PopUp

20/5/15

Στην δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος Γ Εθνικής Κρήτης με πολύ καλές εμφανίσεις ο Ο.Φ.Η. 2000.


Πρωταθλητής ο Λέων Κάντια που επιστρέφει στον Π.Ο.Α. Κρήτης.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ
ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Ο.Φ.Η. 2000
ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΕ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ
ΤΟΥ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ ΤΟΥ Ο.Φ.Η. 2000 ΚΑΙ ΤΟΥ Ο.Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ









 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 3/5/2015 στο ξενοδοχείο Appolonia στην Αμμουδάρα Γαζίου στο Ηράκλειο το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Γ΄Εθνικής Κρήτης. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Σ.Ο. Λέων Κάντια που επιστρέφει μετά από απουσία ενός χρόνου στον Προκριματικό Όμιλο Α΄Εθνικής Κρήτης (Π.Ο.Α. Κρήτης) που συνηθίζουμε να ονομάζουμε μάλλον λανθασμένα Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Β΄Εθνικής Κρήτης. Στην δεύτερη θέση με πολύ καλές εμφανίσεις ακολούθησε ο Ο.Φ.Η. 2000 και στην τρίτη η ομάδα του Ο.Φ.Σ.Χανίων.  

Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος φαίνεται παρακάτω :

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ
ΒΑΘΜΟΙ
ΠΟΝΤΟΙ
1) Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
13
50,0
2) Ο.Φ.Η. 2000
12
46,0
3) Ο.Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ
11
51,5
4) Α.Ο. ΚΙΣΑΜΟΥ
8
38,5
5) Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ
7
30,5
6) ΣΚ.Ο.ΡΙΘΥΜΝΑ
6
27,0
7) Σ.Α.ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
5
28,0
8) Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ 2000
4
27,0
9) Π.Α.Ο.ΚΡΟΥΣΩΝΑ
2
6,0
10) Ε.Γ.Ο.Η.
0
1,0

Η εξέλιξη του πρωταθλήματος ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική με τρεις σχεδόν ισοδύναμες ομάδες τον Λέων Κάντια, τον Ο.Φ.Η. 2000 και τον Ο.Φ.Σ.Χανίων να διεκδικούν την πρώτη θέση και την πολυπόθητη άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Τελικά η ομάδα του Λέων Κάντια που είχε ενισχυθεί στις μεταγραφές με τον Κώστα Κλώκα, σημειώνοντας 6 νίκες και μία ισοπαλία και δείχνοντας ιδιαίτερη μαχητικότητα κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση και να επανέλθει μετά τον περυσινό υποβιβασμό της στον Π.Ο.Α. Κρήτης. Η πρώτη θέση κρίθηκε στους αγώνες μεταξύ των παραπάνω τριών ομάδων, καθώς οι άλλες ομάδες εκτός ίσως του Α.Ο. Κισάμου δεν έδειχναν ικανές να απειλήσουν έστω και με ισοπαλία τους τρεις πρωτοπόρους.

Η πρώτη σημαντική αναμέτρηση του πρωταθλήματος έγινε την 3η αγωνιστική, όταν ο Ο.Φ.Η. 2000 νίκησε, μετά από πολύ καλές εμφανίσεις των σκακιστών του, την ομάδα του Ο.Φ.Σ.Χανίων με 6-4 παίρνοντας κάποιο μικρό προβάδισμα στην μάχη της ανόδου. Σημειώνουμε ότι η ομάδα των Χανίων ξεκίνησε το πρωτάθλημα με πολλές φιλοδοξίες καθώς είχε ενισχυθεί ιδιαίτερα στις μεταγραφές ιδιαίτερα στις γυναικείες σκακιέρες. Την 4η αγωνιστική έγινε το ντέρμπι  μεταξύ του Ο.Φ.Η. 2000 και του Λέων Κάντια. Εκεί η ομάδα μας παρά την μαχητικότητα που έδειξαν οι όλοι οι σκακιστές της δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε με 6-4 μετατρέποντας την ομάδα του Λέων Κάντια σε μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Την επόμενη αγωνιστική έγινε ο τελευταίος κρίσιμος αγώνας του πρωταθλήματος μεταξύ του Ο.Φ.Σ.Χανίων και του Λέων Κάντια. Η ομάδα των Χανίων προσπάθησε να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να οδηγήσει το πρωτάθλημα σε τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση καθώς προηγήθηκε αρχικά με 5-1. Οι σκακιστές όμως του Λέων Κάντια δείχνοντας μεγάλη ψυχραιμία ισοφάρισαν τον αγώνα, επικρατώντας στις 4 σκακιέρες που είχαν απομείνει και διαμόρφωσαν το τελικό 5–5. Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε στην ομάδα του Λέων Κάντια την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα καθώς λόγω της δυναμικότητας των άλλων ομάδων οι δύο τελευταίες αγωνιστικές είχαν απλά διαδικαστικό χαρακτήρα. Η επικράτηση του Λέων Κάντια αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς στους τελευταίους κρίσιμους 4 αγώνες απουσίασαν δύο πολύ σημαντικοί σκακιστές της ομάδας ο Μάριος Αγγελέτος και η Άσπα Δαγκωνάκη. Βέβαια ο Νικόλας Δεμερίδης που ήρθε από την Ρόδο για τους τελευταίους 4 αγώνες αναπλήρωσε με επιτυχία το κενό του Μάριου Αγγελέτου.

Από τις άλλες ομάδες που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα ο Α.Ο. Κισάμου πήρε καθαρά την 4η θέση χωρίς όμως να δείξει ότι είχε δυνατότητες να διεκδικήσει την άνοδο όπως παλιότερα. Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων που ακολούθησε στην 5η θέση δείχνοντας σημαντική βελτίωση από το 2014 και το 2013 δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στον σύλλογο των Ανωγείων. Ο Σ.Ο.Ανωγείων ξεπέρασε στην βαθμολογία ομάδες με πολύ μεγαλύτερη ιστορία στο κρητικό σκάκι όπως ο ΣΚ.Ο.Ρίθυμνα και η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου αλλά και τον Ο.Α.Χανίων 2000 που ακολούθησαν στην 6η, 7η και 8η θέση αντίστοιχα. Την 9η θέση πήρε ο Π.Α.Ο.Κρουσώνα μια νέα συμπαθής αλλά σχετικά αδύνατη ακόμα αγωνιστικά ομάδα. Η ομάδα του Κρουσώνα έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε ένα διασυλλογικό πρωτάθλημα σκάκι γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την ανάπτυξη του σκακιού στην περιφέρεια του Νομού Ηρακλείου ιδιαίτερα αν η προσπάθεια που γίνεται συνεχιστεί στο μέλλον. Τέλος η ομάδα του Ε.Γ.Ο.Η. που δυστυχώς αποχωρησε από το πρωτάθλημα μετά την πρώτη αγωνιστική πήρε την 10η θέση στην τελική βαθμολογία. Τέτοιες αποχωρήσεις δεν είναι καθόλου ευχάριστες και καλό είναι να αποφεύγονται καθώς προκαλούν πολλές δυσλειτουργίες στο αγωνιστικό πρόγραμμα ενός πρωταθλήματος και μπορεί ακόμα να επηρεάσουν αρνητικά την τελική βαθμολογία σε περίπτωση ισοβαθμιών.

Η ομάδα του Ο.Φ.Η. 2000 έκανε πολύ καλές εμφανίσεις σε όλους τους αγώνες και έχασε την άνοδο στις λεπτομέρειες. Πολύ καλή ήταν η παρουσία των νέων μελών της ομάδας μας του Δημήτρη Φραγκιαδάκη, του Φαχούρι Νιδάλ και της Ειρήνης Φραγκιαδάκη που πλαισίωσαν με επιτυχία τους παλιούς σκακιστές του συλλόγου μας τον Σταύρο Λυράκη, τον Μανόλη Φραγκιαδάκη, τον Γιώργο Χατζάκη, τον Ιάκωβο Καδιάνη και τον Γιώργο Πρεδευτάκη. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή πολλών μικρών σκακιστών από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας που με επικεφαλής τον Μάνο Πετράκη τον Ηλία Αγγελάκη και την Ειρήνη Εργαζάκη αλλά και τους Γιώργο Μαρκάκη, Δημήτρη Χατζηαθανασίου, Γιάννη Κουβίδη, Αλέξανδρο Τσέλο, Κώστα Πανούση και Μελίνα Καρούζου αποκόμισαν πολλές χρήσιμες εμπειρίες από την συμμετοχή τους σε ένα διασυλλογικό σκακιστικό πρωτάθλημα.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο πάντα πολύ αξιόπιστος Μανόλης Φραγκιαδάκης με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ο πολύπειρος Ιάκωβος Καδιάνης που προσπαθεί με επιτυχία να ακολουθήσει σε διακρίσεις τον γιό του Γιώργο με 4 νίκες και 1 ισοπαλία σε 5 αγώνες και ο ιδιαίτερα ταλαντούχος δεκαπεντάχρονος Μάνος Πετράκης με 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα σε 7 αγώνες κατέκτησαν το βραβείο της καλύτερης απόδοσης στις σκακιέρες τους. Εντυπωσιακή επίσης ήταν και η απόδοση της Ειρήνης Φραγκιαδάκη που πέτυχε 6 νίκες στους 7 αγώνες που συμμετείχε. Βραβεία καλύτερων αποδόσεων στις σκακιέρες τους κατέκτησαν επίσης από το Λέων Κάντια ο Κώστας Κλώκας με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ο Φώτης Τόλιας με 3 νίκες και μία ισοπαλία σε 4 αγώνες, ο Μάρκος Βαγιωνάκης με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και ο εντεκάχρονος Γιάννος Κουτσουράκης με 6 νίκες και 1 ισοπαλία σε 7 αγώνες, από τον Ο.Φ.Σ.Χανίων η Μαρία Φραγκάκη με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, η Μαριλένα Μαρκάτου με 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και ο Ραφαήλ Θωμαδάκης με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και τέλος από τον ΣΚ.Ο.Ρίθυμνα ο Παύλος Πετρόπουλος με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 5 αγώνες.

Τα αποτελέσματα της ομάδας μας στο σύνολο των επτά αγώνων καθώς και τα αποτελέσματα κάθε παίκτη ανά σκακιέρα στους αγώνες που συμμετείχε φαίνονται παρακάτω :

Σ.Α.ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ – Ο.Φ.Η. 2000
3,0 - 7,0
Ο.Φ.Η. 2000 - Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ 2000
7,0 - 3,0
Ο.Φ.Η. 2000 – Ο.Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ              
6,0 - 4,0 
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ – Ο.Φ.Η. 2000      
6,0 - 4,0 
Ο.Φ.Η. 2000 - ΣΚ.Ο.ΡΙΘΥΜΝΑ             
6,0 - 3,5 
Α.Ο. ΚΙΣΑΜΟΥ - ΟΦΗ 2000                
3,0 - 7,0
ΟΦΗ 2000 - Σ.Ο.ΑΝΩΓΕΙΩΝ              
9,0 - 1,0

Φραγκιαδάκης Δημήτρης
3,0 / 5,0
Φαχούρι Νιδάλ
4,0 / 6,0
Λυράκης Σταύρος
3,5 / 5,0
Φραγκιαδάκης Μανόλης
6,0 / 6,0
Χατζάκης Γιώργος
2,5 / 5,0
Καδιάνης Ιάκωβος
4,5 / 5,0
Πρεδευτάκης Γιώργος
2,0 / 2,0
Φραγκιαδάκη Ειρήνη
6,0 / 7,0
Εργαζάκη Ειρήνη
3,0 / 6,0
Καρούζου Μελίνα
0,0 / 1,0
Χατζηαθανασίου Δημήτριος
1,0 / 2,0
Τσέλος Αλέξανδρος
0,0 / 1,0
Μαρκάκης Γεώργιος
0,5 / 3,0
Πετράκης Εμμανουήλ
5,5 / 7,0
Πανούσης Κωνσταντίνος
0,0 / 1,0
Αγγελάκης Ηλίας
3,5 / 6,0
Κουβίδης Γιάννης
1,0 / 2,0



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου