PopUp

29/7/14

Το σκάκι του Ο.Φ.Η. στην έκθεση βιβλίου

Για μια ακόμη χρονιά το σκακιστικό τμήμα του Ο.Φ.Η. συμμετείχε στην καλοκαιρινή Έκθεση Βιβλίου με τη διοργάνωση αγώνων σκακιού στην πλατεία Ελευθερίας.

Πιο συγκεκριμένα ο αθλητής σκάκι του Ο.Φ.Η. Γιώργος Πρεδευτάκης ο οποίος συμμετέχει στην προπονητική ομάδα του συλλόγου μας με κύριο αντικείμενο την εκμάθηση του σκακιού σε σχολεία της πόλης μας, αντιμετώπισε ταυτόχρονα σε αγώνα «σιμουλτανέ» 28 νεαρούς ως επί το πλείστον σκακιστές, σε μια υπαίθρια εκδήλωση που έγινε πόλος έλξης για πολλούς Ηρακλειώτες φίλους του σκακιού, που προσφέρθηκαν να αγωνιστούν ή να παρακολουθήσουν. Αγώνες τέτοιας μορφής έχουν το χαρακτήρα επίδειξης και βοηθούν πολύ στη διάδοση του σκακιού ως πνευματικό άθλημα. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο έφορος σκακιού του ΟΦΗ Κώστας Βαρβεράκης αναφέρθηκε στην παιδαγωγική αξία του σκακιού, η οποία αποτυπώνεται και στη  νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με τη σταδιακή εισαγωγή του σκακιού στο ημερήσιο πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου. Χαιρετισμό απεύθυνε ακόμα εκπρόσωπος του βουλευτή Ηρακλείου κ. Δαμαβολίτη, ο οποίος έχει τη διάθεση να βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην κατεύθυνση αυτή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος ο σκακιστής του ΟΦΗ σημείωσε 27 νίκες και μία ισοπαλία επί των «αντιπάλων» του. Το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου, που κάθε χρόνο φιλοξενεί το σκάκι στις εκδηλώσεις των εκθέσεων βιβλίου και βοηθά πολύ στη διάδοσή του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου