PopUp

24/2/19

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΟΦΗ ΣΤΑ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ











Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Ατομικά Νεανικά Κρήτης στις ηλικίες 8, 10, 12, 14, 16 αγοριών και κοριτσιών που διεξήχθησαν από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 17 Φεβρουαρίου.
Η προκριματική φάση της Περιφέρειας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών από τις 12/1 μέχρι 27/1. Στους αγώνες συμμετείχαν 85 παιδιά.  Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του συλλόγου μας, που είχαμε 45 συμμετοχές και 8 προκρίσεις στην τελική φάση.  Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι στην κατηγορία Α-08 είχαμε 14 από τις 15 συμμετοχές (!) που δείχνει την απήχηση του ΟΦΗ στις μικρές ηλικίες.
Πιο συγκεκριμένα από πλευράς ΟΦΗ και ΟΦΗ 2000 συμμετείχαν οι :
Α-08 : Χαμηλάκης Ηλίας, Χατζηαντωνίου Νίκος, Χριστοδουλάκης Αλέξανδρος, Καπνιστός Αλέξανδρος, Καρτσάκης Γιάννης, Κηλαιδάκης Γιάννης, Κονιός Άγγελος, Παλιούρας Βασίλης, Παπαδάκης Νικόλας, Παπαχρόνακης Έκτορας, Παρασύρης Θάνος, Μολυμπάκης Κωνσταντίνος , Τζιράκης Στέλιος και Βοριάς Στέλιος.
Κ-08 : Νικολουδάκη Ελευθερία , Νικολουδάκη Αντωνία και Βιανιτάκη Μιχαέλα.
Α-10: Γοραντωνάκης Γιώργος, Μπακάλης Κωνσταντίνος, Δασκαλάκης Άγγελος, Χναράκης Γιώργος, Χναράκης Χρήστος και Ψυκάκος Γιάννης.
Κ-10: Μελισουράκη Νίκη, Νύκταρη Άννα-Μαρία και Σακλαμπανάκη Ελένη.
Α-12: Καζάκος Νίκος, Σακλαμπανάκης Δημήτρης, Ροδιτάκης Μάνος, Δασκαλάκης Μάνος, Αντωνακάκης Γιώργος, Νύκταρης Μηνάς, Πατρουδάκης Δημήτρης και Ψυκάκος Νικήτας.
Κ-12: Καρούζου Μελίνα, Μελισουργάκη Κατερίνα και Φραγκιαδάκη Ουρανία.
Α-14: Παπιδάκης Γιώργος και Φραγκιαδάκης Νίκος.
Κ-14:  Εργαζάκη Ειρήνη
Α-16: Κουβίδης Γιάννης, Μπροκαλάκης Χρήστος και Κοτσίνης Αλέξανδρος
Κ-16: Ματθαιάκη Νεφέλη και Μπαντά Διονυσία.
Όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για τις δυνατές μάχες τους και στους γονείς που τα στηρίζουν στην προσπάθεια τους. Οι αγώνες αυτοί ήταν για κάποια παιδιά μια πρώτη εμπειρία και έδωσαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Τα πιο έμπειρα παιδιά έδωσαν μια ανταγωνιστική μάχη για τις πρώτες θέσεις και την πρόκριση στα τελικά.
Κάθε κατηγορία έδινε 2 προκρίσεις για την τελική φάση. Τα παιδιά που τελικά κατάφεραν να προκριθούν ήταν:
A-08 : Καρτσάκης Γιάννης (6,5/7 βαθμούς , 1η θέση) , Καπνιστός Αλέξανδρος (5,5/7 βαθμούς, 2η θέση).
Α-12: Καζάκος Νίκος (6,5/7 βαθμούς , 1η θέση).
Κ-12: Καρούζου Μελίνα (3/4 βαθμούς , 2η θέση).
Α-14: Παπιδάκης Γιώργος (4/4 βαθμούς, 1η θέση).
Κ-14: Εργαζάκη Ειρήνη ( 2/4 βαθμούς, 2η θέση).
Α-16: Μπροκαλάκης Χρήστος (3/4 βαθμούς, 1η θέση).
Επίσης να επισημάνουμε την πρόκριση της Κάλλιας Ορφανάκη (Κ-10) από τον Άγιο Νικόλαο η οποία προστέθηκε φέτος στο δυναμικό του ΟΦΗ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά παιδιά έδωσαν μεγάλη μάχη για την πρόκριση μέχρι τον τελευταίο γύρο. Μερικοί εκ των οποίων ήταν :  Βιανιτάκη Μιχαέλα (Κ-08), Νύκταρη Άννα-Μαρία (Κ-10), Γοραντωνάκης Γιώργος (Α-10), Ροδιτάκης Μάνος (Α-12), Κουβίδης Γιάννης (Α-16), Κοτσίνης Αλέξανδρος (Α-16) και ιδιαίτερα η Ματθαιάκη Νεφέλη(Κ-16) που έχασε την πρόκριση στα μπαράζ.
Η τελική φάση ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου , με εντυπωσιακή εμφάνιση και από τα 8 παιδιά που προκρίθηκαν!
Τα παιδιά του συλλόγου μας κατέκτησαν 3 προκρίσεις στο Πανελλήνιο Ατομικό που θα διεξαχθεί από 26 Ιουνίου με 2 Ιουλίου στην Πάτρα, 7 μετάλλια και μια 4η θέση,  μακράν η μεγαλύτερη συγκομιδή από τους υπόλοιπους συλλόγους του Ηρακλείου.
Εξαιρετική εμφάνιση από τους μικρούς μας, Καρτσάκη Γιάννη που κατέκτησε το αργύρο μετάλλιο με 6/7 και την πρόκριση στο Πανελλήνιο Ατομικό, και τον Καπνιστό Αλέξανδρο που κατέκτησε την 4η  θέση με 4/7 στα Α-08. Και τα δύο παιδιά άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη τους εμφάνιση στο πρωτάθλημα και δείχνει ότι το μέλλον τους ανήκει.
Πολύ καλή εμφάνιση και για την καινούρια αθλήτρια του συλλόγου μας Ορφανάκη Κάλλια που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 3/5 στα Κ-10 και για την Καρούζου Μελίνα που κατέκτησε επίσης το χάλκινο με 1/3 στην δύσκολη κατηγορία της στα Κ-12.
Πολύ κοντά στην πρόκριση ήταν ο Νίκος Καζάκος κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, ένω ισοβάθμισε στην 2η θέση και έχασε το αργύρο μετάλλιο και την πρόκριση με ελάχιστη διαφορά στο 3ο κριτήριο ισοβαθμίας. Ωστόσο έδειξε ότι έχει κάθε δυνατότητα να διεκδικήσει μεγαλύτερες διακρίσεις.
 Σε συνέχεια των καλών της εμφανίσεων η Ειρήνη Εργαζάκη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με 2,5/4 και την πρόκριση στο Πανελλήνιο Ατομικό και φαίνεται να συνεχίζει την ανοδική της πορεία.
Στα Α-14 ο Γιώργος Παπιδάκης έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 8 συνεχόμενες νίκες σε προκριματικά και τελική φάση και τελευταίο γύρο έπαιζε για το χρυσό. Μετά από πολύωρη μάχη που έληξε ισόπαλη και 4 αγώνες μπαράζ (!) τελικά αναδείχτηκε 2ος κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο με 4,5/5 και την πρόκριση στο Πανελλήνιο Ατομικό.
Τέλος στα Α-16 ο Χρήστος Μπροκαλάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 3/5 ενώ έπαιξε δυνατές παρτίδες με τους δύο πρώτους και θα μπορούσε να είχε πάρει και την πρόκριση.
Θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στους μέχρι πέρυσι σκακιστές του ΟΦΗ: Τερζάκη Γιώργο (Α-10, αργυρό μετάλλιο) και Καλαϊτζάκη Μάνο (Α-10, χάλκινο μετάλλιο) που συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και τους ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές του Ο.Φ.Η. για την πολύ καλή πορεία των παιδιών και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας τον FM Παναγιώτη Χριστοδούλου, τον Νίκο Παναγιωτάκο και τον Τάκη Παπαθανασίου.
Καλή επιτυχία στα παιδιά που θα πάνε στο Πανελλήνιο Ατομικό και γενικότερα σε όλα τα παιδιά για τα επόμενα τουρνουά.
Τα καλύτερα έρχονται…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου