PopUp

15/12/17

Στην 3η θέση του διασυλλογικού πρωταθλήματος παίδων κορασίδων Κρήτης ο Ο.Φ.Η. 2000. Πρωταθλήτρια η Κάϊσσα Χανίων.

Στην Θεσσαλονίκη για το Πανελλήνιο διασυλλογικό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων ο Ο.Φ.Η.

Με πρωταθλήτρια την Κάϊσσα Χανίων και με τον Ο.Φ.Η. 2000 να καταλαμβάνει την 3η θέση ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Κρήτης 2017.  Η τελική φάση έγινε, με μεγάλη επιτυχία, στο ξενοδοχείο Vanisko, στην Αμμουδάρα Γαζίου, με διοργανωτές την Ε.Σ.Σ.Κ., την Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου και την Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Μαλεβιζίου. Θυμίζουμε ότι οι ομάδες της Σ.Α.Χανίων και του Ο.Φ.Η. δεν συμμετείχαν στους αγώνες καθώς έχοντας καταλάβει την 1η και την 6η θέση αντίστοιχα στο περυσινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2017.

Στην τελική φάση (FINAL 4) συμμετείχαν οι ομάδες Κάϊσσα, Ο.Α.Α.Η., Ο.Α.Χ. και Ο.Φ.Η. 2000 που είχαν κερδίσει την πρόκριση από τα πρωταθλήματα που έγιναν στην Ανατολική και την Δυτική Κρήτη. Στον 1ο γύρο οι Κάϊσσα και Ο.Α.Α.Η. κέρδισαν τους αντιπάλους τους Ο.Φ.Η. 2000 και Ο.Α.Χ. αντίστοιχα με 4-2 και 3,5-1,5. Στον 2ο και τελευταίο γύρο του FINAL 4 η Κάϊσσα κέρδισε τον Ο.Α.Α.Η. με 4-2, αναδεικνυόμενη Πρωταθλήτρια Κρήτης 2017, ενώ ο Ο.Φ.Η. 2000 επικράτησε του Ο.Α.Χ. με 3,0-2,5 κατακτώντας την 3η θέση στην τελική βαθμολογία. Η πολύ καλή πορεία του Ο.Φ.Η. 2000 αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις υποδομές του συλλόγου μας, από τους προπονητές μας τον FM Παναγιώτη Χριστοδούλου και τον Νίκο Παναγιωτάκο. Η δεύτερη ομάδα του Ο.Φ.Η. ξεπέρασε όλες τις άλλες ομάδες της Ανατολικής Κρήτης χάνοντας μόνο από τον Ο.Α.Α.Η. σ’ ένα αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με αρνητικές συγκυρίες για την ομάδα μας, με αποκορύφωμα την πτώση της σημαίας (ήττα από χρόνο) του Νίκου Φραγκιαδάκη στον αγώνα με τον Κεαλάρ, σ’ ένα σημείο του αγώνα που ο σκακιστής της ομάδας μας είχε αποκτήσει σημαντική υπεροχή σε υλικό. Με την ομάδα του Ο.Φ.Η. 2000 αγωνίστηκαν οι Γιάννης Κουβίδης, Αλέξανδρος Κοτσίνης, Ηλίας Αγγελάκης, Νίκος Φραγκιαδάκης, Γιώργος Τερζάκης, Νίκος Αργυριάδης, Νεφέλη Ματθαιάκη, Μαρία Καπνιστού και Μελίνα Καρούζου.

Η κατάκτηση του τίτλου από την Καϊσσα που είναι η δεύτερη ομάδα της Σ.Α.Χανίων δείχνει το πλούσιο φυτώριο που υπάρχει στον σύλλογο των Χανίων που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο νεανικό σκάκι σε Πανελλήνιο επίπεδο. Η πρωτιά αυτή δίδει το δικαίωμα στην ομάδα των Χανίων να αγωνιστεί στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα μαζί με την Σ.Α.Χ και τον Ο.Φ.Η. Σημαντική επιτυχία για τον Ο.Α.Α.Η. ήταν η κατάκτηση της 2ης θέσης μετά από πολύ καλές εμφανίσεις ενώ η ομάδα του Ο.Α.Χανίων έχοντας κενές σκακιέρες (2 απέναντι στον Ο.Α.Α.Η. και 1 απέναντι στον Ο.Φ.Η. 2000) δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 4η θέση.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου αναχωρεί για την Θεσσαλονίκη η σκακιστική ομάδα παίδων κορασίδων του Ο.Φ.Η. για να συμμετάσχει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη από 18 έως 21 Δεκεμβρίου. Η ομάδα του Ο.Φ.Η. βρίσκεται στην τέταρτη θέση  της αρχικής κατάταξη μεταξύ των 20 ομάδων από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στους αγώνες και έχει στόχο την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και την κατάταξη της σε μια θέση στην πρώτη εξάδα της τελικής βαθμολογίας για να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2018.  Μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση είναι η ομάδα της Σ.Α.Χανίων που θα επιδιώξει να κατακτήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και στις τρεις ομάδες τη Κρήτης που θα λάβουν μέρος στους αγώνες. Τις ίδιες μέρες διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών με την συμμετοχή του μεγάλου ταλέντου του Ελληνικού σκακιού του 18χρονου διεθνή σκακιστή του Ο.Φ.Η. GM Ανδρέα Κελίρη που μετά την περυσινή 4η θέση φιλοδοξεί για μια ακόμα καλύτερη εμφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου