PopUp

7/5/14

Μεγάλες επιτυχίες των σκακιστών της Κρήτης στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα 2014

Από πλευράς Ο.Φ.Η. η Εύα Σερπετσιδάκη πήρε την 2η θέση, ο Νίκος Σερπετσιδάκης την 3η και ο Αριστοτέλης Τσέλος την 5η ισοβαθμώντας με τον 3ο.
 Στη 2η θέση η Αγγελική Γραμματικάκη των Νέων Ηροδότου. 6 πρώτες θέσεις, 2 δεύτερες και 3 τρίτες για τους σκακιστές των Χανίων.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΔΕΞΙΑ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΕΥΑ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗ










ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΠΕΤΣΙΔΑΚΗΣ
Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΣΕΛΟΣ ΚΑΤΑ
ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ










Με μεγάλη συμμετοχή, περίπου 800 μαθητές από όλη την Ελλάδα, διεξήχθησαν το τριήμερο από 25 έως 27 Απριλίου στην Ερέτρια της Εύβοιας τα πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα σκάκι για το 2014. Από την Κρήτη οι συμμετοχές έφτασαν τον αριθμό των 51 μαθητών, έναντι 56 το 2013, με την παρακάτω γεωγραφική κατανομή, 35 από το Νομό Χανίων, 14 από το Νομό Ηρακλείου και 2 από το Νομό Ρεθύμνου.  

Από πλευράς Ο.Φ.Η. είχαμε οκτώ συμμετοχές και για πρώτη φορά στην ιστορία του σκακιστικού Ο.Φ.Η. δύο θέσεις στο βάθρο των νικητών. Πολύ καλές θέσεις στην τελική βαθμολογία πήραν όλοι οι σκακιστές του Ο.Φ.Η. επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα η Εύα Σερπετσιδάκη στα κορίτσια των Λυκείων πήρε την δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία. Η Εύα έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης καθώς προπορευόταν σε όλη την διάρκεια των αγώνων, αλλά στάθηκε σχετικά άτυχη στην κλήρωση των δύο τελευταίων γύρων. Ο Νίκος Σερπετσιδάκης, ο μόνος σκακιστής του Ο.Φ.Η. που έχει κατακτήσει δύο φορές στο παρελθόν μετάλλιο σε πανελλήνια σχολικά, κατέκτησε την τρίτη θέση στα αγόρια της ΣΤ Δημοτικού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην συγκεκριμένη κατηγορία ισοβάθμησαν, με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες, έξη μικροί σκακιστές και ο Νίκος, που τερμάτισε για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη πεντάδα της τελικής κατάταξης, πήρε τελικά την τρίτη θέση στα κριτήρια ισοβαθμίας, παρά την νίκη του στον έβδομο γύρο επί του τελικού νικητή. Ο Αριστοτέλης Τσέλος σε συνεχή αγωνιστική άνοδο εντυπωσίασε με την απόδοση του και με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες τερμάτισε στην πέμπτη θέση στα αγόρια της Δ Δημοτικού  ισοβαθμώντας με τον τρίτο και τον τέταρτο της τελικής βαθμολογίας. Ο Γιώργος Καδιάνης στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία των αγοριών της Β Γυμνασίου πήρε την 7η θέση έχοντας μόλις μισό βαθμό διαφορά από τον δεύτερο. Η Νεφέλη Ματθαιάκη με πολύ καλές εμφανίσεις πήρε την 7η θέση στα κορίτσια της Δ Δημοτικού συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία. Επίσης ο μικρός Κώστας Τσαγκαράκης πήρε την 12η θέση στα αγόρια των νηπιαγωγείων αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για ένα λαμπρό σκακιστικό μέλλον. Τέλος ο Αλέξανδρος Τσέλος στην πρώτη του συμμετοχή σε πανελλήνια σχολικά συγκέντρωσε 4 βαθμούς στην πολύ δύσκολη κατηγορία της Α Γυμνασίου αποκομίζοντας πολύ χρήσιμες σκακιστικές εμπειρίες. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Αντώνης Τσαγκαράκης που πήρε την 15η θέση στο ανοικτό πρωτάθλημα των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε όλες τις κατηγορίες είχαμε περίπου από 60 έως 80 συμμετοχές.

Πολύ καλές παρουσίες είχαν και οι υπόλοιποι μικροί σκακιστές από το Ηράκλειο που πλασαρίστηκαν σε πολύ καλές θέσεις στην τελική βαθμολογία. Ξεχώρισε η δεύτερη θέση της Αγγελικής Γραμματικάκη των Νέων Ηροδότου στη κατηγορία των κοριτσιών της Γ Γυμνασίου. Η Αγγελική στην πρώτη της εμφάνιση σε Πανελλήνιους αγώνες έκανε την ευχάριστη έκπληξη δείχνοντας ότι έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν επίσης ο πάντα σταθερός Γιώργος Παπιδάκης του Ο.Α.Α.Η. που πήρε την 11η θέση στην κατηγορία των αγοριών της Γ Δημοτικού και η Μελίνα Καρούζου του Λέων Κάντια που πήρε την 5η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών της Α Δημοτικού αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον. Τέλος η Κωνσταντίνα Ηγουμενάκη των Νέων Ηροδότου πήρε την 13η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών της Δ Δημοτικού και ο Νίκος Κόρογλου και ο Στέλιος Μαλλιαράκης του Ο.Α.Α.Η. πήραν αντίστοιχα την 28η και την 29η θέση στην κατηγορία των αγοριών της Β δημοτικού αποκομίζοντας πολύ χρήσιμες εμπειρίες για το σκακιστικό τους μέλλον.   

Όπως όμως κάθε χρόνο οι μεγάλες διακρίσεις για τους μαθητές της Κρήτης, ήρθαν από τα Χανιά που κατέκτησαν 6 πρώτες θέσεις, 2 δεύτερες και 3 τρίτες στις τελικές βαθμολογίες. Οι επιτυχίες των μαθητών από τα Χανιά αποδεικνύουν για μια ακόμη χρονιά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στη πόλη των Χανίων στο μαθητικό σκάκι τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα πρώτες θέσεις πήραν ο Καλογερής Γιάννης και η Καντεράκη Μυρτώ της Σ.Α.Χανίων στα αγόρια και στα κορίτσια της Β Δημοτικού, η Ευαγγελία Καραβιτάκη της Σ.Α.Χανίων που με 8,5 βαθμούς πήρε δύο πρωτιές στα κορίτσια αλλά και στην γενική κατάταξη της Γ Δημοτικού (το μόνο κορίτσι που πήρε την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη που συμπεριλαμβάνει τα αγόρια), η Ανθή Βοζινάκη της Σ.Α.Χανίων στα κορίτσια της Α Γυμνασίου και ο Αργύρης Παπαδόπουλος της Σ.Α.Χανίων στα αγόρια της Γ Γυμνασίου. Δεύτερες θέσεις πήραν η Μυρτώ Καντεράκη της Σ.Α.Χανίων στην γενική κατάταξη της Β Δημοτικού και ο Γιώργος Παπαδημητράκης της Σ.Α.Χανίων στα αγόρια της Δ Δημοτικού. Τρίτες θέσεις πήραν ο Γιώργος Παυλουδάκης του Ο.Α.Χανίων στα αγόρια της Β Δημοτικού και ο Χρήστος Μαρινάκης του Ο.Τ.Ε. Ν. Χανίων με την Στέβη Παπαδημητράκη της ΚΑΙΣΣΑ Χανίων στα αγόρια και στα κορίτσια της Ε Δημοτικού. Πρέπει να σημειώσουμε ότι και τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες από τα Χανιά πήραν πολύ καλές θέσεις στις τελικές βαθμολογίες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους αγώνες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Κ. (www.essk.gr) όπου υπάρχουν συνημμένοι πίνακες  με τις τελικές βαθμολογίες σε όλες τις τάξεις, με επισήμανση στους μαθητές και μαθήτριες από την Κρήτη και στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Ο. (www.chessfed.net).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου