετσιδάκη έκανε το σκορ 2-2 και ο αγώνες κρίθηκε στις νίκες των δύο κοριτσιών και ιδιαίτερα στη πολύ σημαντική νίκη της Ματθαιάκη απέναντι στην Πάσογλου. Την δεύτερη αγωνιστική ο Ο.Φ.Η. αντιμετώπισε την μελλοντική πρωταθλήτρια ομάδα της Σ.Α.Χανίων και έχασε με 1,5-4,5. Τους πόντους για την ομάδα μας, που αποδείχθηκαν πολύτιμοι στην τελική κατάταξη λόγω των ισοβαθμιών, έκαναν ο Σερπετσιδάκης με μια ωραία νίκη επί του Γεωργακόπουλου και ο Μαλλιαράκης με ισοπαλία απέναντι στη Καραβιτάκη. Η ομάδα μας δεν κατάφερε να επαναλάβει την εμφάνιση του Παγκρητίου πρωταθλήματος όταν έφτασε κοντά στη νίκη απέναντι στην Σ.Α.Χ. καθώς προηγήθηκε νωρίς με 2-0 αλλά τελικά η ομάδα των Χανίων πήρε την ισοπαλία χάρις στην μεγάλη εμπειρία των σκακιστών της. Την τρίτη αγωνιστική ο Ο.Φ.Η. νίκησε με ευκολία την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με το εμφατικό 5-1 και στην συνέχεια αντιμετώπισε την ομάδα του Κεραυνού Ωραιοκάστρου σε ένα αγώνα που ξεκίνησε πολύ άσχημα για την ομάδα μας με τον Σερπετσιδάκη να κάνει την μοναδική του ήττα στο πρωτάθλημα. Οι ισοπαλίες των Καδιάνη και Παπιδάκη, η νίκη της Ματθαιάκη που είχε αρχίσει να την ταλαιπωρεί η γαστρεντερίτιδα και κυρίως η νίκη της Ίριδας Βιτσαξάκη απέναντι στην Γαλάνη έδωσε στην ομάδα μας τον πολύτιμο όπως αποδείχτηκε βαθμό της ισοπαλίας. Την πέμπτη αγωνιστική η ομάδα μας έχασε από τον Φυσιολάτρη Νίκαιας, που πήρε την τρίτη θέση στην τελική βαθμολογία, με 2-4 παρά τις νίκες του Σερπετσιδάκη και της Ματθαιάκη που συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις αν και εξαντλημένη από την γαστρεντερίτιδα. Τέλος την τελευταία αγωνιστική είχαμε μια εύκολη επικράτηση με 4,5-1,5 απέναντι στην ομάδα της Σκακιστικής Παρέμβασης Τριανδρίας.

Η ομάδα της Σ.Α.Χανίων κατέκτησε δίκαια και σχετικά άνετα την 1η θέση στο πρωτάθλημα με 12 βαθμούς, 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί που είχε, ιδιαίτερα μετά την πολύ σημαντική απουσία της πρωταθλήτριας το 2010, 2011, 2013 και 2014 και δεύτερης το 2015 Π.Σ. Περιστερίου. Έχοντας στην σύνθεση της έξι σκακιστές, που έχουν όλοι κατακτήσει ατομικά πρωταθλήματα Ελλάδος, με αιχμή του δόρατος τον δεκαεξάχρονο Νικόλα Θεοδώρου και ιδιαίτερα εντυπωσιακούς την Ευαγγελία Καραβιτάκη και τον Βαγγέλη Πατρελάκη η Σ.Α.Χ. επικράτησε σε όλους τους αγώνες, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες μόνο απέναντι στις Συκεές και τον Φυσιολάτρη Νίκαιας τους οποίους νίκησε με σκορ 3,5-2,5. Στην ομάδα αγωνίστηκαν οι Νικόλας Θεοδώρου (5,5/6), Νίκος Γεωργακόπουλος (3/6), Βαγγέλης Πατρελάκης (5,5/6), Αντωνία Καραβιτάκη (1,5/6), Ανθή Βοζινάκη (3/6) και Ευαγγελία Καραβιτάκη (6/6). Την 2η θέση με 9 βαθμούς πήρε η πρώτη μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος ομάδα της Σ.Α. Συκεών Νεάπολης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με προπονητή τον Χανιώτη Άγγελο Σανδαλάκη σημείωσε τέσσερεις νίκες με σημαντικότερη αυτή απέναντι στον Σ.Ο.Καβάλας με 3,5-2,5, μια ισοπαλία απέναντι στον Φυσιολάτρη Νίκαιας και μια οριακή ήττα 2,5-3,5 από την πρωταθλήτρια Σ.Α.Χ. Οι Συκεές έδειξαν μεγάλη βελτίωση, αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που φαίνεται ότι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ακόμα και την πρώτη θέση αν δεν παρουσιαζόταν αδύναμη στην σκακιέρα κάτω των 10 ετών. Μεγάλη συμβολή στην επιτυχία της ομάδας με 5 νίκες σε 6 αγώνες (έχασε μόνο από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου) είχε η Ευαγγελία Μαστρακούλη που έχει καταγωγή από το Ηράκλειο και αγωνίστηκε με επιτυχία με την ομάδα του Ο.Φ.Η. το 2015. Την  3η θέση με 8 βαθμούς πήρε η πρωταθλήτρια ομάδα στους άνδρες για το 2016 ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας που διατηρεί μία από τις καλύτερες νεανικές ακαδημίες στο σκάκι στην Αττική και παρουσιάζεται κάθε χρόνο ιδιαίτερα βελτιωμένη. Η ομάδα της Νίκαιας που έκανε τρεις νίκες απέναντι σε Ο.Φ.Η., Ωραιόκαστρο και Πειραϊκό, δύο ισοπαλίες απέναντι σε Συκεές και Καβάλα και μια οριακή ήττα 2,5-3,5 από την πρωταθλήτρια Σ.Α.Χ. παρουσίασε μια ομάδα με πολλές εναλλακτικές λύσεις σε όλες σχεδόν τις σκακιέρες και θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο ιδιαίτερα εάν δεν παρουσιαζόταν αδύναμη στην σκακιέρα των κοριτσιών κάτω των 12 ετών.

Την 4η θέση με επίσης 8 βαθμούς πήρε η δεύτερη μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος ομάδα του Σ.Π.Ζ.Κέρκυρας. Η Κέρκυρα έκανε τέσσερεις νίκες με Τριανδρία, Πολίχνη, Πετρούπολη και Καλαμάτα και δύο ήττες από Καβάλα και Κεραυνό Ωραιοκάστρου. Το γεγονός ότι ευνοήθηκε από τις κληρώσεις δεν μειώνει σε τίποτα την μεγάλη επιτυχία της ομάδας της Κέρκυρας που αντανακλά την πολύ καλή δουλειά που φαίνεται ότι γίνεται στο σκάκι στο νησί των Φαιάκων τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα είχε μεγάλο πρωταγωνιστή με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες τον Αλέξανδρο Λευθεριώτη, έδειξε πολύ ισορροπημένη σε όλες τις σκακιέρες και ήταν ιδιαίτερη μαχητική σε όλους τους αγώνες της.  Στην 5η θέση ακολούθησε με 7 βαθμούς η πρωταθλήτρια του 2008,2009 και 2012 ομάδα του Σ.Ο.Καβάλας. Η ομάδα της Καβάλας παρόλο που είχε στις τάξεις της την παγκόσμια πρωταθλήτρια δεκαεξάχρονη Σταυρούλα Τσολακίδου που έκανε 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες έμεινε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά χωρίς μετάλλιο κάνοντας τρεις νίκες με Πετρούπολη, Κέρκυρα και Αλεξανδρούπολη, μια ισοπαλία με τον  Φυσιολάτρη Νίκαιας στον τελευταίο κρίσιμο αγώνα και δύο ήττες στα ντέρμπυ από την Σ.Α.Χ. με 2-4 και από τις Συκεές με 2,5-3,5.  Για τον Ο.Φ.Η. που πήρε την 6η θέση με 7 βαθμούς, τρεις νίκες, μια ισοπαλία με Κεραυνό Ωραιοκάστρου και δύο ήττες από Σ.Α.Χ. και Φυσιολάτρη Νίκαιας έχουμε αναφερθεί αναλυτικότερα παραπάνω. Το γεγονός ότι τερμάτισε με τους ίδιους βαθμούς με την ομάδα της Καβάλας με την μεγάλη παράδοση στο νεανικό σκάκι αποδεικνύει τα μεγάλα βήματα προόδου που έχουν γίνει στο σύλλογο μας ιδιαίτερα στα τμήματα υποδομής τα τελευταία χρόνια.

Την 7η θέση πήρε με επίσης 7 βαθμούς η μεγάλη άτυχη του πρωταθλήματος ομάδα του Κεραυνού Ωραιοκάστρου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τρεις νίκες η μία εκ των οποίων επί της τέταρτης Κέρκυρας με 3,5-2,5, μία ισοπαλία με Ο.Φ.Η. και δύο ήττες από Σ.Α.Χ. και Φυσιολάτρη Νίκαιας με 1,5-4,5 ήταν άτυχη στη κλήρωση του τελευταίου γύρου σε σύγκριση με την ομάδα της Κέρκυρας και έχασε οριακά την πρόκριση για το επόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας ήταν ο δεκάχρονος Αντώνης Καλογρίδης  με 5,5 βαθμούς σε έξι αγώνες. Το Ωραιόκαστρο όπως και η Κέρκυρα έδειξε πολύ ισορροπημένο σε όλες τις σκακιέρες και ήταν ιδιαίτερα μαχητικό σε όλους τους αγώνες Την 8η θέση με 6 βαθμούς πήρε η ομάδα της Ν.Ε.Πατρών με δύο νίκες απέναντι σε Τριανδρία και Καλαμαριά, δύο ισοπαλίες με Πειραϊκό και Σκακιστική Παρέμβαση Τριανδρίας και δύο ήττες από Συκεές και Αλεξανδρούπολη. Η ομάδα των Πατρών ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε όλους τους αγώνες με μια αδυναμία στην σκακιέρα των κοριτσιών κάτω των 12 ετών. Με τους ίδιους βαθμούς και τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα ακολούθησε στην 9η θέση η ομάδα της Πειραϊκού. Η ομάδα του Πειραιά, που είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Αλεξάκη με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, νίκησε Πτολεμαίδα και Πετρούπολη, ήρθε ισόπαλη με Πάτρα και Καλαμαριά και έχασε με το οριακό 2,5-3,5 από Νίκαια και Ωραιόκαστρο. Το φετινό μειονέκτημα του Πειραϊκού, που είχε πάρει την τρίτη θέση στο περυσινό πρωτάθλημα, ήταν η ανομοιογένεια που παρουσίασε καθώς 15 από τους συνολικά 19 βαθμούς της ομάδας συγκέντρωσαν τρεις σκακιστές, ο Γιώργος και ο Δημήτρης Αλεξάκης και η Μαριλένα Παπαδοπούλου. Με τους ίδιους βαθμούς αλλά διαφορετικά αποτελέσματα (τρεις νίκες και τρεις ήττες) ακολούθησαν στην 10η και 11η θέση δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης ο Σ.Ο.Πολίχνης και η Ο.Σ.Τριανδρίας που σίγουρα είχαν φιλοδοξία για μια καλύτερη εμφάνιση. Η ομάδα της Πολίχνης που είχε πάρει την τρίτη θέση το 2014 αφού έχασε στα τοπικά ντέρμπυ από Συκεές και Ο.Σ.Τριανδρίας και νίκησε τις ομάδες του Βόλου, της Σκακιστικής Παρέμβασης Τριανδρίας και της Πετρούπολης δεν τα κατάφερε στον τελευταίο κρίσιμο αγώνα με την ομάδα της Κέρκυρας όπου ηττήθηκε με το συντριπτικό 0,5-5,5 και έμεινε μακρυά από τους στόχους της. Επίσης η ομάδα του Ο.Σ.Τριανδρίας ξεκίνησε με ήττα από τις Συκεές και μετά την πολύ σημαντική νίκη της επί της Πολίχνης την τρίτη αγωνιστική με 3,5-2,5 έχασε τις δύο επόμενες αγωνιστικές από Κέρκυρα με 2,5-3,5 και από Ν.Ε.Πατρών με 2-4 και παρά τις εύκολες νίκες με Καλαμάτα και Βόλο δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη εξάδα της τελικής βαθμολογίας.

Την 12η θέση πήρε με 5 βαθμούς πήρε η πολύ μαχητική ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης με πολύ καλές εμφανίσεις ιδιαίτερα στη νίκη επί της Ν.Ε.Πατρών με 3,5-2,5 και στην οριακή ήττα από την Καβάλα με 2,5-3,5 θα μπορούσε να τερματίσει ακόμα ψηλότερα εάν δεν παραχωρούσε ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Πτολεμαίο. Με τους ίδιους βαθμούς και τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα, δύο νίκες μία ισοπαλία και τρεις ήττες, ακολούθησαν στην 13η, 14η  και 15η θέση οι ομάδες της Χ.Α.Ν.Καλαμαριάς της Σκακιστικής Παρέμβασης Τριανδρίας και του Σ.Ο. Πτολεμαίδας Ο Πτολεμαίος. Η ομάδα της Καλαμαριάς με πολλές εναλλακτικές λύσεις σε όλες τις σκακιέρες έδωσε σκληρές μάχες σε όλους τους αγώνες της και έδειξε ότι έχει πολύ μέλλον. Η δεύτερη ομάδα της Τριανδρίας με την απόδοση της επιβεβαίωσε τα πολύ καλά τμήματα υποδομής που διαθέτει ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης.  Τέλος η ομάδα του Πτολεμαίου με τις νίκες απέναντι στην Καλαμάτα με 4-2 και στον Βόλο με 4,5-1,5 και με την ισοπαλία με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης κατάφερε να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Την 16η θέση με 4 βαθμούς (δύο νίκες και τέσσερεις ήττες) πήρε η ομάδα του Α.Σ.Ο. Πετρούπολης ΔΙΑΣ παρά την άνετη νίκη επί του Πτολεμαίου με 4,5-1,5 και την μαχητικότητα που έδειξε σε όλους τους αγώνες. Τέλος την 17η  και 18η θέση πήραν οι ομάδες του Ν.Ο.Καλαμάτας και της Σ.Ε.Βόλου με 1 βαθμό (μία ισοπαλία στον μεταξύ τους αγώνα και 5 ήττες). Η ομάδα της Καλαμάτας δεν απέφυγε την προτελευταία θέση παρά το ότι έχασε οριακά με 2,5-3,5 από την Πετρούπολη και την Καλαμαριά και με 2-4 από τον Πτολεμαίο και την Κέρκυρα ενώ για την η ομάδα του Βόλου που ήταν με διαφορά η λιγότερο έμπειρη και η περισσότερο αδύνατη ομάδα του πρωταθλήματος ακόμα και η μοναδική ισοπαλία που έκανε απέναντι στην Καλαμάτα μπορεί να θεωρηθεί σημαντική επιτυχία.

Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος φαίνεται παρακάτω :

     Τελική βαθμολογία                  Βαθμοί    

1)

Σκακιστική Ακαδημία Χανίων
 
12 β.
2)
Σ.Α. Συκεών Νεάπολης
9 β.
3)
Ε.Ο.Α.Ο. Φυσιολάτρης Νίκαιας
8 β.
4)
Σ.Π.Ζ. Κέρκυρας
8 β.
5)
Σ.Ο. Καβάλας
7 β.
6)
Ο.Φ.Η.
7 β.
7)
Μ.Α.Π.Ο. Κεραυνός Ωραιοκάστρου
7 β.
8)
Ν.Ε. Πατρών
6 β.
9)
Πειραϊκός Όμιλος Σκακιστών
6 β.
10)
Σ.Ο. Πολίχνης
6 β.
11)
Ο.Σ.Τριανδρίας
6 β.
12)
Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
5 β.
13)
Χ.Α.Ν. Καλαμαριάς
5 β.
14)
Σκακιστική Παρέμβαση Τριανδρίας
5 β.
15)
Σ.Ο. Πτολεμαΐδας Ο Πτολεμαίος
5 β.
16)
Α.Σ.Ο. Πετρούπολης Δίας
4 β.
17)
Ν.Ο. Καλαμάτας
1 β.
18)
Σ.Ε. Βόλου
1 β.























Τέλος θα πρέπει να συγχαρούμε τους διοργανωτές και τους διαιτητές που εργάστηκαν με μεγάλη όρεξη και συνετέλεσαν στην άρτια διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Οι άνθρωποι του Σκακιστικού συλλόγου Πεύκων μας επιφύλαξαν μια πολύ ζεστή φιλοξενία. Οι αγώνες έγιναν σε μια πολύ άνετη αίθουσα που επέτρεπε στους θεατές να τους παρακολουθούν χωρίς να δημιουργούν την παραμικρή παρενόχληση στους αγωνιζόμενους σκακιστές. Η ζωντανή μετάδοση των παρτίδων από το διαδίκτυο που επιμελήθηκε ο Ρεθυμνιώτης Θανάσης Σερντεδάκης ήταν επαρκέστατη. Το ξενοδοχείο βέβαια δεν ήταν στο επίπεδο αυτών που έγιναν οι διοργανώσεις των τριών προηγούμενων χρόνων ενώ μια μικρή παράλειψη ήταν η μη βράβευση των σκακιστών που έφεραν τα καλύτερο αποτέλεσμα ανά σκακιέρα όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Τέλος για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρουσιάστηκαν δεν μπορεί να καταλογιστεί καμία ευθύνη στο ξενοδοχείο και στους διοργανωτές και ευτυχώς τα συμπτώματα στα παιδιά ήταν σχετικά ήπια και διαρκούσαν μικρό χρονικό διάστημα.

2 σχόλια:

  1. Έχω ένα κεφάλαιο των 6.950.000€ θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ειδικών δανείων από το 3000 έως 500.000€ σε οποιονδήποτε θέλει σοβαρή και ειλικρινής για αυτό το δάνειο. 3 συμφέρον% ετησίως, ανάλογα με το δάνεισε ποσό, επειδή είναι ιδιαίτερα δεν θέλω να παραβιάζουν το νόμο τοκογλυφίας. Μπορείτε να ξεπληρώσετε σε 5 έως 25 ετών κατ 'ανώτατο όριο, ανάλογα με το δάνεισε ποσό. Είναι στο χέρι σας να τις μηνιαίες πληρωμές.
    Επικοινώνησε μαζί μου με e-mail το οποίο είναι: finansoldgroup@gmail.com

    Εν αναμονή διαβάσετε Είστε βέβαιοι ότι ενέκρινε τις καλύτερες ευχές μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρτε το δάνειό σας με ασφάλεια

    Γεια σας, είμαι Ειδικός Αντιπρόσωπος της UNICEF και έδωσα το
    τρέχουσα οικονομική κρίση και ειλικρινά, θα ήθελα να βοηθήσω
    ειλικρινά όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν ανάγκη
    χρήματα, οπότε αποφάσισα να δίνω δάνεια σε κανέναν
    ενδιαφέρονται. Έχετε οικονομικές δυσκολίες. Σας θέλω
    ενημερώστε μου ότι είμαι ένα χρηματοοικονομικό πρόσωπο που χορηγεί δάνεια
    καθένας με καλό χαρακτήρα, ειλικρινής, που μπορεί να με αποπληρώσει
    προθεσμίες που συμφωνήθηκαν με κατ 'αποκοπή ποσοστό 2%.
    Για το λόγο αυτό, τα δάνειά μου κυμαίνονται από 1500 έως 5.000.000 ευρώ.

    Έτσι, ο καθένας που έχει ανάγκη από χρήματα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου
    e-mail: joinisseaurelie1989@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες.

    Σας ευχαριστώ για την κατανόησή σας και την όμορφη μέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή