PopUp

18/7/13

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (5 ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ) ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ 2013.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Ο.Φ.Η. ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ Η ΕΥΑ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ 5Η ΘΕΣΗ ΣΕ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ 3Η ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΤΑΓΗ 6ΟΣ.
ΕΥΑ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗΣ
Για μια ακόμα χρονιά οι μικροί σκακιστές της Κρήτης εντυπωσίασαν στα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα που πραγματοποιήθηκαν στο Ρίο της Πάτρας από 8 έως 14 Ιουλίου 2013. Ο τελικός απολογισμός ήταν πέντε πρώτες θέσεις σε σύνολο 10 κατηγοριών, μία δεύτερη, μία τρίτη και πολλές άλλες καλές θέσεις στις τελικές βαθμολογίες. Την μερίδα του λέοντος στις επιτυχίες είχαν οι σκακιστές των Χανίων και ιδιαίτερα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων (Σ.Α.Χ.). Από πλευράς Ηρακλείου διακρίθηκαν η Εύα και ο Νίκος Σερπετσιδάκης του Ο.Φ.Η.

Στους αγώνες όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 280 σκακιστές από όλη την Ελλάδα, έλαβαν μέρος 45 μικροί σκακιστές από την Κρήτη από τους οποίους 33 ήταν από τα Χανιά, 6 από το Ηράκλειο (4 από τον Ο.Φ.Η.), 4 από το Ρέθυμνο και 2 από τον Άγιο Νικόλαο. Οι πρώτες θέσεις ήρθαν στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 8 ετών από την Ευαγγελία Καραβιτάκη (Σ.Α.Χ.), στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 12 ετών από την Ανθή Βοζινάκη (Σ.Α.Χ.), στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 16 ετών από την Σοφία Μαρκάκη (Σ.Α.Χ.), στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 14 ετών από τον Νικόλα Θεοδώρου (ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου) και στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 16 ετών από τον Σπύρο Ναούμ (Σ.Α.Χ.). Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Καραβιτάκη και η Μαρκάκη πέτυχαν το απόλυτο ρεκόρ των 7 νικών σε 7 αγώνες, ενώ οι Βοζινάκη, Θεοδώρου και Ναούμ έδειξαν ιδιαίτερο αγωνιστικό χαρακτήρα καθώς δεν επηρεάστηκαν από το σχετικά μέτριο ξεκίνημα τους, και με συνεχόμενες νίκες στους τελευταίους γύρους, ανέτρεψαν την σε βάρος τους κατάσταση, και έφτασαν στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Την δεύτερη θέση κατέκτησε στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 8 ετών ο Κυριάκος Φυντριλάκης (Ο.Τ.Ε.Χανίων) και την τρίτη η Σοφία Δασκαλάκη (Ο.Α.Χανίων) που ήταν στην πρώτη θέση μέχρι τον τελευταίο γύρο, στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 12 ετών.

Από πλευράς Ηρακλείου πολύ σημαντικές διακρίσεις είχαμε από την δεκαπεντάχρονη Εύα Σερπετσιδάκη (Ο.Φ.Η.) που τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 16 ετών ισοβαθμώντας με την 3η της τελικής κατάταξης, και από τον εντεκάχρονο Νίκο Σερπετσιδάκη (Ο.Φ.Η.) που έφτασε στην 6η θέση στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 12 ετών όπου είχαμε 50 συμμετοχές, τις περισσότερες από κάθε άλλη κατηγορία, συνεχίζοντας την παράδοση των καλών εμφανίσεων που έχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι και οι δύο σκακιστές του Ο.Φ.Η. ήταν μικροί στις κατηγορίες τους και θα αγωνιστούν στις ίδιες κατηγορίες το επόμενο έτος (2014) με πολύ μεγαλύτερες προοπτικές διάκρισης, με την κατάλληλη προετοιμασία. Από τους άλλους σκακιστές του Ηρακλείου ο Ανδρέας Λιανέρης (Ο.Φ.Η.) στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 10 ετών τερμάτισε στην 23η θέση σε ισοβαθμία με τον 18ο σε σύνολο 37 σκακιστών και ο Γιώργος Καδιάνης (Ο.Φ.Η.) στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 14 ετών στην 30η θέση σε ισοβαθμία με τον 21ο σε σύνολο 40 σκακιστών. Σίγουρα οι θέσεις των δύο παραπάνω σκακιστών δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές τους δυνατότητες, για παράδειγμα ο Λιανέρης σημείωσε ισοπαλία με τον 3ο της βαθμολογίας, αλλά οι μεταπτώσεις στη απόδοση τους δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο στην τελική βαθμολογία. Τέλος ο Γιώργος Παπιδάκης (Ο.Α.Α.Η.) στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 8 ετών πήρε την 14η θέση σε ισοβαθμία με τον 10ο σε σύνολο 29 σκακιστών και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει και η Εβίτα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) πήρε την 16η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 14 ετών. 

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν και άλλοι σκακιστές της Κρήτης όπως η 4η θέση του Παναγιώτη Τζαγκαράκη (Σ.Α.Χ.) στα αγόρια κάτω των 8 ετών, η 5η θέση της Μαρίας Τσουρανάκη (Σ.Α.Χ.) στα κορίτσια κάτω των 8 ετών και του Ευάγγελου Πατρελάκη (Σ.Α.Χ.) στα αγόρια κάτω των 10 ετών, η 6η θέση της Μαρίας-Μυρτώς Καντεράκη (Σ.Α.Χ.) στα κορίτσια κάτω των 8 ετών,  του Σταύρου Βυζιράκη (Σ.Α.Χ.) στα αγόρια κάτω των 8 ετών και του Αργύρη Παπαδόπουλου (Σ.Α.Χ.) στα αγόρια κάτω των 14 ετών και η 8η θέση της Χρυσής Κουκουράκη (ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου) στα κορίτσια κάτω των 10 ετών και του Χρήστου Μαρινάκη (Σ.Α.Χ.) στα αγόρια κάτω των 10 ετών. Καλή ήταν η εμφάνιση της Αιμιλίας Βασιλείου (ΛΑΤΩ Αγίου Νικολάου) που πήρε την 9η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών κάτω των 14 ετών. Και οι υπόλοιποι σκακιστές της Κρήτης που συμμετείχαν είχαν πολύ καλή παρουσία στους αγώνες με την μεγάλη πλειοψηφία να τερματίζει στο πάνω μισό της τελικής κατάταξης. Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς μας σκακιστές και τους προπονητές τους για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν.


Περισσότερες λεπτομέρειες για την διοργάνωση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.) (www.chessfed.net) ενώ οι θέσεις που κατέλαβαν όλοι οι σκακιστές της Κρήτης φαίνονται στους συνημμένους πίνακες που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Κ. (www.essk.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου