PopUp

21/11/12

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Σ.Ο.


 ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΗΣ
Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία με την συμμετοχή εκπροσώπων από 204 σωματεία.
Καταμετρήθηκαν 200 έγκυρα ψηφοδέλτια, 3 λευκά και 1 άκυρο. Οι παρατάξεις έλαβαν :
Σκακιστική Συνεργασία – Κίνηση Zugzwang (Γ. Μακρόπουλος) :
123 ψήφοι (ποσοστό 61,5 %) (16 έδρες)
Νέα Σκακιστική Κίνηση – Μέτωπο Συνεργασίας (Ι. Αντωνιάδης):
48 ψήφοι (ποσοστό 24 %) (5 έδρες)
Κίνηση για την Αλλαγή (Ι. Σπυρακόπουλος):
29 ψήφοι (ποσοστό 14,5 %) (καμία έδρα)
Στο νέο Συμβούλιο της Σκακιστικής Ομοσπονδίας εξελέγη για μία ακόμα φορά με την πλειοψηφούσα παράταξη και θα συμμετέχει από την θέση του αναπληρωτή ταμία ο Ομοσπονδιακός Μαίτρ Γιάννης Μάρης, ιστορικό στέλεχος του Ηρακλειώτικου σκάκι, και για πολλά χρόνια σκακιστής του ΟΦΗ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Μαρής έχει μαζί με τον πρόεδρο της Ε.Σ.Ο. Γιώργο Μακρόπουλο την μακροβιότερη θητεία στο συμβούλιο της ομοσπονδίας. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι ο επανεκλεγείς πρόεδρος Γιώργος Μακρόπουλος έχει την θεση του αναπληρωτή προέδρου της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (F.I.D.E.) που εδρεύει στην Αθήνα.
Από την Κρήτη επίσης επανεξελέγη με την ίδια παράταξη ο Σάκης Κουβάτσος πρόεδρος του επί πολλά χρόνια πρωταθλητή Ελλάδος στο σκάκι (2000,2001,2002,2003,2004,2006) ΚΥΔΩΝΑ Χανίων, ο οποίος στο νέο Δ.Σ. της ομοσπονδίας κατέλαβε για μια ακόμα φορά τη θέση του Β’ αντιπροέδρου.
Παρακολουθώντας για πρώτη φορά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση επισημάναμε σε όλες τις παρατάξεις υγιείς δυνάμεις και ενδιαφέρουσες απόψεις για την ανάπτυξη του σκάκι στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως είδαμε και κάποιες φωνές που χαρακτηρίζονταν από  έντονη κακοπιστία, που έφτανε στα όρια της εμπάθειας, οι οποίες νομίζουμε ότι δεν μπορούν να συμβάλλουν σε κάτι θετικό. Ο χώρος του σκάκι απαιτεί σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, με αμοιβαίες υποχωρήσεις όπου είναι δυνατόν, αλλά και σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις από την πλειοψηφία αλλά και από την μειοψηφία. Χρειάζεται να επικρατήσουν οι μετριοπαθείς φωνές ώστε με συναινετικές διαδικασίες να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο σκακιστικό χώρο και να προχωρήσει ακόμα περισσότερο η ανάπτυξη του Ελληνικού σκάκι. Ευχόμαστε σε όλους τους εκλεγέντες καλή επιτυχία στο έργο τους που προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολα λόγω των οικονομικών δεδομένων της εποχής μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου