PopUp

22/10/13

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο Ο.Φ.Η. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Η Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ

Νέα μεγάλη επιτυχία της σκακιστικής ομάδας του Ο.Φ.Η. η οποία κατέκτησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με 5 άνετες νίκες σε ισάριθμους αγώνες την 1η θέση στο ομαδικό πρωτάθλημα παίδων κορασίδων Ανατολικής Κρήτης για το 2013. 

Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα οι ομάδες αγωνίζονται με 6-μελείς συνθέσεις, με 4 αγόρια ηλικίας έως 16, έως 14, έως 12 και έως 10 ετών και 2 κορίτσια ηλικίας έως 16 και έως 12 ετών. Η ομάδα του Ο.Φ.Η. νίκησε διαδοχικά την Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου με 5,50,5, τον Ο.Α.Α.Η. με 4,51,5, τον Λατώ Αγίου Νικολάου με 4,51,5, τον Ο.Φ.Η. 2000 με 4,0-1,5 και τον Λέων Κάντια με 5,01,0. Με τον Ο.Φ.Η. αγωνίστηκαν οι παρακάτω μικροί σκακιστές : Νίκος Πετράκης, Γιώργος Μαργαρίτης, Γιώργος Καδιάνης, Νίκος Σερπετσιδάκης, Μίνως Μαργαρίτης, Ανδρέας Λιανέρης, Εύα Σερπετσιδάκη, Ίριδα Βιτσαξάκη, Νεφέλη Ματθαιάκη, Γιάννης Λεβεντάκης και Ιάσωνας Σταμαθιουδάκης. Η άνετη επικράτηση του Ο.Φ.Η. αποδεικνύει για μια ακόμα φορά το πλούσιο φυτώριο που υπάρχει στον σκακιστικό Ο.Φ.Η. και την σοβαρή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του σωματείου μας από τους προπονητές της ομάδας μας. Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος φαίνεται παρακάτω:

1)
Ο.Φ.Η.
   10 β.
2)
Ο.Α.Α.Ηράκλειο
8 β.
3)
Σ.Ο. Λέων Κάντια
5 β.
4)
Α.Ο. Λατώ Αγ.Νικολάου
4 β.
5)
Σ.Α. Γαζίου
3 β.
6)
Ο.Φ.Η. 2000
0 β.

Δυστυχώς στο φετινό πρωτάθλημα δεν έλαβε μέρος ο Σ.Ο.Ηρακλείου και οι συνεργαζόμενες με αυτόν ομάδες (Νέοι Ηροδότου, Σ.Α.Χερσονήσου, Ε.Γ.Ο.Η.). Ελπίζουμε το γεγονός αυτό να είναι προσωρινό και το 2014 οι παραπάνω ομάδες να επανέλθουν δυνατές σε μια διοργάνωση που πρέπει κάθε χρόνο να αναβαθμίζεται γιατί είναι από τις σημαντικότερες για την ανάπτυξη του σκακιού στις νεανικές ηλικίες.

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν στους αγώνες και οι σκακιστές του Ο.Φ.Η. 2000 τους οποίους δεν αντιπροσωπεύει η τελευταία θέση που πήρε η ομάδα στην βαθμολογία. Η θέση αυτή οποία οφείλεται κυρίως στην έλλειψη κοριτσιού στην σκακιέρα κάτω των 12 ετών, που προκαλούσε την αφαίρεση 0,5 βαθμού σε κάθε αγώνα, αλλά και στην επιλογή να δοθούν αγωνιστικές εμπειρίες σε όσο το δυνατόν περισσότερους μικρούς σκακιστές της ομάδας. Σημειώνουμε ότι στον τελευταίο αγώνα με τον δεύτερο της βαθμολογίας Ο.Α.Α.Η. η ομάδα του Ο.Φ.Η. 2000 παρουσιάστηκε και με τις δύο σκακιέρες στα κορίτσια κενές και έτσι ενώ τα αγόρια συγκέντρωσαν 3 βαθμούς σε 4 αγώνες η ομάδα ηττήθηκε με σκορ 3-2. Το γεγονός αυτό πρέπει να μας προβληματίσει και ελπίζουμε την νέα χρονιά, με σωστότερο προγραμματισμό, η ομάδα του Ο.Φ.Η. 2000 να παρατάσσεται σε όλους τους  αγώνες με πλήρη σύνθεση. Ο Ο.Φ.Η. 2000 ηττήθηκε από το Λατώ Αγίου Νικολάου με 4,01,5, από την Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου με 3,02,5 πάλι εξ αιτίας της κενής σκακιέρας, από τον Λέων Κάντια με 5,00,5, από τον Ο.Φ.Η. με 4,01,5 και από τον Ο.Α.Α.Η. με 3,0-2,0. Με τον Ο.Φ.Η. 2000 αγωνίστηκαν οι παρακάτω μικροί σκακιστές : Νικόλας Βιτσαξάκης, Μάνος Πετράκης, Φώτης Καρύδης, Μάνος Καρύδης, Νίκος Μαρκάκης, Ηλίας Αγγελάκης, Χρήστος Μπροκαλάκης, Νίκος Κακάλης, Νίκος Κουβίδης, Άγγελος Σφυράκης, Μιχαέλα Χατζάκη και Μαριλένα Βιτσαξάκη.

Στη συνέχεια η ομάδα του Ο.Φ.Η. αντιμετώπισε στο Ρέθυμνο την πανίσχυρη ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων (πρωταθλήτρια Δυτικής Κρήτης), και ηττήθηκε με 4-2 μετά από ένα πολύ ενδιαφέροντα αγώνα. Έτσι η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων που και περιλαμβάνει στην σύνθεση της 3 πρωταθλητές παίδων Ελλάδος του 2013 (Ναουμ, Μαρκάκη, Βοζινάκη) και έναν του 2012 (Πατρελάκης) κατέκτησε για 3η συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα Κρήτης διαδεχόμενη τον ΚΥΔΩΝΑ Χανίων που είχε πρωτεύσει το 2010. Νίκες για την ομάδα του Ο.Φ.Η. πέτυχαν ο Γιώργος Καδιάνης απέναντι στον Αργύρη Παπαδόπουλο με τον οποίο τον χωρίζουν περισσότεροι από 350 βαθμοί ΕΛΟ και ο Νίκος Σερπετσιδάκης απέναντι στον Στέλιο Πετράκη. Σημειώνουμε ότι για τον Καδιάνη ήταν η τρίτη και για τον Σερπετσιδάκη η τέταρτη (από το 2010) διαδοχική νίκη σε τελικό αγώνα εναντίον του πρωταθλητή  Δυτικής Κρήτης. Στους άλλους αγώνες ο Νίκος Πετράκης, ο Ανδρέας Λιανέρης, η Εύα Σερπετσιδάκη και η Ίριδα Βιτσαξάκη έχασαν από τους σκακιστές της Σ.Α.Χ. και πρωταθλητές Ελλάδος στις κατηγορίες τους, Σπύρο Ναουμ, Βαγγέλη Πατρελάκη, Σοφία Μαρκάκη και Ανθή Βοζινάκη αντιστοίχα.

Έτσι στην τελική φάση του ομαδικού πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων κορασίδων που θα διεξαχθεί για την φετινή χρονιά στην Καβάλα από 6 έως 8 Δεκεμβρίου, προκρίθηκε η Σ.Α.Χ. που είναι κι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ευχόμαστε στην Σκακιστική Ακαδημία Χανίων που πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων, και έχει μεγάλη παράδοση επιτυχιών στο νεανικό σκάκι, να επιστρέψει φέτος στην Κρήτη με τον τίτλο του πρωταθλητή. Σημειώνουμε ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ε.Σ.Σ.Κ. υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να συμμετάσχει και δεύτερη ομάδα από  την Κρήτη στο φετινό πρωτάθλημα. Την θέση αυτή μπορεί να διεκδικήσει και ο Ο.Φ.Η. που μπορεί να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην πολύ σημαντική αυτή σκακιστική διοργάνωση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου