15/3/17

Στην τέταρτη θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ο δεκαοκτάχρονος Ανδρέας Κελίρης του Ο.Φ.Η.

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Αντώνης Παυλίδης του Σ.Ο.Καβάλας.
 
Αριστερά ο Ανδρέας Κελίρης,
δεξιά ο Βασίλης Κοτρωνιάς
Μια ανάσα από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος έφτασε ο Ανδρέας Κελίρης στο 66ο ατομικό Πρωτάθλημα Ελλάδας Ανδρών, όπου συμμετείχαν οι κορυφαίοι σκακιστές της χώρας.  Οι αγώνες έγιναν στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 10 σκακιστών, από τους οποίους οι έξη είχαν τον κορυφαίο τίτλο του GM (γκρανμαιτρ) και κατά γενική ομολογία ήταν ένα από τα ισχυρότερα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων.

Ο 18χρονος σκακιστής του Ο.Φ.Η., αν και ήταν 6ος στην αρχική κατάταξη και ο νεότερος σε ηλικία, έδειξε από την αρχή τις ικανότητές του νικώντας στον πρώτο γύρο τον επί σειρά ετών κορυφαίο Έλληνα σκακιστή Βασίλη Κοτρωνιά, ο οποίος έχει αναδειχτεί 10 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας!  Μέχρι τον 6ο γύρο ο Κελίρης ήταν σταθερά στην 1η θέση, με 3 νίκες (με Κοτρωνιά, Συμεωνίδη και Παυλίδη) και 3 ισοπαλίες (με Γαλόπουλο, Μαστροβασίλη, Νικολαΐδη), βάζοντας έτσι σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο. Στους δύο επόμενους γύρους όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Καραγιάννη και τον Λαδόπουλο, φτάνοντας στον τελευταίο γύρο να παίζει μαύρος με το Νο 1 του τουρνουά  Στέλιο Χαλκιά, ο οποίος ήταν μόνος πρώτος με 6 βαθμούς και τον ακολουθούσαν Κελίρης, Νικολαΐδης και Παυλίδης με 5,5.  Ο Κελίρης προσπάθησε για τη νίκη που θα του έδινε τον τίτλο, όμως μετά από σκληρή και αμφίρροπη μάχη ο αγώνας τελείωσε ισόπαλος. Έτσι o τίτλος κρίθηκε με τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση, όπου λόγω των κριτηρίων πρωταθλητής αναδείχτηκε για 3η φορά ο 24χρονος Καβαλιώτης GM Αντώνης Παυλίδης, με 2ο τον Χαλκιά και 3ο το Νικολαΐδη.  Η τελική βαθμολογία σε 9 αγώνες ήταν η εξής (σε παρένθεση ο τίτλος και το ΕΛΟ του κάθε σκακιστή) :

1)
Παυλίδης Αντώνης (GM 2532)            
6,5 β.
2)
Χαλκιάς Στέλιος  (GM 2584)               
6,5 β.
3)
Νικολαΐδης Γιάννης (GM 2557)           
6,5 β.
4)
Κελίρης Ανδρέας   (GM 2508)             
6,0 β.
5)
Κοτρωνιάς Βασίλης (GM 2524)          
5,0 β.
6)
Μαστροβασίλης Θάνος (GM 2551)  
4,5 β.
7)
Γαλόπουλος Νίκος  (2379) 
3,5 β.
8)
Λαδόπουλος Δημήτρης (2075)            
3,0 β.
9)
Καραγιάννης Θανάσης (ΙΜ 2194)        
2,5 β.
10)
Συμεωνίδης Γιάννης (2231)
1,0 β.

Η κατάκτηση έστω και της τέταρτης θέσης από τον Ανδρέα Κελίρη, στην πρώτη του μάλιστα συμμετοχή στο θεσμό, αποτελεί αναμφίβολα μια τεράστια επιτυχία για το νεότερο Έλληνα GM, αν και του αφήνει μια πικρή γεύση γιατί έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μισός βαθμός ακόμα σε μια από τις 3 τελευταίες παρτίδες θα του αρκούσε για να πάρει την πρώτη θέση, αφού υπερτερούσε σε όλες τις ισοβαθμίες με τους πρωτοπόρους, κυρίως λόγω της εντυπωσιακής νίκης του επί του Παυλίδη που ήταν ο τελικός νικητής.  Η επιτυχία αυτή του Κελίρη έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία διότι αυτό τον καιρό δεν προπονείται με εντατικούς ρυθμούς καθώς το κύριο βάρος της προσπάθειάς του αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, ως μαθητής της Γ΄ τάξης του 2ου Λυκείου Ηρακλείου.

1 σχόλιο:

  1. Έχω ένα κεφάλαιο των 6.950.000€ θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ειδικών δανείων από το 3000 έως 500.000€ σε οποιονδήποτε θέλει σοβαρή και ειλικρινής για αυτό το δάνειο. 3 συμφέρον% ετησίως, ανάλογα με το δάνεισε ποσό, επειδή είναι ιδιαίτερα δεν θέλω να παραβιάζουν το νόμο τοκογλυφίας. Μπορείτε να ξεπληρώσετε σε 5 έως 25 ετών κατ 'ανώτατο όριο, ανάλογα με το δάνεισε ποσό. Είναι στο χέρι σας να τις μηνιαίες πληρωμές.
    Επικοινώνησε μαζί μου με e-mail το οποίο είναι: finansoldgroup@gmail.com

    Εν αναμονή διαβάσετε Είστε βέβαιοι ότι ενέκρινε τις καλύτερες ευχές μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή