PopUp

9/12/14

Ο Γιάννης Καλογερής (ΚΥΔΩΝ) και η Δανάη Φιλοξένη (ΚΥΔΩΝ) πρώτευσαν στα ατομικά πρωταθλήματα εφήβων νεανίδων Κρήτης.

Ο Νίκος Σερπετσιδάκης (Ο.Φ.Η.) και η Εβίτα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ανατολικής Κρήτης.
Η ΕΒΙΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΗ
ΔΕΞΙΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗΣ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή 23/11/2014 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών τα ατομικά πρωταθλήματα εφήβων νεανίδων (έως 18 ετών) 2014 για το νομό Ηρακλείου.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 40 νεαροί σκακιστές αριθμός ικανοποιητικός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο αριθμός μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερος στο μέλλον καθώς για μία ακόμη φορά η συμμετοχή στους αγώνες από κάποιους συλλόγους του Ηρακλείου ήταν μηδαμινή. Στους αγώνες έλαβαν μέρος ένας σκακιστής (Μαγουλιανός) και δύο σκακίστριες (Βασιλείου, Μανιώτη) από τον Νομό Λασιθίου ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η συμμετοχή των αδερφών Χαιρέτη από τον Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων παρά την συμμετοχή τους την ίδια χρονική περίοδο στο Πρωτάθλημα Ανωγείων.

Στην κατηγορία των εφήβων (κάτω των 18 ετών) την πρώτη θέση πήρε με σχετική άνεση ο δωδεκάχρονος Νίκος Σερπετσιδάκης (Ο.Φ.Η.) με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση, μετά και από την πολύ επιτυχημένη παρουσία του στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Μπατούμι της Γεωργίας. Σημειώνουμε ότι ο Σερπετσιδάκης, με 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, είχε εξασφαλίσει την 1η θέση πριν από τον τελευταίο γύρο όταν αναδείχθηκε ισόπαλος απέναντι στον Γιώργο Kαδιάνη. Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη με τελικό νικητή τον Άγγελο Μοσχοβάκη (Σ.Α.Γαζίου) που με 5,5 βαθμούς απέδειξε για μία ακόμα φορά την συνεχή αγωνιστική του άνοδο. Την τρίτη θέση με 5 βαθμούς πήρε ο περυσινός νικητής Μάρκος Βαγιωνάκης (Λέων Κάντια). Με τους ίδιους βαθμούς ακολούθησε στην 4η θέση ο Γιώργος Καδιάνης (Ο.Φ.Η.), που ξεκίνησε με το μεγαλύτερο ΕΛΟ των αγώνων, αλλά μετά την ισοπαλία με τον Κυριακάκη και την ήττα από τον Μοσχοβάκη στο 2ο και 3ο γύρο έμεινε μακριά από την διεκδίκηση της πρωτιάς παρά το ότι ήταν ο μόνος που πήρε ισοπαλία από τον τελικό νικητή Νίκο Σερπετσιδάκη. Την 5η θέση με τους ίδιους βαθμούς πήρε η ευχάριστη έκπληξη των αγώνων Αιμιλία Βασιλείου (ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου) που επέλεξε να αγωνιστεί στην κατηγορία των αγοριών, για να συμμετάσχει σε ένα πρωτάθλημα περισσότερο ανταγωνιστικό, επιλογή της που δικαιώθηκε από τις πολύ καλές εμφανίσεις της. Ακολούθησαν στην 6η θέση η Εύα Σερπετσιδάκη (Ο.Φ.Η.) με 4,5 βαθμούς που επέλεξε και φέτος να αγωνιστεί στην κατηγορία των αγοριών για τους παραπάνω λόγους και στην 7η με τους ίδιους βαθμούς ο Νικόλας Βιτσαξάκης (Ο.Φ.Η.). Την 8η θέση πήρε ο πάντα ανταγωνιστικός Γιάννης Κυριακάκης (Ο.Α.Α.Η.) με 4 βαθμούς όσους και ο Νίκος Μαγουλιανός (ΛΑΤΩ Αγίου Νικολάου), η Ελένη Μανιώτη (Ο.Α.Α.Η.) και ο Χρήστος Μπροκαλάκης (Ο.Φ.Η. 2000) που πήραν την 9η 10η και 11η θέση αντίστοιχα.

Η παρουσία τεσσάρων σκακιστών του Ο.Φ.Η. στις 8 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας αλλά και η γενικότερη καλή παρουσία και των άλλων μικρών σκακιστών του συλλόγου μας πιστοποιούν για μια ακόμη φορά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας από τους προπονητές μας Στέφανο Γρατσέα και Σταύρο Λυράκη αλλά και τον Γιώργο Πρεδευτάκη που έχει αναλάβει τον ευαίσθητο τομέα της διάδοσης του σκακιού στα σχολεία της πόλης του Ηρακλείου. Σημειώνουμε ότι στην κατηγορία των εφήβων (ανοικτή) έλαβαν μέρος με ιδιαίτερη επιτυχία 4 κορίτσια (δύο από τον Νομό Λασιθίου) που προτίμησαν τον πιο έντονο ανταγωνισμό αυτής της κατηγορίας η τελική βαθμολογία της οποίας φαίνεται παρακάτω :

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΦΗΒΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Φ.Η.
6,5
2
ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΣΚ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ
5,5
3
ΒΑΓΙΩΝΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
5,0
4
ΚΑΔΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Φ.Η.
5,0
5
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ
Α.Ο. ΛΑΤΩ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
5,0
6
ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗ ΕΥΑΝΘΙΑ
Ο.Φ.Η.
4,5
7
ΒΙΤΣΑΞΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Φ.Η.
4,5
8
ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο.Α.Α.Η.
4,0
9
ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Α.Ο. ΛΑΤΩ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
4,0
10
ΜΑΝΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ
Ο.Α.Α.Η.
4,0
11
ΜΠΡΟΚΑΛΑΚΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο.Φ.Η. 2000
4,0
12
ΣΤΕΙΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Ο.Α.Α.Η.
3,5
13
ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ο.Φ.Η. 2000
3,5
14
ΛΙΑΝΕΡΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
Ο.Φ.Η.
3,0
15
ΤΣΕΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ
Ο.Φ.Η.
3,0
16
ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
3,0
17
ΠΑΠΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Α.Α.Η.
3,0
18
ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚ. ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
3,0
19
ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
2,5
20
ΜΑΛΛΙΑΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Ο.Α.Α.Η.
2,5
21
ΚΑΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Φ.Η. 2000
2,5
22
ΦΑΡΑΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
2,5
23
ΚΟΥΒΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο.Φ.Η. 2000
2,5
24
ΦΟΙΝΙΚΙΑΝΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
Ο.Α.Α.Η.
2,5
25
ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΚ. ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
2,0
26
ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο.Α.Α.Η.
1,5
27
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ
1,5
28
ΤΣΕΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ο.Φ.Η. 2000
1,0
29
ΜΑΡΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ο.Α.Α.Η.
1,0
30
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ
0,0

Στις νεανίδες, όπως και πέρυσι, την 1η θέση πήρε με χαρακτηριστική άνεση με 5 βαθμούς (5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες) η Εβίτα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου). Ακολούθησε στην 2η θέση η Αγγελική Γραμματικάκη (Νέοι Ηροδότου) με 3,5 βαθμούς και στην 3η η δεκατριάχρονη Ίριδα Βιτσαξάκη (Ο.Φ.Η.) με 3 βαθμούς. Με τους ίδιους βαθμούς την 4η θέση πήρε η Μαρία Σαριδάκη (Λέων Κάντια) ενώ στην 5η και 6η θέση ήταν η Ιωάννα Στρατήγη (Σ.Α.Γαζίου) και η Αντιγόνη Λιναρδάκη (Σ.Α.Γαζίου) με 2,5 βαθμούς. Τέλος η δεκάχρονη Αριάδνη Κουτσουράκη (Ο.Φ.Η. 2000 δανεική από τον Λέων Κάντια) με 2 βαθμούς πήρε την 7η θέση και η συνομήλικη της Νεφέλη Ματθαιάκη (Ο.Φ.Η.) με 1,5 βαθμό την 8η θέση. Η  βαθμολογία της κατηγορίας των νεανίδων φαίνεται παρακάτω:
  
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΝΟΜΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Β.
1
ΣΤΡΑΤΗΓΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΚΑΚΙΣΤ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ
5,0
2
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Α.Σ. ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
3,5
3
ΒΙΤΣΑΞΑΚΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
Ο.Φ.Η.
3,0
4
ΣΑΡΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Σ.Ο. ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
3,0
5
ΣΤΡΑΤΗΓΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΣΚΑΚΙΣΤ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ
2,5
6
ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΣΚΑΚΙΣΤ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΑΖΙΟΥ
2,5
7
ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ ΑΡΙΑΔΝΗ
Ο.Φ.Η. 2000
2,0
8
ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ ΝΕΦΕΛΗ
Ο.Φ.Η.
1,5
9
ΗΓΟΥΜΕΝΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Α.Σ. ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
1,0
10
ΕΡΓΑΖΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
Ο.Α.Α.Η.
1,0

Τα ατομικά πρωταθλήματα εφήβων-νεανίδων Κρήτης (έως 18 ετών) για το 2014 ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο 29-30/11/2014 με τους αγώνες της ημιτελικής και της τελικής φάσης. Συγκεκριμένα το Σάββατο ο Νίκος Σερπετσιδάκης επικράτησε της Αιμιλίας Βασιλείου και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ανατολικής Κρήτης. Στις νεανίδες δεν έγινε αγώνας και πρωταθλήτρια Ανατολικής Κρήτης αναδείχθηκε η Εβίτα Στρατήγη. Αντίστοιχα στην Δυτική Κρήτη οι πρωταθλητές Χανίων Γιάννης Καλογερής και Δανάη Φιλοξένη από τον ΚΥΔΩΝΑ Χανίων νίκησαν τους πρωταθλητές Ρεθύμνου Πελαντάκη και Κουκουράκη (χωρίς αγώνα) από τον Σ.Κ.Ο.Ρεθύμνου και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Δυτικής Κρήτης.

Τέλος την Κυριακή στους τελικούς που έγιναν στο Ρέθυμνο, ο Γιάννης Καλογερής και η Δανάη Φιλοξένη αναδείχθηκαν πρωταθλητές Κρήτης επικρατώντας των πρωταθλητών Ανατολικής Κρήτης Νίκου Σερπετσιδάκη και Εβίτας Στρατήγη και επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά το υψηλότερο σκακιστικό επίπεδο του Νομού Χανίων σε σχέση με τους άλλους νομούς της Κρήτης. Συγκεκριμένα ενώ η νίκη του Καλογερή απέναντι στο Σερπετσιδάκη ήταν σχετικά εύκολη, ο αγώνας Φιλοξένη Στρατήγη εξελίχθηκε σε θρίλερ καθώς τα δύο κορίτσια ανεδείχθησαν ισόπαλα και ο αγώνας κρίθηκε σύμφωνα με την προκήρυξη σε 10λεπτο μπαράζ όπου επικράτησε η Δανάη Φιλοξένη. Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Κρήτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων, Νεανίδων (έως 18 ετών) που θα γίνει στην Καβάλα από 2 έως 8 Ιανουαρίου 2015. Πολλά συγχαρητήρια στους δύο νικητές και κάθε επιτυχία στη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου