PopUp

13/12/12

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 4oυ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΠΙΝΤ ΤΗΣ Ε.Σ.Σ.Κ.


ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΔΕΚΑΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΤΟΥ ΚΥΔΩΝΑ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Κρητικού σκάκι ο δεκατετράχρονος Γιάννης Καλογερής του ΚΥΔΩΝΑ Χανίων με 7 βαθμούς σε 7 αγώνες πήρε την πρώτη θέση στο 4ο τουρνουά Rapid 2012 της Ε.Σ.Σ.Κ. που διοργανώθηκε με επιτυχία  στο εντευκτήριο του Ο.Α.Χ. στο Εθνικό στάδιο Χανίων.

Στην 2η θέση με 6 βαθμούς τερμάτισε ο Μιχάλης Χατζηδάκης του Ο.Α.Χανίων και στην 3η θέση με 5 βαθμούς ο Νίκος Παπανδρέου του Α.Σ. Νέοι Ηροδότου. Με τους ίδιους βαθμούς με τον τρίτο τερμάτισε στην 4η θέση ο Δημήτρης Γκόγκας του Ο.Α.Χανίων. Η επιτυχία του Γιάννη έχει ακόμα περισσότερη σημασία διότι εκτός από το ότι κατάφερε να πάρει τον απόλυτο αριθμό βαθμών (7 στα 7), ξεπέρασε κάποιους από τους καλύτερους, πολύ πιο έμπειρους και με μεγαλύτερο από αυτόν ΕΛΟ, σκακιστές της Κρήτης, όπως τον Μιχάλη Χατζηδάκη, τον Νίκο Παπανδρέου, τον Δημήτρη Γκόγκα, τον Τίμη Λυριτζάκη και τον Γιώργο Μυλωνάκη.

Στην κατηγορία κάτω των 16 πρώτευσε φυσικά πάλι ο Γιάννης Καλογερής του ΚΥΔΩΝΑ Χανίων, με  δεύτερο τον  Αργύρη Παπαδόπουλο της Σ.Α.Χανίων με 4,5 βαθμούς και τρίτο τον Ανδρέα Κωνστανταράκη του Ο.Α.Χανίων με 4 βαθμούς.

Η τελική βαθμολογία όλων των συμμετεχόντων φαίνεται παρακάτω :

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1
ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
7,0
2
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ
6,0
3
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Α.Σ. ΝΕΟΙ ΗΡΟΔΟΤΟΥ
5,0
4
ΓΚΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ
5,0
5
ΛΥΡΙΝΤΖΑΚΗΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
4,5
6
ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Σ.ΟΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ
4,5
7
ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
4,5
8
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ
4,5
9
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Μ.Σ. ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ ΧΙΟΥ Ο ΦΑΡΟΣ
4,5
10
ΦΑΛΕΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Α.Σ. Ο.Τ.Ε. Ν. ΧΑΝΙΩΝ 2000
4,5
11
ΣΕΡΓΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Ο.Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ
4,0
12
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ
4,0
13
ΒΙΔΑΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ
4,0
14
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΣΟΦΙΑ
Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ
4,0
15
ΚΑΤΡΙΤΖΙΔΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ
4,0
16
ΒΟΖΙΝΑΚΗ ΑΝΘΗ - ΜΑΡΙΑ
Σ.Α.ΧΑΝΙΩΝ
4,0
17
ΘΩΜΑΔΑΚΗΣ ΡΑΦΑΗΛ
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
4,0
18
ΤΖΕΜΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
3,5
19
ΠΙΣΣΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
3,0
20
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
3,0
21
ΘΩΜΑΔΑΚΗΣ ΝΕΣΤΩΡΑΣ
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
3,0
22
ΠΑΡΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Α. Ο. ΚΑΪΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ
3,0
23
ΘΩΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ
3,0
24
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΡΙΑ
Σ.Α.ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
3,0
25
ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο.Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ
3,0
26
ΚΟΥΤΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ
3,0
27
ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ο.Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ
3,0
28
ΛΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2,5
29
ΑΓΝΑΝΤΗ ΔΑΝΑΗ
Α.Σ. Ο.Τ.Ε. Ν. ΧΑΝΙΩΝ 2000
2,0
30
ΚΑΠΟΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
2,0
31
ΚΟΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Ε.Γ.Ο. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2,0
32
ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
2,0
33
ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Ο.Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ
2,0
34
ΑΡΧΟΛΕΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο.Φ.Σ.ΧΑΝΙΩΝ
1,0
35
ΛΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗ ΟΛΓΑ
Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
1,0

Εκ μέρους του σκακιστικού τμήματος του Ο.Φ.Η. λυπούμαστε ιδιαίτερα για την μη συμμετοχή σκακιστών του συλλόγου μας στην παραπάνω διοργάνωση. Αυτές οι διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Κ. έχουν μεταξύ των άλλων και στόχο την οικονομική ενίσχυση της ένωσης μας στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε. Η Ε.Σ.Σ.Κ. δεν μπορεί να περιμένει πλέον επιχορηγήσεις από την Ε.Σ.Ο. Για να διατηρήσει λοιπόν την ποιότητα των προηγούμενων ετών, στις επίσημες διοργανώσεις της, και για να μπορούν να πληρώνονται οι διαιτητές, πρέπει τέτοιου τύπου τουρνουά να ενισχύονται με μεγαλύτερη θέρμη, από όλα τα σωματεία της Κρήτης.

Δυστυχώς όμως ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν ήταν ο αναμενόμενος, ιδιαίτερα για μια πόλη με μεγάλη παράδοση στο σκάκι όπως τα Χανιά. Πρωτοβουλίες σαν αυτή, του γραμματέα της Ε.Σ.Σ.Κ. και εφόρου σκάκι του Ο.Α.Χανίων Μηνά Βουλγαρίδη, να μετατρέψει μια διοργάνωση που έκανε ο σύλλογος του σε διοργάνωση της Ε.Σ.Σ.Κ. πρέπει να γίνουν παράδειγμα για μίμηση σε όλους μας. Η περιχαράκωση του καθενός μας στον σύλλογο του και στους αγώνες που αυτός διοργανώνει, είναι μια στάση που δεν μας τιμά και  δεν συνάδει με τον χώρο του σκάκι. Οι σύλλογοι της Κρήτης πρέπει να καταλάβουν ότι με την συλλογικότητα και όχι με τον ατομικισμό θα αντιμετωπίσουμε την δύσκολη οικονομική συγκυρία και θα αναπτύξουμε περαιτέρω το σκάκι στην περιοχή μας. Άλλωστε η συλλογικότητα αποτελεί παράδοση στον χώρο του σκάκι και πρέπει να εφαρμόζεται στην πράξη και όχι στα λόγια. 

Ελπίζουμε το 2013 οι σύλλογοι της Κρήτης να ενθαρρύνουν περισσότερο τους σκακιστές τους να συμμετέχουν στα τουρνουά αυτά της Ε.Σ.Σ.Κ., τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται τουλάχιστον ισότιμα με αυτά που διοργανώνει ο κάθε σύλλογος χωριστά. Τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι τέτοιες διοργανώσεις είναι απαραίτητες για την οικονομική επιβίωση των επίσημων διοργανώσεων της Ε.Σ.Σ.Κ. και βέβαια συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του σκάκι και στη σύσφιξη των σχέσεων των συλλόγων και των σκακιστών όλης της Κρήτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου