PopUp

17/8/17

Νέες μεγάλες επιτυχίες των σκακιστών του Ο.Φ.Η.

Ο Ανδρέας Κελίρης στην 2η θέση του διεθνούς τουρνουά Γαζίου - Ηρακλείου. Νόρμα ΙΜ για τον Παναγιώτη Χριστοδούλου στο διεθνές τουρνουά της Καβάλας.










Με μεγάλη επιτυχία και με σημαντικές διακρίσεις των σκακιστών του Ο.Φ.Η. ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Αυγούστου το 13ο διεθνές τουρνουά Γαζίου Ηρακλείου. Την μεγαλύτερη διάκριση σημείωσε ο δεκαοκτάχρονος GM Ανδρέας Κελίρης που πήρε αήττητος την δεύτερη θέση στο τουρνουά με 7 βαθμούς. Τις ίδιες μέρες διεξήχθη στην Καβάλα άλλο ένα πολύ ισχυρό διεθνές τουρνουά όπου είχαμε μια πολύ μεγάλη επιτυχία του επικεφαλής της προπονητικής ομάδας του Ο.Φ.Η. FM Παναγιώτη Χριστοδούλου. Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης με εντυπωσιακές εμφανίσεις απέναντι σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους πέτυχε την πρώτη του νόρμα IM (International Master).

Στο τουρνουά Γαζίου Ηρακλείου έλαβαν μέρος εκτός από τον Κελίρη άλλοι 5 GM, 2 Ρώσοι, 2 Ουκρανοί και ο 10 φορές πρωταθλητής Ελλάδας Βασίλης Κοτρωνιάς όλοι τους πολύ πιο έμπειροι από τον Κελίρη, που είχε επί πλέον το μειονέκτημα της ελλιπούς φετινής του προετοιμασίας λόγω των πανελληνίων εξετάσεων όπου συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία καθώς εισάγεται στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο. Τελικός νικητής ήταν ο Ρώσος GM Andrey Rychagov με 7,5 βαθμούς, δεύτερος όπως αναφέραμε παραπάνω τερμάτισε ο Ανδρέας Κελίρης με 7 βαθμούς, ενώ στην 3η και στην 4η θέση ακολούθησαν με τους ίδιους βαθμούς ο Ουκρανός GM Yaroslav Zinchenko και ο Βασίλης Κοτρωνιάς. Στους αγώνες έλαβαν μέρος αρκετοί νεαροί σκακιστές από την ακαδημία του σκακιστικού Ο.Φ.Η. που σημείωσαν αξιόλογα αποτελέσματα με σημαντικότερες επιτυχίες τις δεύτερες θέσεις που πήραν οι Νίκος Βιτσαξάκης, Νίκος Σερπετσιδάκης και Γιώργος Παπιδάκης στις κατηγορίες κάτω των 20, κάτω των 16 και κάτω των 12 αντίστοιχα και τις τρίτες θέσεις που πήραν ο Αλέξανδρος Κοτσίνης, η Εύα Σερπετσιδάκη και η Ίριδα Βιτσαξάκη στις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών κάτω των 20 και κοριτσιών κάτω των 16. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην σκακιστική άνοδο του δεκατριάχρονου Αλέξανδρου Κοτσίνη που ξεκίνησε να προπονείται στον σύλλογο μας πριν από λίγους μήνες και γρήγορα έχει ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του κερδίζοντας αρκετές μονάδες ΕΛΟ το τελευταίο διάστημα. Καλές εμφανίσεις και από τους άλλους νεαρούς σκακιστές του Ο.Φ.Η. που έλαβαν μέρος στους αγώνες όπως ο Χρήστος Μπροκαλάκης-Γούναρης, ο Γιάννης Κουβίδης, ο Ηλίας Αγγελάκης, ο Νίκος Φραγκιαδάκης, ο Νίκος Καζάκος, η Νεφέλη Ματθαιάκη, ο Ιάσωνας Σταμαθιουδάκης, ο Μάνος Ροδιτάκης, ο Γιώργος Τερζάκης, η Διονυσία Μπαντά και ο Γιάννης Σερπετσιδάκης. Ιδιαίτερα οι Κουβίδης, Φραγκιαδάκης, Σταμαθιουδάκης και Ροδιτάκης κέρδισαν πολλές μονάδες ΕΛΟ στο τουρνουά όπου συμμετείχαν ακόμα οι σκακιστές του Ο.Φ.Η. 2000 Μανόλης Φραγκιαδάκης, Στέλιος Βαρδάκης και Άργη Βαρβεράκη.

Στο Β γκρουπ του τουρνουά επικράτησαν δύο πολύ ταλαντούχες οκτάχρονες σκακίστριες του Λατώ Αγίου Νικολάου με πρώτη την Κατερίνα Κοζύρη και δεύτερη την Καλλιόπη Ορφανάκη. Την καλύτερη εμφάνιση από πλευράς Ο.Φ.Η. έκανε η δεκάχρονη Μελίνα Καρούζου ενώ διακρίθηκαν επίσης ο Μάριος Βουρλιωτάκης, η Άννα Μαρία Χαλκιαδάκη, ο Μιχάλης Κατσούλης και ο επτάχρονος Μανούσος Ζαχαριουδάκης. Τέλος η δεκάχρονη Μαρία Σακαβέλη, ο επτάχρονος Γιάννης Ψαρολογάκης, η εξάχρονη Μιχαέλα Βιανιτάκη, η επτάχρονη Ιωάννα Βασιλάκη και ο εννιάχρονος Αντώνης Ρανιέρης πήραν το βάπτισμα του πυρός σε ένα σκακιστικό τουρνουά κερδίζοντας χρήσιμες εμπειρίες.

Τέλος πρέπει να σημειώσουμε τις πολύ πετυχημένες συμμετοχές του Ανδρέα Κελίρη, του Παναγιώτη Χριστοδούλου, του Κώστα Αναγνωστόπουλου, του δωδεκάχρονου Γιώργου Παπιδάκη και του δεκατριάχρονου Αλέξανδρου Κοτσίνη στο διεθνές τουρνουά της Παλαιόχωρας, του δεκάχρονου Μάνου Ροδιτάκη στο διεθνές τουρνουά της Ικαρίας ενώ επίκειται η συμμετοχή του επίσης δεκάχρονου Νίκου Καζάκου και για μια ακόμα φορά του Αλέξανδρου Κοτσίνη στο διεθνές τουρνουά του Αποκόρωνα. Επίσης να καλέσουμε όλους τους σκακιστές του Ο.Φ.Η. να συμμετάσχουν στο 21ο τουρνουά του Ηρακλείου που ξεκινά την Κυριακή 3/9/2017 και να θυμίσουμε ότι η έναρξη των προπονήσεων για την νέα χρονιά θα γίνει την Δευτέρα 11/9/2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου