20/7/16

Σημαντικές διακρίσεις των σκακιστών της Κρήτης (2 πρώτες θέσεις, 4 τρίτες) στα πανελλήνια παίδων κορασίδων 2016.

Μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Καδιάνη (Ο.Φ.Η.) που πήρε την 3η θέση στα αγόρια έως 16 ετών.
 
Δεύτερος από δεξιά ο Γιώργος Καδιάνης 
Για μια ακόμα χρονιά οι σκακιστές της Κρήτης πέτυχαν πολύ σημαντικές διακρίσεις στα πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα παίδων κορασίδων που διεξήχθησαν στο Ρίο της Αχαΐας από 28 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2016. Ο τελικός απολογισμός ήταν δύο πρώτες θέσεις, τέσσερεις τρίτες και πολλές άλλες καλές θέσεις στις τελικές βαθμολογίες στο σύνολο των 10 κατηγοριών. Την μεγάλη διάκριση από πλευράς Ο.Φ.Η. πέτυχε ο Γιώργος Καδιάνης που πήρε την 3η θέση στην πολύ απαιτητική κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών. Με την επιτυχία του αυτή ο Γιώργος θα έχει σημαντική προσαύξηση (7%) στη βαθμολογία του στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συνεχίζοντας την παράδοση των σκακιστών του Ο.Φ.Η. που έχουν καταφέρει κάτι παρόμοιο τα τελευταία χρόνια όπως η Κατερίνα Γρατσέα και η Εύα Σερπετσιδάκη.

Στους αγώνες όπου συμμετείχαν 312 σκακιστές από όλη την Ελλάδα, ένας αριθμός αυξημένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, έλαβαν μέρος 60 σκακιστές από την Κρήτη από τους οποίους 35 ήταν από τα Χανιά (26 από την Σ.Α.Χανίων), 15 από το Ηράκλειο (8 από τον Ο.Φ.Η.), 5 από το Ρέθυμνο και 5 από τον Λασίθι. Οι πρώτες θέσεις ήρθαν από τον Γιώργο Αντωνιουδάκη (Σ.Α.Χ.) στην κατηγορία των αγοριών έως 8 ετών, που συνέχισε την μεγάλη παράδοση επιτυχιών της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, και από την Μυρτώ Καντεράκη (Κάϊσσα) στην κατηγορία των κοριτσιών έως 10 ετών που επανέλαβε την επιτυχία της πριν από δύο χρόνια όταν πρώτευσε στα κορίτσια έως 8 ετών. Την τρίτη θέση κατέκτησαν ο Γιώργος Καδιάνης (Ο.Φ.Η.) στην κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών εξαργυρώνοντας την μεγάλη προσπάθεια που έκανε τα τελευταία χρόνια, η Αργυρώ Πετράκη (Κάϊσσα) στην κατηγορία των κοριτσιών έως 16 ετών, η Ευαγγελία Καραβιτάκη (Σ.Α.Χ.) στην κατηγορία των κοριτσιών έως 12 ετών που ήταν πρώτη πέρυσι και το 2013 στην κατηγορίες έως 10 ετών και έως 8 ετών και η μόλις επτάχρονη Χρυσή Χασουράκη (Σ.Α.Χ.) στην κατηγορία των κοριτσιών έως 8 ετών. Όπως φαίνεται από τα παραπάνω από τα 6 μετάλλια των σκακιστών της Κρήτης τα 5 προήλθαν από τα Χανιά και συγκεκριμένα από την Σ.Α.Χ. και το συνεργαζόμενο με αυτή σωματείο της  Κάϊσσα. Σημειώνουμε ότι η Σ.Α.Χ. είναι ο σκακιστικός σύλλογος με τις περισσότερες διακρίσεις στα νεανικά πρωταθλήματα σε πανελλήνιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Το  άλλο μετάλλιο ήρθε από σκακιστή του Ο.Φ.Η. και  αντανακλά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τους προπονητές του συλλόγου μας στα τμήματα υποδομής του σκακιστικού Ο.Φ.Η.

Ο Γιώργος Καδιάνης τερμάτισε αήττητος με 4 νίκες και 5 ισοπαλίες (6,5 βαθμούς) στην 3η θέση, ισόβαθμος με τον 2ο, στην πιο σημαντική κατηγορία των αγώνων, στα αγόρια έως 16 ετών. Ο Γιώργος ξεδίπλωσε για μια ακόμα φορά το πλούσιο σκακιστικό του ταλέντο, και η πορεία του τα τελευταία χρόνια προδιαγράφει ένα λαμπρό σκακιστικό μέλλον σε πανελλήνιο επίπεδο. Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Καδιάνης πλησιάζει τις 2200 μονάδες ΕΛΟ και θα λάβει μέρος στα πανευρωπαϊκά νεανικά πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν στην Πράγα από 17 έως 28 Αυγούστου. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι άλλοι σκακιστές του συλλόγου μας που έλαβαν μέρος στους αγώνες. Συγκεκριμένα ο Νίκος Σερπετσιδάκης πήρε την 11η θέση στην κατηγορία των αγοριών κάτω των 14 ετών με 5,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Ο Σερπετσιδάκης που είχε αναδειχθεί 3ος το 2010 και το 2012 ξεκίνησε την διοργάνωση σαν ένας από τους βασικούς διεκδικητές των μεταλλίων αλλά δεν τα κατάφερε στους κρίσιμους αγώνες και με ήττα στον τελευταίο γύρο έμεινε μακριά από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στην ίδια κατηγορία εντυπωσίασε ο Ανδρέας Λιανέρης που τερμάτισε με 5 βαθμούς στην 17η θέση της βαθμολογίας σε σύνολο 50 σκακιστών κερδίζοντας 84 μονάδες ΕΛΟ. Ο Ανδρέας έφτασε πολύ κοντά στην νίκη στον τελευταίο του αγώνα που θα τον κατέτασσε στην πρώτη δεκάδα αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Χρήστου Μπροκαλάκη –Γούναρη που ακολούθησε με τους ίδιους βαθμούς στην 18η θέση της βαθμολογίας δείχνοντας αξιοθαύμαστη σταθερότητα και επιβεβαιώνοντας την μεγάλη του αγωνιστική άνοδο τον τελευταίο χρόνο. Στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών ο Γιώργος Παπιδάκης τερμάτισε με 5 βαθμούς στην 20η θέση της βαθμολογίας σε σύνολο 56 σκακιστών. Ο Γιώργος δείχνει με την απόδοση του ότι πολύ σύντομα θα καθιερωθεί σαν από τους καλύτερους σκακιστές στην χώρα μας στην ηλικία του. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι Λιανέρης, Μπροκαλάκης και Παπιδάκης ήταν μικροί στις κατηγορίες τους και θα αγωνιστούν στις ίδια κατηγορίες τον επόμενο χρόνο (2017) με πολύ μεγάλες προοπτικές διάκρισης, με την κατάλληλη προετοιμασία. Στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών και στην κατηγορία των κοριτσιών έως 12 ετών είχαμε επίσης τις συμμετοχές του Γιάννη Κουβίδη και της Νεφέλης Ματθαιάκη που στην πρώτη συμμετοχή τους σε πανελλήνια νεανικά συγκέντρωσαν 4 βαθμούς σε 9 αγώνες αποκομίζοντας πολύ χρήσιμες σκακιστικές εμπειρίες. Τέλος ο Νικόλας Βιτσαξάκης που ανήκει στο δυναμικό του Ο.Φ.Η. και αγωνίζεται για το 2016 σαν δανεικός στην ομάδα του Λατώ Αγίου Νικολάου πήρε με 4,5 βαθμούς την 20η θέση στην πολύ δύσκολη κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών.      

Από τους άλλους σκακιστές του Ηρακλείου που πήραν μέρος στους αγώνες πολύ μεγάλη διάκριση πέτυχε η πολύ μαχητική Άσπα Δαγκωνάκη (Λέων Κάντια) που πήρε την 4η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών έως 14 ετών. Σημαντικές διακρίσεις είχαμε επίσης από την πολύ έμπειρη Εβίτα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) και την πρωτοεμφανιζόμενη και ιδιαίτερα ταλαντούχα Ασημένια Τσαπάκη (Ε.Γ.Ο.Η.) που πήραν την 5η θέση στις κατηγορία των κοριτσιών έως 16 ετών και έως 8 ετών αντίστοιχα. Τα τρία κορίτσια έφτασαν πολύ κοντά σε ένα μετάλλιο το οποίο έχασαν στις λεπτομέρειες δείχνοντας ότι υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές για το Ηρακλειώτικο γυναικείο σκάκι. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης ο Άγγελος Μοσχοβάκης  (Σ.Α.Γαζίου) που πήρε την 9η θέση στην κατηγορία των αγοριών έως 16 ετών και ο Γιάννος Κουτσουράκης (Λέων Κάντια) που πήρε την 24η θέση σε σύνολο 56 σκακιστών στην κατηγορία των αγοριών έως 12 ετών. Τέλος η Μαρία Σαριδάκη (Ο.Α.Α.Η.) και η Αριάδνη Κουτσουράκη (Λέων Κάντια) στην πρώτη τους εμφάνιση σε πανελλήνια νεανικά συγκέντρωσαν 3 βαθμούς και πήραν την 11η θέση και την 17η θέση στις κατηγορίες των κοριτσιών έως 14 και έως 12 ετών αντίστοιχα, αποκομίζοντας πολύ χρήσιμες σκακιστικές εμπειρίες.  

Σε γενικές γραμμές τα μετάλλια που συγκέντρωσαν οι σκακιστές της Κρήτης ήταν λίγο λιγότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά οι πολύ καλές θέσεις που πήραν οι σκακιστές της Κρήτης στις τελικές βαθμολογίες αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά το πολύ καλό επίπεδο του σκακιού στο νησί μας. Συγκεκριμένα είχαμε την 4η θέση του Ευάγγελου Πατρελάκη (Σ.Α.Χ.) στα αγόρια έως 12 ετών, της Ανθής Βοζινάκη (Σ.Α.Χ.) στα κορίτσια έως 16 ετών, της Ασημένιας Χατζηπαναγιώτου (Κύδων) στα κορίτσια έως 12 ετών και της Κατερίνας Παπαδοκωνσταντάκη (Ο.Α.Χ.) στα κορίτσια έως 10 ετών, την 5η θέση του Νίκου Γεωργακόπουλου (Σ.Α.Χ.) στα αγόρια έως 14 ετών και της Εύας Γουμενάκη (ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου) στα κορίτσια έως 10 ετών, την 6η θέση του Μάνου Μαυρίδη (Σ.Α.Χ.) στα αγόρια έως 8 ετών και της Κατερίνας Κοζύρη (Λατώ Αγίου Νικολάου) στα κορίτσια έως 8 ετών, την 7η θέση του Παναγιώτη Τσαγκαράκη (Σ.Α.Χ.) στα αγόρια έως 12 ετών, του Γιώργου Παυλουδάκη (Ο.Α.Χ.) στα αγόρια έως 10 ετών, της Αιμιλίας Βασιλείου (Λατώ Αγίου Νικολάου) στα κορίτσια έως 16 ετών, της Αντωνίας Καραβιτάκη (Σ.Α.Χ.) στα κορίτσια έως 10 ετών και της Γεωργίας Σκαράκη (Σ.Α.Χ.) στα κορίτσια έως 8 ετών, την 8η θέση του Σταύρου Φυντριλάκη (Κάϊσσα) στα αγόρια έως 16 ετών, του Γιάννη Καλογερή (Σ.Α.Χ.) στα αγόρια έως 10 ετών, του Αναστάσιου Βιολάκη (Σ.Α.Χ.) στα αγόρια έως 8 ετών και της Χρυσής Κουκουράκη (ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου) στα κορίτσια έως 12 ετών, την 9η θέση του Γιάννη Κυριακογιαννάκη (Σ.Α.Χ.) στα αγόρια έως 8 ετών και της Αργυρώς Καλιοντζάκη (Ο.Τ.Ε. Ν. Χανίων) στα κορίτσια έως 10 ετών και την 10η θέση του Στέλιου Πετράκη (Κάϊσσα) στα αγόρια έως 16 ετών και του Μιχάλη Πελαντάκη (ΣΚ.Ο.Ρεθύμνου) στα αγόρια έως 14 ετών. Πρέπει να επισημάνουμε ότι και οι υπόλοιποι σκακιστές της Κρήτης που συμμετείχαν στους αγώνες είχαν πολύ καλή παρουσία με την μεγάλη πλειοψηφία να τερματίζει στο πάνω μισό της τελικής βαθμολογίας. Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς μας σκακιστές και τους προπονητές τους για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν.

Πολύ σημαντικό για την διάδοση του σκακιού ήταν η ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση όλων των αγώνων του πρωταθλήματος από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.) (www.chessfed.net), όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την διοργάνωση καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
1 σχόλιο:

 1. Αγαπητοί Χαίρετε.
  Είμαι μια διεθνής δανειστή που αναγνωρίζεται σε όλες τις ηπείρους.
  Έχω τη φιλοδοξία να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους σε οικονομικές δυσκολίες.
  Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου με email για περισσότερες πληροφορίες.
  E-mail: leferfrancisjean@gmail.com
  Με εκτίμηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή